WCoD 1e ronde avond: Nederland, België en Engeland overtuigen PDC
PDC

WCoD 1e ronde avond: Nederland, België en Engeland overtuigen

WCoD 1e ronde avond: Nederland, België en Engeland overtuigen

Nederland heeft zich met een 5-2 overwinning op Italië voor de tweede ronde weten te plaatsen. Ook België heeft de tweede ronde zonder problemen bereikt. De gebroeders Huybrechts gaven geen leg af aan India die een gemiddelde noteerde van onder de 70. Verder waren er enkele leuke en opmerkelijke momenten deze avond, zoals de winst van Singapore op Ierland. Na een 0-3 achterstand winnen Paul Lim en Harith Lim met 5-2. Ook in de partij tussen Engeland en Thailand was er een opmerkelijk moment. Het kostte de nodige moeite om de heren uit Thailand uit te leggen langs welke zijde van de oche ze terug dienden te lopen.

De partijen worden over best of 9 legs gespeeld. Het toernooi is in zijn geheel via de livestream van RTL7 te zien. Vanaf 22:00 uur vanavond gaat RTL7 over tot live uitzending. Abonnees van LIVEPDC.tv kunnen het toernooi ook via deze stream volgen. Alle uitslagen komen in ons World Cup of Darts 2014 toernooicenter te staan.

Updates volgen

Eerste ronde avondsessie (vanaf 20:00 uur)

Ierland (Connie Finnan & William O'Connor) (82,44) 3-5 (86,04) Singapore (Paul Lim & Harith Lim)
Het duo Finnane en O'Connor namens Ierland starten voortvarend aan hun duel tegen Singapore. Ze komen op een 3-0 voorsprong en de partij lijkt een heel eind binnen maar Lim en Lim komen terug. Met een 80-finish, een 36-finish en een 78-finish van Singapore brengen ze de partij weer in balans tot 3-3. Vervolgens stomen ze door en met o.a. nog een 87-finish winnen Lim en Lim verrassend na een 0-3 achterstand met 5-3.

Wales (Mark Webster & Richie Burnett) (82,33) 5-4 (71,23) Frankrijk (Jacques Labre & Lionel Maranhao)
De Fransmannen verrassen Wales door de eerste leg te pakken en daarna brutaal een break te forceren. Deze tweede leg werd op een opmerkelijke manier binnen gehaald. Terwijl Wales uitkwam op dubbel 1 werd 58 uitgegooid door Frankrijk via dubbel 18 en dubbel 11. Webster en Burnett blijven echter koel en brengen de partij weer terug naar 2-2. Vervolgens lopen ze naar 3-2 nadat Frankrijk nog een kans vanaf 91 had gemist.

De zesde leg is wel weer een prooi voor de Fransmannen en met de winst in de zevende leg komen ze zelfs 4-3 voor. Wales kruipt echter nog door het oog van de naald. Ze maken 4-4 en halen vervolgens de winst binnen in de laatste en beslissende leg.

België (Kim Huybrechts & Ronny Huybrechts) (91,65) 5-0 (69,96) India (Amit Gilitwala & Nitan Kumar)
De gebroeders Huybrechts die onlangs een contract bij Unicorn hebben getekend kennen geen problemen met India. De heren geven geen cadeaus weg en India blijkt geen gevaar te kunnen worden voor onze zuiderburen. Zonder problemen lopen Huybrechts en Huybrechts naar een 4-0 voorsprong en spoedig was het dan ook al tijd voor de laatste leg van de partij. Kim gooide o.a. 3 keer 180 en Ronny gooide de beslissende dubbel in dubbel 16, 5-0.

Noord Ierland (Brendan Dolan & Michael Mansell) (97,14) 5-2 (73,16) Maleisië (Kesava Roa & Thomat Darus)
Noord Ierland opent het bal met een 1-0 voorsprong maar Maleisë maakt er 1-1. Dolan spant de troon en met een 158-finish voor 2-1 waarna Maleisië wederom het spel in balans brengt. Daarna is Noord Ierland het echter beu en schakelen ze een tandje bij. Met 5-2 winnen ze hun eerste ronde duel.

Schotland (Peter Wright & Robert Thornton) (87,82) 5-1 (76,15) Rusland (Evgenii Zhukov & Evgenii Izotov)
Rusland weet brutaal de voorsprong te pakken maar dit is van korte duur. Peter Wright en Robert Thornton weten de Russen alsnog te overklassen en met o.a. een101-finish en een 106-finish voor de wedstrijd is de winst met 5-1 voor Schotland.

Engeland (Phil Taylor & Adrian Lewis) (91,65) 5-0 (80,85) Thailand (Thanawat Gaweenuntawong & Watanyu Charoonroj)
Phil Taylor en Adrian Lewis hadden weinig moeite met Thailand. De heren uit Thailand met een nogal lastig uit te spreken naam hadden echter nogal moeite met het teruglopen vanaf het bord. Meerdere keren werd er via de linkerzijde teruggelopen voor het zicht van de camera's die op het bord staan gericht. Adrian Lewis werd er duidelijk door geïrriteerd maar het koste nogal moeite om de heren uit Thailand duidelijk te maken wat ze fout deden. Toen dat eenmaal duidelijk was kon de partij spoedig weer worden voortgezet en het was ook vrij snel weer voorbij met een eindstand van 5-0 voor Engeland.

Nederland (Michael van Gerwen & Raymond van Barneveld) (85,03) 5-2 (75,05) Italië (Marco Brentegani & Daniele Petri)
Van Gerwen en Van Barneveld starten sterk en lopen naar een 3-0 voorsprong. Hierna laten de dubbels de oranje leeuwen een beetje in de steek en hier profiteren de Italianen van. Ze komen terug tot 2-3 maar voor ze geloof krijgen in de partij steekt Oranje daar een stokje voor. Met 5-2 is Nederland door naar de volgende ronde.

Australië (Simon Whitlock & Paul Nicholson) (87,98) 5-2 (85,13) Denemarken (Per Laursen & Dennis Lindskjold)
De Aussies komen met 2-0 voor en Whitlock mag aanleggen voor een 170-finish. De twee triples 20 worden geraakt maar de bulls-eye wordt gemist. Denemarken profiteert van deze misser en maakt er 2-1 van. Whitlock en Nicholson knokken zich naar een 3-1 voorsprong en dan is het Denemarken dat van zich laat spreken met een 102-finish. Het blijkt echter de laatste stuiptrekking te zijn want met 5-2 is de winst er voor Australië.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws