Michael van Gerwen pakt zijn vierde WGP titel, Wright runner-up PDC
PDC

Michael van Gerwen pakt zijn vierde WGP titel, Wright runner-up

Michael van Gerwen pakt zijn vierde WGP titel, Wright runner-up

Zaterdagavond is bekend geworden wie zich tot de World Grand Prix kampioen van 2018 mag kronen. Michael van Gerwen heeft zijn vierde World Grand Prix titel in de wacht (hij pakte deze titel in 2012, 2014 en 2016) gesleept. Peter Wright kon niet voor de eerste keer met deze trofee in handen staan. Van Gerwen was met 5-2 te sterk. De Nederlander eindigt met een opvallend laag gemiddelde van 88.85, Wright gooide een hoger gemiddelde: namelijk 91.61.

De Nederlander en de Schot hebben al ruime ervaring als het om individuele finales gaat. De heren streden eerder maar liefst zestien keer om een titel. In slechts twee finales werd Peter Wright de winnaar, verder moest hij in negen tv finales zijn meerdere erkennen in de nummer één van de wereld. Het onderling overall resultaat is met 52 overwinningen (waarvan 10 majors) ruim in het voordeel van Van Gerwen, terwijl de Schot 15 keer won van zijn 'angstgegner'. Twee keer kwam het tot een gelijkspel. Deze ontmoeting op de World Grand Prix is hun eerste op dit toernooi.

De finale
(Best of 9 sets cq first to 5 sets, de sets gaan over best of 5 legs cq first to 3 legs)

Michael van Gerwen v Peter Wright (3-2), (0-3), (3-2), (1-3), (3-2), (3-0), (3-1)
Wright begint. De heren kunnen hun beurten zonder al te veel problemen met dubbels openen. De eerste 4 legs gaan met de darts mee. Wright mist de bull voor de 3-1 om te breken en de 1e set te pakken, het wordt 2-2 na 50 finish van Mike, Van Gerwen breekt daarna en gaat er met de sets vandoor. Set 2 gaat heel snel en makkelijk met 3-0 naar Snakebite, mede vanwege double trouble van Mighty Mike.

Ook in de laatste leg is Wright sterk, maar toch komt het tot een beslissende leg waarin Wright problemen krijgt. Pas na 9 pijlen is hij op het scorebord, Van Gerwen al heel ver weg. De Nederlander pakt de set via d10. Na geworstel in de vierde word het 2-2 in sets. Vanwege o.a. breaks komt het ook in set 5 tot een beslissende leg waarin de Brabander via een 101 finish op 3-2 voorsprong in sets komt. Wright is ingezakt en kan in set 6 geen leg winnen. Zonder problemen wordt het 3-0 voor de nummer 1 van de wereld. In set 7 is Mike heel dicht bij zijn 4e WGP titel, na een 2-0 voorsprong. Wright verlengt de partij met een 78 finish. Van Gerwen pakt de titel via tops.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws