WCoD dag 2 middag: Nederland en België staan in de tweede ronde PDC
PDC

WCoD dag 2 middag: Nederland en België staan in de tweede ronde

WCoD dag 2 middag: Nederland en België staan in de tweede ronde

Dag twee van de World Cup of Darts 2013 begon met de middagsessie. Vanmiddag kwamen de verliezers van de vrijdagmiddag in actie tegen het geplaatste land uit hun groep. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld namen het op tegen Gibraltar. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld waren duidelijk een maatje te groot voor Dyson Parody & Dylan Duo. Het team van Gibraltar werd met een whitewash verslagen. Nederland neemt het vanavond in de tweede ronde op tegen Finland, bestaande uit ani Haavisto & Jarkko Komula.

Ook Kim en Huybrechts staan namens België in de tweede ronde. De gebroeders waren afhankelijk van de uitslag tussen Noord-Ierland en Hongarije. Indien Hongarije deze partij met 5-1 of 5-0 zou winnen, mocht België naar huis. Hongarije verloor echter met 5-1, waardoor deze uitslag is het voordeel uitpakte voor de Belgen. België mag het in de volgende ronde tegen Australië opnemen.

Ook Noord-Ierland, Kroatië, Ierland, Japan, Wales, Canada, Schotland, Spanje, Engeland, Zuid Afrika, Duitsland en Polen zien we in de tweede ronde terug. Zie voor het speelschema, het toernooicenter.

De partijen worden gespeeld over best of 9 legs. De partijen zijn zowel via RTL7 als via de livestream te zien. Klik hier voor het uitzendschema. Voor alle uitslagen, zie ons World Cup of Darts 2013 toernooicenter.

Het speelschema van vanmiddag zag er als volgt uit:
Noord-Ierland v Hongarije
Noor-Ierland had 2 legs nodig om zich te kwalificeren. Hongarije moest met 5-1 of 5-0 winnen om zich te kwalificeren.
Ierland v Zuid Afrika
Ierland was al gekwalificeerd. Zuid Afrika moest winnen om zich te kwalificeren, ten koste van Denemarken.
Wales v Italië
Wales had 2 legs nodig om zich te kwalificeren. Italië moest winnen, maar bij een 5-4 overwinning zou het gemiddelde de beslissing brengen.
Australië v Nieuw Zeeland
Australië was al gekwalificeerd. Nieuw Zeeland moest winnen om zich te kwalificeren, ten koste van Kroatië.
Schotland v Zweden
Schotland had 3 legs nodig om zich te kwalificeren. Zweden moesten winnen om zich te kwalificeren.
Engeland v Oostenrijk
Engeland was al gekwalificeerd. Oostenrijk moest winnen om zich te kwalificeren, ten koste van Japan.
Nederland v Gibraltar
Nederland had 3 legs nodig om zich te kwalificeren. Gibraltar moest met 5-2 (of meer) winnen om zich te kwalificeren.
Duitsland v USA
Duitsland had 3 legs nodig om zich te kwalificeren. USA moest winnen om zich te kwalificeren.

Noord-Ierland (76.05) 5-1 Hongarije (72.05)
Hongarije wint de bull en mag aanvangen. Dolan gooit de 48 finish niet uit om Hongarije te breken. Ook Michael Mansell faalt op de 32 finish. Ze krijgen echter de gelegenheid van Hongarije om alsnog te breken. Dit doet Dolan met dubbel 4. Met een 44 finish maakt Dolan er 2-0 van voor zijn land. Hongarij is nu officieel uitgeschakeld en Noord-Ierland is officieel door. Meteen rake dubbel 5 heeft Hongarije de eerste leg op zak. Met een 78 finish via tops zorgt Mansell voor de 3-1 voorsprong. Ierland komt op een finish van 82 te staan, Hongarije nog ver weg. Mansell gooit de 82 niet uit en laat 32 staan. Dolan gooit deze finish niet uit. Hongarije staat intussen op 150, maar deze finish wordt niet benut. Mansell gooit de 16 met zijn 3e pijl uit via dubbel 4 en Ierland leidt met 4-1. Dolan begint de volgende leg met 180. Ierland komt in de zesde leg als eerste op een finish van 116 te staan. Dolan gooit deze niet uit. Mansell verschijnt aan de oche voor de 60 finish en brengt een eind aan de partij via dubbel 10. Noord-Ierland is door naar de volgende ronde. Ook België is door in deze groep.

Ierland (84.33) 4-5 Zuid Afrika (81.80)
Zuid Afrika mag zijn pijlen als eerste laten spreken. De teams missen enkele finishes voor de eerste leg. Uiteindelijk behoudt Zuid Afrika zijn leg met een rake dubbel 10. Deze kwam uit handen van de Zuid Afrikaan Shawn Hogan. Met de 80 finish via dubbel 5 maakt Charl Pietersen er 2-0 van. Pietersen benut de 52 finish niet. Connie Finnan raakt de dubbel 2 en Ierland heeft de eerste leg te pakken. Via tops breekt Pietersen en vergroot de voorsprong wederom naar 2 legs voor Zuis Afrika. Met dubbel 8 heeft Ierland de tweede leg te pakken. William O'Connor is hier verantwoordelijk voor. Finnan mist de bull voor de 130 finish maar kan terugkomen. Met dubbel 10 brengt O'Connor de stand in evenwicht voor Ierland. Het is 3-3. Finnan gooit de eerste 180 van de partij. Met een prachtige 116 finish van Pietersen is het 4-3 voor Zuid Afrika. Met een 84 finish via dubbel 12 laat Finnan zich niet kennen. De stand tussen de landen is weer gelijk. Met een rake tops van Pietersen gaat Zuid Afrika met Ierland mee naar de volgende ronde.

Wales (82.58) 5-0 Italië (79.00)
Wales begint. Met een 32 finish via dubbel 4 weet Richie Burnett de leg te behouden. Burnett verdubbelt de voorsprong via dubbel 10 en Wales is door naar de volgende ronde. Webster maakt er 3-0 van voor Wales via dubbel 18. Met een rake dubbel vier van Burnett dendert Wales verder en staan al met ruim 4-0 voor. Wales komt in de volgende leg als eerste op een finish van 70 te staan. Deze wordt niet door Webster benut. Italië kan niet profiteren. Burnett maakt het af via dubbel 10 en de whitewash is een feit. Wales gaat samen met Spanje naar de volgende ronde.

Australië (92.30) 5-2 Nieuw Zeeland (79.10)
Nieuw Zeeland als eerste aan de oche. Via tops wordt de 65 finish van Australië benut. De break kwam uit handen van Paul Nicholson. Met dubbel 8 maakt Simon Whitlock er 2-0 van. Met een rake dubbel 13 wint Craig Caldwell de eerste leg voor Nieuw Zeeland. Craig Caldwell mist de bull om de vierde leg voor Nieuw Zeeland binnen te slepen. Nicholson profiteert via tops met zijn eerste pijl en vergroot de voorsprong van Australië weer met 2 legs. Whitlock gooit de 18 finish niet uit, Phil Hazel straft af via tops en verkleint de achterstand van Nieuw Zeeland naar 1 leg. Auatralië komt in zesde leg op een finish van 121 te staan. Deze wordt door Whitlock benut. De Australiërs hebben nog 1 leg nodig voor de overwinning. Met een 106 finish via dubbel 16 maakt Nicholson het af.

Schotland (82.40) 5-2 Zweden (82.98)
Anderson mag namens Schotland beginnen. Zij beginnen met wat matige scores maar koemn als eerste op een finish te staan. Robert Thornton faalt op de 24 finish, Anderson brengt de redding met dubbel 3. Met dubbel 16 brengt Magnus Caris de stand in evenwicht voor Zweden. Via tops maakt The Thorn er 2-1 van. Thornton gooit de 121 finish niet uit en laat 64 staan. Met een rake dubbel 4 van Gary Anderson staat Schotland officieel in de volgende ronde. Met een briljante 147 finish van Magnus Caris is de achterstand van Zweden verkleind naar 1 leg. Thornton beantwoordt in de volgende leg met een mooie 119 finish. Het is 4-2 in het voordeel van Schotland. Met een 80 finish maakt Robert Thornton een eind aan de partij. De Schotten gaan samen met Canada naar de volgende ronde, Zweden mag naar huis.

Engeland (94.78) 5-2 Oostenrijk (82.46)
Phil Taylor mag namens Engeland aan de partij beginnen. Engeland staat als eerste op een finish van 87. Lewis gooit deze niet uit en houdt 16 over. Taylor raakt de dubbel 8 met zijn eerste pijl en behoudt de leg voor Engeland. In de tweede leg gooit Phil Taylor 180. Lewis mist de dubbel 12 voor de 98 finish, Mensur Suljovic kan niet profiteren. Taylor verschijnt aan de oche en raakt dubbel 6. Lewids mist de bull voor de 130 finish, Maik Langendorf profiteert met dubbel 10. De eerste leg is binnen voor Oostenrijk. Taylor start de volgende leg met zijn tweede 180. Later in de leg gooit de grootmeester wederom de maximale score. Via tops maakt Taylor er 3-1 van voor Engeland. Engeland komt in de vijfde leg als eerste op een finish van 68 te staan, Oostenrijk nog ver weg. Deze finish wordt niet door Taylor benut maar Engeland krijgt de gelegenheid zich te herstellen. Lewis raakt de dubbel 16 met zijn derde pijl en brengt Engelang dichtbij de overwinning. Suljovic kan de 40 finish niet uitgooien om in de partij te blijven. Langendorf herstelt met een rake dubbel 6. Oostenrijk heeft de tweede leg op zak. Met een 60 finish via dubbel 10 maakt Lewis een eind aan de partij. Oostenrijk is uitgeschakeld en Japan gaat met Engeland mee naar de volgende ronde.

Nederland (85.40) 5-0 Gibraltar (74.36)
Michael van Gerwen begint namens Nederland aan de partij. Michael gooit de 122 finish niet uit, Barney maakt het goed met dubbel 7. Nederland komt in leg twee op een finish van 88 te staan, Gibraltar nog niet op een finish. Mike gooit de 88 niet uit, van Barneveld gooit de 32 uit en Nederland staat met 2-0 voor. Van Gerwen mist de dubbel 19 voor een 158 finish. Van Barneveld maakt het wederom af door dubbel 8 te raken. Nederland heeft 3 legs binnen en is nu officieel door, Gibraltar ligt eruit. Mighty Mike gooit 180 in de volgende leg. Hij gooit de 32 finish echter niet uit. Ook Barney faalt op de 16 finish. Gibraltar kan niet profiteren. Michael raakt de dubbel 1 en Nederland is nog 1 leg verwijderd van de zege. Met een rake dubbel 9 van Raymond van Barneveld komt er een eind aan de partij. Nederland staat samen met Polen naar de tweede ronde.

Duitsland (93.34) 5-3 USA (89.07)
USA begint en via Larry Butler wordt de eerste leg behouden. Dit doet hij via tops. Ook leg twee is een prooi voor de Amerikanen die deze partij moeten winnen om in het toernooi te blijven. Darin Young gooit 140 en laat 40 staan. Butler gooit deze finish niet uit. Andree Welge kan profiteren en wint de eerste leg voor Duitsland. Butler mist de dubbel 16 voor de 143 finish, Jyhan Artut maakt er 2-2 van via tops. Duitsland komt op 142 in leg 5, Amerike op 110. Artut gooit de finish niet uit, ook Butler kan de 110 finish niet benutten. Amerika kan zich herstellen en Darin Young maakt er 3-2 van. Artut gooit 180 in de volgende leg. Met een 81 finish via tops verzekert Welge zijn land van een plek in de volgende ronde. Butler kan de 12 finish niet uitgooien, Welge straft af met een 36 finish en Duitsland heeft de eerste voorsprong te pakken. Met een 101 finish van Artut komt er een eind aan de partij. Duitsland wandelt samne met Finland de tweede ronde binnen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws