WCoD 1e ronde middag: Toernooi van start met enkele verrassingen PDC
PDC

WCoD 1e ronde middag: Toernooi van start met enkele verrassingen

WCoD 1e ronde middag: Toernooi van start met enkele verrassingen

Om 14:00 uur werd het startsein voor de World Cup of Darts 2014 gegeven. Tijdens deze middagsessie werd de eerste helft van de eerste ronde afgewerkt. Dag één van de World Cup of Darts 2014 heeft meteen voor enkele verrassingen gezorgd.

Zo wist het "onbekende" Polen de halve finalist van de World Cup 2013, Finland, uit het toernooi te gooien. Jarkko Komula en Jani Haavisto verlieten het landentoernooi met een nipte nederlaag. Ook gastland Duitsland dat vertegenwoordigd werd door Jyhan Artut en Andree Welge ligt eruit. Zij verloren voor eigen publiek van de Zuid-Afrikanen Devon Peterson en Graham Filby.

Hong-Kong wist ook te "stunten". Ting Chi Royden Lam & Scott Mackenzie versloegen Noorwegen die als de favoriet werd gezien om de partij te winnen. Japan kwam, zoals vorig jaar, goed voor de dag. Morihiro Hashimoto & Haruki Muramatsu wisten een 2-4 achterstand om te zetten in een overwinning, ondanks Canada (met John Part en Shaun Narain) nog één leg verwijderd was van de zege. USA (Darin Young & Larry Butler), Oostenrijk (Mensur Suljovic & Rowby-John Rodriguez), Zweden (Magnus Caris & Peter Sajwani) en Spanje (Antonio Alcinas & Carlos Rodriguez) zien wij ook in de tweede ronde terug.

De partijen worden over best of 9 legs gespeeld. Het toernooi is in zijn geheel via de livestream van RTL7 te zien. Vanaf 22:00 uur vanavond gaat RTL7 over tot live uitzending. Abonnees van LIVEPDC.tv kunnen het toernooi ook via deze stream volgen. Alle uitslagen komen in ons World Cup of Darts 2014 toernooicenter te staan.

Eerste ronde middagsessie:

Polen (Krzysztof Chmielewski & Krzysztof Strozyk) 5-4 Finland (Jarkko Komula & Jani Haavisto)
Haavisto wist de openingsleg voor zijn land te pakken. Als Polen dubbels mist, kan Haavisto de voorsprong verdubbelen. Met een 64 finish voorkomt Strozyk uit Polen een grotere achterstand. In de volgende leg gooit Strozyk een 180, Haavisto beantwoordt met ook de maximale score en maakt er 3-1 van. Met een 70 finish verkleint Chmielewski de achterstand van Polen wederom naar 1 leg en breekt in leg 6 met dubbel10. Met tops, tops leidt Polen voor de eerste keer in de partij, waarna Haavisto met dubbel 5 een beslissende leg forceert. Haaviston zet zijn strijd voort door met een 180 te beginnen maar Chmielewski gooit de halve finalist van de World Cup 2013 uit het toernooi met een mooie 120 finish.

USA (Darin Young & Larry Butle) (94.15) 5-1 (77.04) Hongarije (Zsolt Meszaros & Nandor Bezzeg)
Met dubbel 12 pakt Young de openingsleg voor de USA. Met onder andere een 180 en dubbel 5 maakt hij er 2-0 van. In leg 3 zetten de Amerikanen hun sterke start voort door met een 12-dart leg te breken. In deze leg werd er 140 en 180 door de mannen uit de USA gegooid. Bezzeg knokt in leg 4 met scores avn onder andere 180, 134. Zijn landgenoot mist echter dubbel 18 voor een 144 finish. Maar zij mogen het weer proberen en met dubbel 4 is de eerste leg binnen voor Hongarije. Na een 52 finish is Amerika nog 1 leg verwijderd van de volgende ronde. Butler maakt het in de volgende leg af met een 86 finish.

Hong Kong (Ting Chi Royden Lam & Scott Mackenzie) (84.98) 5-2 (84.57) Noorwegen (Robert Wagner & Vegar Elvevoll)
Als Noorwegen kansen laat liggen om de openingsleg te pakken, straft Lam af met dubbel 4. Ook in leg 2 heeft Noorwegen moeite met het vinden van de dubbels. Hong-Kong weet wederom te profiteren en leidt met 2-0. Na tops, tops, is het al ruim 3-0 voor Hong=Kong. Met dubbel 16 kan Elvevoll zijn land van de 0 houden. Mackenzie dendert verder door een 177 score neer te zetten en hun vierde leg met dubbel 16 te winnen. De mannen uit Hong-Kong zijn dichtbij een verrassende zege. Zij zijn vastbesloten om de winst te pakken. Lam opent met een 180 maar ziet de leg met een 133 checkout van Wagner naar Noorwegen gaan. De vechtlust van Noorwegen heeft niet mogen baten. In leg 7 maakt Mackenzie het af en Hong-Kong bereikt verrassend de tweede ronde.

Oostenrijk (Mensur Suljovic & Rowby-John Rodriguez) (70.79) 5-2 (63.78) China (Yin Deng & Jun Cai)
De eerste drie legs komen op naam van de Oostenrijkers te staan met respectievelijk een 54 finish van Suljovic, een break en dubbel 6 van jonge landgenoot en dubbel 8 van Suljovic. Rodriguez mist de bull voor zijn 121 finish en voor de 4-0. Yin kan profiteren en de eerste leg voor zijn land winnen. Met een 95 finish via dubbel 8 eist Rodriguez de voorsprong van 3 legs weer op. Yin is in de volgende leg weer succesvol voor China. Met dubbel twee laat hij zijn tweede leg-winst noteren. In leg 7 maakt de runner-up van het Jeugd WK 2014 het af met dubbel 5.

Zweden (Magnus Caris & Peter Sajwani) (75.89) 5-2 (76.49) Gibraltar (Dylan Duo & Dyson Parody)
Zweden mist een aantal dubbels voor de openingsleg, maar Gibraltar kan niet afstraffen. Sajwani pakt de eerste leg met dubbel 5. Met dubbel 17 maakt Dylan Duo gelijk. In de volgende leg heeft Zweden wederom ruzie met de dubbels. Ook ditmaal kan Gibraltar niet afstraffen. Uiteindelijk wint Sajwani de leg met dubbel 1. Dylan Duo mist de bull voor de gelijkmaker, Caris kan breken en profiteren met dubbel 10 (3-1). Na een 92 finish van Caris is Zweden dichtbij de tweede ronde. Parody probeert in de partij te blijven met zijn 72 finish maar mist de bull. Zijn landgenoot mag het weer proberen en met dubbel 6 is de tweede leg-winst voor Gibraltar een feit. Na een rake dubbel 16 van Caris belandt Zweden in ronde twee.

Japan (Morihiro Hashimoto & Haruki Muramatsu) (77.33) 5-4 (78.57) Canada (John Part & Shaun Narain)
Canada gaat sterk van start door de openingsleg met een 15-darter (61 finish van Part) te pakken. Japan zit Canada meteen achterna. Hashimoto maakt met zijn 80 finish via tops gelijk. Met tops, tops van Narain wordt de voorsprong weer opgeëist. Maar Muramatsu kan de stand wederom in evenwicht brengen. Part gooit 180 en maakt er 3-2 van nadat Japan dubbels miste. Na een 76 finish van Part is Canada nog 1 leg verwijderd van de volgende ronde. Narain mist tops voor een 135 finish en Hashimoto weet met een rake dubbel 4 in de partij te blijven. Canada mist dubbels voor de zege, waarna Muramatsu met dubbel 5 een beslissende leg forceert. Met een 60 finish via tops van Hashimoto is de comeback een feit.

Zuid-Afrika (Devon Petersen & Graham Filby) (97.40) 5-3 (82.94) Duitsland (Jyhan Artut & Andree Welge)
Zuid-Afrika kent een sterke start. Met 15-dart leg via een 101 finish van Petersen weetn zij de eerste leg te bemachtigen. In leg 2 wordt met een 76 finish via dubbel 18 gebroken. In leg 3 zet Zuid-Afrika de sterke start voort door er met onder andere een 180 score en een 121 finish, 3-0 van te maken. Met dubbel twee van Welge is Duitsland van de 0 af. Filby mist de bull voor een 170 checkout, ook Petersen is niet succesvol in deze leg. Artut straft af met zijn 80 finish via dubbel 10 (2-4). Na een rake dubbel 16 van Petersen is Zuid-Afrika dichtbij de tweede ronde. Zij worden echter door Welge verrast met een mooie 110 finish. In de volgende leg laat Welge het echter liggen. Hij faalt op zijn 100 finish waarna Filby dubbel 18 voor zijn land uitgooit.

Spanje (Antonio Alcinas & Carlos Rodriguez) (82.40) 5-3 (79.97) (Nieuw Zeeland (Rob Szabo & Craig Caldwell)
In de openingsleg weten de teams geen dubbels te raken. Uiteindelijk trekt Rodriguez aan het langste eind. Szabo opent leg 2 met de maximale score en laat na een 86 finish, 1-1 op het scorebord noteren. Rodriguez mist de bull voor een 118 finish, waarna Szabo via tops de voorsprong pakt. Spanje zit hem meteen achterna met een 60 finish van Rodriguez. In leg 5 mist hij echter de dubbel 15 voor een 90 finish en weer is het Szabo die zijn land op voorsprong brengt (3-2). In de volgende leg weet Rodriguez wel een 90 finish uit te gooien voor de 3-3. Caldwell scoort een 177, maar krijgt er een 180 van Rodriguez voor terug. Maar Caldwell breekt snoept de leg af met een 124 finish via dubbel 11. De vechtlust van Nieuw Zeeland heeft niet mogen baten. Spanje pakt de zege met onder andere een 180 van Alcinas en tops, tops van zijn landgenoot.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws