Home PDC Voorbeschouwing PDC WK dag 8 met o.a. Taylor tegen Hendriks

Voorbeschouwing PDC WK dag 8 met o.a. Taylor tegen Hendriks

jerry hendriks taylor 2012

Na de oranje avond op de donderdag staat ook op vrijdag weer een partij met een Nederlander op het programma. Jerry Hendriks mag het in de avondsessie rond 22:50 uur in de tweede ronde wederom gaan opnemen tegen Phil Taylor. We schrijven ‘wederom’ omdat The Electric al eerder dit jaar al tijdens de European Championship op het podium heeft gespeeld tegen de 15-voudig wereldkampioen. Dit leverde een ware thriller op die eindigde in een 10-7 overwinning voor The Power. Een verslag van deze partij kan worden teruggelezen in dit artikel.


Speelschema 2e ronde middagsessie

Andy Hamilton v Richie Burnett
Dave Chisnall v Daryl Gurney
Gary Anderson v John Bowles

Speelschema 2e ronde avondsessie
Terry Jenkins v John Part
Paul Nicholson v Robert Thornton
Phil Taylor v Jerry Hendriks

Vanaf vandaag gaan we weer van start met twee sessies waarbij er gestart wordt met de middagsessie, gevolgd door de avondsessie. De openingspartij is er van Andy Hamilton tegen Richie Burnett. De runner-up van vorig jaar zal er alles aan doen om zijn finaleplek van vorig jaar minstens te evenaren en een horde die hiervoor genomen dient te worden luistert naar de naam Richie Burnett. Hamilton had in zijn eerste ronde partij wat opstart problemen tegen James Richardson, maar kwam gaandeweg de partij los en kon er metd e overwinning vandoor gaan. Richie won dankzij een zwak spelende James Hubbard. De man uit Wales kon nog niet overtuigen en was zelf ook niet tevreden over zijn eigen spel. The Hammer en The Prince of Wales stonden al vier keer tegenover elkaar. De stand is met 3-1 in het voordeel van de Engelsman.

Dave Chisnall zal het in de tweede partij opnemen tegen Daryl Gurney die verrassend van Andy Smith won. Chizzie was vorig jaar verantwoordelijk voor de uitschakeling van Phil Taylor en daarmee bewees hij dat dit toernooi hem wel goedgezind is. We kunnen ook dit jaar dus weer vuurwerk verwachten van de in het geel gekleurde Engelsman. Gary Anderson had een zware kluif aan de Fin Jani Haavisto maar was zelf ook goed in vorm waardoor hij zich in de tweede ronde kon voegen. Anderson treft weer een taaie voorronde speler. Hij speelt tegen John Bowles, de absolute verrassing en sensatie van de eerste ronde die Jamie Caven met sterk spel uitschakelde. Zij zullen de middagsessie afsluiten in hun strijd om een plek in de derde ronde.

De avondsessie worden drie partijen om de vingers bij af te likken. We krijgen een prachtige openingspartij. Terry Jenkins opent tegen John Part die vorig jaar historie wist te schrijven tijdens de World Matchplay met zijn eerste 9-darter live op televisie. De Canadees is evenals The Bull een speler die barst van ervaring en dat maakt deze partij tot een duel dat op alle fronten nagenoeg in balans is op papier. Part en Jenkins hebben aardig wat duels achter de rug. Maar liefts 17 keer stonden de Engelsman en de Canadees samen aan de oche. De mannen zijn aan elkaar gewaagd. De tussenstand is namelijk 9-8 in het voordeel van John Part.

Paul Nicholson en Robert Thornton zullen het tweede duel rond de klok van 21:30 uur spelen. Thornton is één van de spelers uit de eerste ronde geweest die met een gemiddelde van 99.06 indruk maakte. Nicholson zorgde voor de uitschakeling van de eerste oranje speler die in actie kwam op dit WK. Deze spelers hebben al negen keer samen aan de oche gestaan. De Schot leidt met 6-3. Daarna staat het hoogtepunt van de avond voor ons als Nederlanders op het programma. Jerry Hendriks zal het dan gaan opnemen tegen The Power in een poging om dit keer de grootmeester de baas te zijn, net zoals op het Open Lunteren in 2009.