Home PDC Winter Series dag 5: Wattimena naar Grand Slam of Darts, Cullen pakt...

Winter Series dag 5: Wattimena naar Grand Slam of Darts, Cullen pakt dagzege

WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 2 JERMAINE WATTIMENA V LUKE HUMPHRIES JERMAINE WATTIMENA IN ACTION

Zaterdag was het tijd voor de laatstee dag van de Winter Series. Net als bij de Summer Series worden er ook nu weer 5 Players Championships achter elkaar gespeeld.

Hierbij waren nog belangrijke ponden te verdienen waarbij nog wordt gestreden voor de plaatsing van 3 televisietoernooien namelijk voor de Grand Slam of Darts, Players Championship Finals en het PDC WK 2021. Na het toernooi van zaterdag zal bekend zijn welke drie spelers de laatste plaatsen voor de Grand Slam of Darts innemen. Ook is hierdoor het deelnemersveld en het bracket van de Players Championship Finals bekend geworden. Ook het deelnemersveld voor het PDC WK zal aanzienlijk aangevuld worden. Er kunnen nog wel wat verschuivingen plaatsvinden met betrekking tot de top 32 van de PDC, maar de spelers die daarbuiten vallen staan goed genoeg op de Pro Tour Order of Merit om via die weg het PDC WK te halen.

Jermaine Wattimena had gedurende de hele week virtueel het Grand Slam of Darts ticket dat via de Winter Series Order of Merit te verdienen is in handen. De Machinegun moest tot en met de halve finales in spanning blijven, indien Kim Huybrechts of Andy Boulton het toernooi zou winnen zou Jermaine immers gepasseerd worden door een van hen. Gelukkig voor Jermaine viel voor beide heren het doek in de halve finale. Het merendeel van het deelnemersveld voor de Grand Slam of Darts is hier te vinden. Maandag wisten acht spelers een plek te bemachtigen via het kwalificatietoernooi. Naast Jermaine Wattimena zijn Ian White en Ryan Searle hier bijgekomen.

Joe Cullen ging er met de dagzege vandoor. Rockstar versloeg Justin Pipe, Chris Dobey, Niels Zonneveld, Boris Krcmar, Daryl Gurney, Andy Boulton en Krzysztof Ratajski. Kim Huybrechts haalde dus de halve finale, waar hij zijn waterloo vond tegen Krzysztof Ratajski nadat de Hurricane Robert Thornton, Stephen Bunting, Ryan Meikle, Nathan Aspinall en Ryan Joyce opzij had gezet. Dirk van Duijvenbode was met een plek bij de laatste 16 de beste Nederlander dankzij overwinningen op Scott Mitchell, Jelle Klaasen en Ian White. 

Alle uitslagen zijn hier te vinden

PDC Winter Series dag 5, Players Championship 23
Laatste 32
Callan Rydz – Toni Alcinas 6-3
Adrian Lewis – Peter Jacques 6-2
Krzysztof Ratajski – Ron Meulenkamp 6-5
Ritchie Edhouse – Devon Petersen 6-4
Nathan Aspinall – Luke Woodhouse 6-5
Kim Huybrechts – Ryan Meikle 6-5
Ryan Joyce – Michael Smith 6-3
Adam Hunt – Darius Labanauskas 6-4
Peter Wright – William O’Connor 6-1
Dave Chisnall – David Evans 6-2
Andy Boulton – Jason Lowe 6-5
Dirk van Duijvenbode – Ian White 6-3
Karel Sedlacek – Jesús Noguera 6-4
Daryl Gurney – Brendan Dolan 6-4
Joe Cullen – Niels Zonneveld 6-4
Boris Krcmar – Jermaine Wattimena 6-3

Laatste 16
Adrian Lewis – Callan Rydz 6-3
Krzysztof Ratajski – Ritchie Edhouse 6-2
Kim Huybrechts – Nathan Aspinall 6-4
Ryan Joyce – Adam Hunt 6-2
Peter Wright – Dave Chisnall 6-4
Andy Boulton – Dirk van Duijvenbode 6-5
Daryl Gurney – Karel Sedlacek 6-1
Joe Cullen – Boris Krcmar 6-0

Kwartfinale
Krzysztof Ratajski – Adrian Lewis 6-2
Kim Huybrechts – Ryan Joyce 6-4
Andy Boulton – Peter Wright 6-5
Joe Cullen – Daryl Gurney 6-5

Halve finale
Krzysztof Ratajski – Kim Huybrechts 7-2
Joe Cullen – Andy Boulton 7-3

Finale
Joe Cullen – Krzysztof Ratajski 8-4

Verdeling laatste drie tickets Grand Slam of Darts
Jermaine Wattimena heeft het ticket voor de Grand Slam of Darts te pakken door als hoogste nog niet geplaatste speler te eindigen op de Grand Slam of Darts. De Machinegun moest tot en met de halve finales in spanning blijven, indien Kim Huybrechts of Andy Boulton het toernooi zou winnen zou Jermaine immers gepasseerd worden door een van hen. 
Ian White en Ryan Searle pakten een ticket dankzij hun winst op een Players Championship en er geen andere nog niet geplaatste speler een Players Championship wist te winnen die hoger op de PDC Order of Merit stond.

Winter Series Order of Merit top 10 
Cursief gedrukte namen waren al zeker van de Grand Slam of Darts
1. Michael Smith 23.500
2. Joe Cullen 17.500
3. Peter Wright 15.000
3. Jose de Sousa 15.000
5. Gerwyn Price 11.500
5. Damon Heta 11.500
7. Jermaine Wattimena 10.250
8. Brendan Dolan 8.750
9. Krzysztof Ratajski 7.500
10. Vincent van der Voort 7.250