Debutant Clayton "Als dartspeler wil je op deze toernooien spelen" PDC
PDC

Debutant Clayton "Als dartspeler wil je op deze toernooien spelen"

Debutant Clayton "Als dartspeler wil je op deze toernooien spelen"

De 25 editie van de World Matchplay wordt van 21 tot en met 29 juli in de gebruikelijke Winter Gardens te Blackpool gespeeld. Jonny Clayton is één van de zes debutanten die het podium in de Winters Gardens voor de eerste keer zal betreden. De Welshman boekte enkele goede resultaten in de afgelopen twee jaar en bezet inmiddels de 23ste positie op de wereldranglijst.

Het vorig jaar stond Clayton in de finale van de Players Championship Finals, hij won ook nog een Players Championship in 2017 en dit jaar schreef hij zijn eerste PDC titel op zijn naam, namelijk het Austrian Darts Open. De vorige maand vertegenwoordigde Clayton Wales op de World Cup of Darts, samen met landgenoot Gerwyn Price. Een zelfverzekerde Clayton blikt vooruit op zijn eerste avontuur in Blackpool.

Clayton is vastbesloten om zijn recente successen als springplank te gebruiken naar meer titels en hij gelooft dat er geen grens is om meer te bereiken in dit jaar. "Ik kan niet wachten om op het podium van de Winters Garden te spelen. Ik heb er heel lang naar uitgekeken. Als dartspeler wil je op deze toernooien spelen. Langzaam maar zeker kwalificeer ik mij voor steeds meer grote tv toernooien" (red.: Clayton zal ook in actie komen op de World Grand Prix en European Championship).

"Mijn spel wordt steeds beter en ik nader de top op de ranglijsten, aldus de speler uit Wales. De toernooizege in Oostenrijk was geweldig, ik was heel blij om mijn eerste European Tour titel te pakken en nu wil ik meer toernooien winnen. Ik speel nu vier jaar bij de PDC en de periode is leerzaam geweest. Ik heb zoveel van de andere spelers geleerd en ik heb het vertrouwen dat ik meer tv toernooien zal spelen. Ik heb mijzelf als doel gesteld om in de top 16 te belanden, vervolgt Clayton. Ik ben dichtbij dit doel, wie weet hoe ver ik kan komen".

Jonny Clayton speelt zijn allereerste partij op de World Matchplay tegen Michael Smith, Premier League 2018 finalist en kersverse Shanghai Master. "Ik heb veel respect voor Michael (red. Michael Smith), als persoon en als dartspeler", geeft de Welshman aan. "Het zal een uitdaging worden om hem te verslaan maar ik kijk heel erg uit naar deze partij. Mijn voorbereiding is heel goed gegaan. De afgelopen weken ben ik veel aan het dartbord geweest, hopelijk betaalt dat zich uit".

Debutant Jonny Clayton en Michael Smith komen op de eerste dag van de World Matchplay 2018 in actie en wel in de laatste partij van de avond. Op die avond staat ook de Nederlandse clash tussen Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan ingepland. Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis en James Wilson zullen de World Matchplay 2018 openen. Meervoudig major finalist Dave Chisnall en voormalig jeugd wereldkampioen Keegan Brown verschijnen ook aan de oche op dag één. Naast debutanten Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan, zijn ook Jonny Clayton, Max Hopp, Steve Lennon en Richard North de nieuwe gezichten op de World Matchplay.

Zaterdag 21 juli (20:00 uur)
Adrian Lewis v James Wilson
Dave Chisnall v Keegan Brown
Michael van Gerwen v Jeffrey de Zwaan
Michael Smith v Jonny Clayton

Het negen dagen durende major toernooi zal via RTL 7 en via de livestream van rtl7darts.nl te zien zijn.

Neem deel aan de World Matchpoule Dartpoule en maak kans op leuke prijzen. Voor deelnemen klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws