Voorbeschouwing PL week 1 met o.a. de kraker Taylor v Van Gerwen PDC
PDC

Voorbeschouwing PL week 1 met o.a. de kraker Taylor v Van Gerwen

Voorbeschouwing PL week 1 met o.a. de kraker Taylor v Van Gerwen

Vanavond gaat rond de klok van 20:00 uur de Premier League Darts 2013 van start. Zoals bekend wordt er volgens het nieuw concept gespeeld. Het aantal deelnemers en het format zijn gewijzigd. Het deelnemersveld is uitgebreid van acht naar tien spelers en er wordt gespeeld over best of 12 legs in plaats van het voormalige best of 14 legs. Op de eerste avond krijgen we meteen een kraker tussen de Ladbrokes finalisten Phil Taylor en Michael van Gerwen. Ook de partij tussen Raymond van Barneveld en Gary Anderson staat op het programma. Een voorbeschouwing op speelweek 1.Speelschema week 1:Andy Hamilton v Robert ThorntonJames Wade v Wes Newton v Gary AndersonSimon Whitlock v Adrian LewisPhil Taylor v Andy Hamilton en debutant Robert Thornton hebben de eer het spits af te bijten op de Premier League Darts 2013. Voor The Hammer is dit toernooi bekend. Het vorig jaar ontving de runner-up van het wereldkampioenschap 2012 een PDC wildcard en wist "verrassend" bij de laatste vier te eindigen. Vanwege deze prestatie mag Hamilton terugkeren op de editie van dit jaar. Hamilton wist naast het wereldkampioenschap en de Premier League Darts 2012, ook op overige tv toernooien en op de Pro Tour regelmatig ver te komen. De Engelsman is al naar de zesde positie gestegen op de wereldranglijst. Na zijn prestatie op de Premier League en met zijn huidige vorm, mag het geen verrassing zijn als Andy de playoffs dit jaar wederom zal halen. Debutant Robert Thornton die de UK Open 2012 op zijn naam schreef en enkele goede resultaten heeft geboekt op de vloertoernooien, mag zich nu op de Premier League bewijzen. De Schot was, ondanks zijn UK Open titel, voor velen toch de verrassende keuze om aan de Premier League deel te nemen. Maar met de uitbreiding van acht naar tien spelers zijn de kansen vergroot voor spelers die in het afgelopen jaar een titel gewonnen hebben of goede prestaties hebben geboekt. De Engelsman en de Schot troffen elkaar tien keer. In de groepsfase van de Grand Slam 2009 en het wereldkampioenschap van 2011 was Thornton de sterkste. Op de Grand Prix 2008 won Hamilton. De overige duels vonden op vloertoernooien plaats. De onderlinge stand is 6-4 in het voordeel van The Thorn.

James Wade v Wes Newton
De Premier League 2009 kampioen James Wade heeft na wat mentale problemen niet zijn beste jaar achter de rug. Toch wist The Machine de finale van de World Matchplay te bereiken, het toernooi waar hij vaak sterk voor de dag komt. Op het afgelopen wereldkampioenschap bereikte hij de halve finale, waar Michael van Gerwen hem van een plek in de finale afhield. Wade kon zich in de top vier van de wereldranglijst staande houden. Ook op de Premier League van het vorig jaar wist Wade ver te komen. Na een matige start kon hij zich herstellen en de playoffs bereiken. Daar werd hij door de latere winnaar Phil Taylor van zijn vierde Premier League finale afgehouden. De European Championship 2012 finalist Wes Newton timmert al een poos hard aan de weg, bezet nu de zevende positie op de wereldranglijst en aast al een poos op zijn eerste grote titel. Newton was volgens eigen zeggen erg verrast en blij toen hij uitgenodigd werd voor deelname aan de Premier League. Newton behoort ongetwijfeld tot de topspelers, maar het is afwachten hoe de debutant voor de dag zal komen op dit toernooi. Met een onderlinge stand van 8-8, zijn de mannen in elk geval erg aan elkaar gewaagd.

Raymond van Barneveld v Gary Anderson
Eén van de mooiste partijen van de avond. Raymond van Barneveld mag als vijfvoudig wereldkampioen, winnaar Grand Slam 2012 en op basis van zijn populariteit terecht weer op de Premier League Darts staan. De Nederlander is na een mindere periode weer helemaal terug en verwacht wordt dat hij ook op dit toernooi weer mooie dingen zal laten zien. Het vorig jaar wist van Barneveld de playoffs net niet te halen, hij eindigde op de vijfde plek in de poule. Gary Anderson maakte zijn debuut op de editie van 2011 en wist de titel meteen naar zich toe te trekken. Het vorig jaar zat het de Schot niet mee. Zijn vader overleed tijdens de Premier League Darts 2012. Uiteindelijk eindigde de huidige nummer elf van de wereld op de laatste plaats in de eindpoule. Anderson heeft in elk geval wat goed te maken tegenover Barney. Op het afgelopen wereldkampioenschap verloor hij namelijk met 4-0 van Raymond van Barneveld. Dat gebeurde bij de laatste 16. Als The Flying Scotsman zijn oude vorm laat zien en zijn dubbels weet te raken, is het prachtig om naar te kijken. De mannen hebben 16 keer de degens gekruisd. Barney leidt met 10-5, op de Premier League van het vorig jaar kwam het één keer tot een gelijkspel.

Simon Whitlock v Adrian Lewis
The Wizard is na twee jaar droog te hebben gestaan, weer helemaal terug. De Australiër heeft een goed jaar achter de rug waarin hij de European Championship, zijn eerste major, pakte en de Dutch Darts Masters te Nuland won. Ook trok hij twee Players Championships naar zich toe. Het vorig jaar bereikte de nummer vijf van de wereld de finale op dit toernooi, waar hij zijn meerdere moest erkennen in Phil Taylor. Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis heeft na zijn tweede wereldtitel niet veel van zich laten zien. Hij trok de German Darts Masters oftewel de vierde European Tour wel naar zich toe. Afgelopen zondag pakte hij de World Cup voor het tweede jaar op rij. Dit deed hij samen met koppelmaat Phil Taylor. Lewis is vrij wisselvallig, dus je weet maar nooit hoe hij voor de dag komt op een toernooi. Op het afgelopen wereldkampioenschap was hij goed op weg, maar werd in de kwartfinale een halt toegeroepen door Michael van Gerwen. Het duo trof elkaar 17 keer. De tussenstand ligt dicht bij mekaar. Het is 9-7 in het voordeel van The Wizard, op de Premier League 2010 kwam het tot een gelijkspel.

Phil Taylor v Michael van Gerwen
Op de eerste avond van de Premier League Darts 2013 krijgen we meteen een kraker tussen de Ladbrokes 2013 finalisten Phil Taylor en Michael van Gerwen. Met twee mannen die in bloedvorm zijn moet deze wel een mooie afsluiter van de avond worden. Het jaar 2012 was niet het beste jaar van Phil Taylor maar na het winnen van de Players Championship Finals, het wereldkampioenschap en de World Cup oogt de titelverdediger weer heel scherp. De man uit Stoke on Trent zal ook deze titel naar zich toe willen trekken en tegelijk willen prolongeren. Zoals bekend, heeft Mighty Mike een briljant jaar achter de rug. De jonge debutant won de World Grand Prix, trok maar liefst zeven Pro Tours naar zich toe en werd de runner-up op het wereldkampioenschap en stormde de top vier van de wereldranglijst binnen. Phil Taylor weet dat hij te maken krijgt met een in bloedvorm zijnde jongeman van wie hij twee keer verloor in het afgelopen jaar. Bij de laatste 16 van de Grand Slam of Darts en op de Players Championship te Barnsley in november, gaf de Nederlander de nummer één van de wereld het nakijken. De onderlinge stand is met 17-4 wel ruim in het voordeel van The Power. We krijgen zesvoudig Premier League winnaar Phil Taylor die ruime ervaring heeft op dit toernooi tegenover de debutant Michael van Gerwen, maar met de vorm van Mighty Mike zit het goed. Het is de laatste partij van de avond maar het wachten kan beloond worden met een mooie afsluiter van de avond.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws