Home PDC Voorbeschouwing PDC WK dag 9 met o.a. Barney tegen Dolan

Voorbeschouwing PDC WK dag 9 met o.a. Barney tegen Dolan

barney_9darter

We zijn alweer aangekomende op dag 9 van het PDC WK en we zijn al getrakteerd op een aantal fantastische partijen. Als we kijken naar het speelprogramma dat nog voor ons ligt dan gaat het zeker niet bij de krakers blijven die we al gehad hebben. We blikken met deze voorbeschouwing uit op het programma van zaterdag waarbij we in de middagsessie rond 16:20 uur dé partij voor de oranje-fans krijgen tussen Raymond van Barneveld en Brendan Dolan. Voor een uitgebreid speelschema van de aankomend dagen verwijzen we je graag door naar dit Toernooicenter.

Speelschema 2e ronde middag (13:30 uur – 17:30 uur)

13:40u Kevin Painter v Ronnie Baxter
15:00u Mark Webster v Colin Lloyd
16:20u Raymond van Barneveld v Brendan Dolan

Speelschema 2e ronde avond (20:00 uur – 24:00 uur)
20:10u Wes Newton v Scott Rand
21:30u Simon Whitlock v Colin Osborne
22:50u Adrian Lewis v Denis Ovens

De middag wordt geopend door Kevin Painter en Ronnie Baxter. In de eerste ronde wist The Artist een 3-0 overwinning te boeken op Leung Chun Nam terwijl een kluif had aan Dennis Priestley die met 3-1 naar huis werd gestuurd. Mark Webster en Colin Lloyd staan als tweede partij op het menu, of staat Webster op het menu van Jaws. Lloyd zal zijn bijnaam graag willen waarmaken door zich vast te bijten in Webster en hem met huid en haar op te slokken. De linkshandige speler uit Wales heeft het echter in zich om hetzelfde te doen met zijn tegenstander en hij heeft bovendien al een titel van een wereldkampioenschap op zak. In 2008 won hij de Lakeside van Simon Whitlock, beide destijds spelend bij de BDO, en deze titel smaakt naar meer voor de Webby.

Om 16:20 uur kruipt heel Nederland weer, zoals in de goede oude tijd, voor de televisie om de partij van Raymond van Barneveld te aanschouwen. Hij zal het opnemen tegen Brendan Dolan. Deze Noord-Ierse speler is geen onbekende voor onze landgenoot. In 2009 speelden de twee spelers ook al tegen elkaar in de tweede ronde van het PDC WK en toen wist Barney een 9-darter te gooien tegen Dolan. Voor een terugblik klik hier voor de beelden. Een jaar later wist de Noord-Ier indruk te maken op de World Matchplay door als eerste speler live op televisie een dubbel-in en dubbel-uit 9-darter te gooien.

De avond breekt aan rond 20:00 uur en op RTL7 staat evenals in de middag weer een vol programma darts gepland op het uitzendschema. Wes Newton en Scott Rand zullen de avond openen gevolgd door Simon Whitlock en Colin Osborne. Beide partijen hebben het in zich om uit te lopen tot één van de krakers zoals we deze al eerder hebben gezien op het wereldkampioenschap dit jaar. Als afsluiter zal de huidige wereldkampioen in actie komen die op jacht is naar titelprolongatie voor zijn derde titel op rij. Adrian Lewis zal hiervoor in de tweede ronde een overwinning boeken op de speler die volgens de bookmakers de minste kans heeft om het toernooi te winnen, Denis Ovens. 
.