Home PDC Voorzitter spelersvakbond: “Meerderheid succesvolle spelers gaat niet reizen”

Voorzitter spelersvakbond: “Meerderheid succesvolle spelers gaat niet reizen”

PDC Darts

De PDC wil het darten zo snel mogelijk weer oppakken en dit zal gebeuren met de PDC Summer Series en de doorgang van de World Matchplay. Maar niet iedereen staat te springen vanwege het feit dat de pijlen weer zo snel worden opgepakt.

Peter Manley liet zich als voorzitter van de spelersvakbond uit over het besluit dat het darten in juli weer wordt opgepakt.

“Onder druk van de tv-zenders die iets willen uitzenden probeert de PDC om zo snel mogelijk de agenda weer vol te krijgen. Ik denk dat het nu te snel is, maar ze zijn bijna wanhopig om weer darts aan te kunnen bieden. Dit terwijl ik denk dat een meerderheid van de succesvolle spelers überhaupt niet zal gaan reizen,” aldus Manley.

Het feit dat de PDC heeft aangegeven dat de toernooien niet voor de wereldranglijst zullen meetellen als een meerderheid van de spelers niet aanwezig kan zijn, zal daar niet aan bijdragen.

Hij vervolgt: “Ik denk dat spelers alleen komen als de toernooien gerankt zijn, omdat ze het anders niet waard vinden om naar Engeland te reizen. Ze zullen iedereen testen, dus spelers moeten ook alleen reizen en in het hotel blijven. Het gaat heel anders worden dan iedereen gewend is en ik denk dat het te snel is om al te gaan spelen. Ik denk dat we eigenlijk moeten kijken naar eind juli of augustus om wat voor toernooi dan ook te organiseren.”