Home PDC Williams: “Ik zal de overstap maken als ik er klaar voor ben,...

Williams: “Ik zal de overstap maken als ik er klaar voor ben, ik heb geen haast”

Jim Williams is momenteel één van de betere spelers bij de BDO. De huidige nummer drie bij de BDO bereikte de semi op Lakeside 2019, schopte het tot de finale van het Welsh Open en afgelopen weekend schreef hij het demotoernooi Red Dragon Champion of Champions op zijn naam.

In januari deed de 35-jarige een poging zich bij de PDC te voegen, maar hij kwam tekort op de Qualifying School. In een recent interview met Live-Darts deed Williams de opmerkelijke uitspraak dat hij de tourkaart niet geaccepteerd zou hebben indien hij die had bemachtigd. Dit, omdat hij de Q-School alleen maar wilde ervaren.

Toch wil Williams ooit de stap naar de PDC maken. Die lange termijn ambitie heeft hij wel, maar zijn spel moet eerst op het niveau van deze bond zijn en hij wil ook constanter worden.

“Ik heb vier van de laatste zes toernooien gewonnen dus het kan een mooie basis zijn om een stap vooruit te maken. Ik heb nergens spijt van, ik waardeer alles wat ik heb bereikt. Ik heb gedaan wat ik kan, misschien is het nu tijd om een stap vooruit te maken. Maar ik zal de overstap maken als ik constanter ben, ik heb geen haast. Ik ben er bijna maar ik wil niet daar naartoe gaan en falen vervolgt de Welshman. Ik wil de overstap maken als ik er klaar voor ben”.

Williams is goed bevriend met Glen Durrant die de overstap in januari maakte en van wie hij verloor in de halve finale van Lakeside 2019. “We spreken elkaar haast elke dag, dat is geweldig. Ik mis hem. Hij heeft het zo goed gedaan”.

Onlangs werd bekend dat het BDO wereldkampioenschap, dat sinds 1985 in de Frimley Green te Lakeside werd gespeeld, een nieuwe locatie krijgt en wel de O2 Arena Indigo in Londen. Ondanks Williams het jammer vind dat het BDO wereldkampioenschap zijn ‘spirituele huis’ verliest, is hij hoopvol dat de populaire Lakeside sfeer ook naar de O2 zal overwaaien.

“Ik denk dat alles positief uitpakt wat ze doen. Persoonlijk zal ik de Lakeside missen, die arena heeft de beste sfeer. Of de O2 het zal evenaren of overtreffen? Ik hoop het, maar het zal een uitdaging worden. De O2 is een geweldige arena en alles ziet er positief uit, dus waarom niet?”