WCOD dag 2: België wint sensationeel, Nederland wint 5-0 PDC
PDC

WCOD dag 2: België wint sensationeel, Nederland wint 5-0

WCOD dag 2: België wint sensationeel, Nederland wint 5-0

De World Cup of Darts is gisteren begonnen maar voor Nederland begon het vanavond pas echt. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld stonden in de laatste partij van de avond tegenover Gibraltar. Na het gedoe met een geannuleerde vlucht en een verloren koffer was het duo er helemaal klaar voor. Gibraltar heeft geen pijl op de dubbel gekregen van de Oranje formatie. Van Gerwen en Van Barneveld wonnen met speels gemak en een gemiddelde van 102.95

De Belgen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh kwamen 3-0 en 4-2 achter maar wisten de wedstrijd sensationeel te keren. In de negende leg miste Ierland 170 voor de wedstrijd waarna Huybrechts met de laatste pijl in de dubbel achttien weet te krijgen voor de overwinning.

World Cup of Darts 2018
Vrijdag 1 juni
Nieuw Zeeland (78.5) 3-5 Singapore (86.12)
Paul Lim & Harith Lim voor team Singapore zijn erin geslaagd om Cody Harris & Warren Parry uit Nieuw Zeeland te verslaan met 3-5. 2-0 kwamen team Singapore achter waarna ze middels een 12- en 14-darter op gelijke hoogte kwamen. Vervolgens wisten Lim & Lim de achterstand om te buigen naar een 2-4 voorsprong. Nieuw Zeeland maakte nog 3-4 waarna Lim & Lim de wedstrijd via dubbel vier in het slot gooide.

Griekenland (79.74) 1-5 Finland (83.97)
Eenvoudig wisten het Finse duo Kim Viljanen & Marko Kantele de Grieken te verslaan. In de zesde leg begonnen de Finnen sterk met een 180- en 141-score John Michael & Veniamin Symeonidis kwamen nog terug in de leg waarna 'the man of the match' Marko Kantele voor Finland de winnende dubbel gooide vanaf 112.

Noord-Ierland (83.26) 5-4 Polen (86.00)
De Noord-Ieren wisten een uitschakeling te voorkomen door van 1-3 en 2-4 terug te komen en te winnen. Krzysztof Ratajski & Tytus Kanik begonnen erg sterk en domineerde de eerste zes legs. Op ervaring en met 'slim' spel weten Daryl Gurney & Brendan Dolan steeds beter in ritme te komen. De Noord-Ieren komen helemaal terug en forceren een beslissende negende leg die Gurney en Dolan mogen beginnen, ze weten met de afsluitende darts de hoogste finish te noteren en winnen als Gurney 101 uitgooit voor 5-4.

Hongarije (69,40) 3-5 Zuid Afrika (74,33)
De Hongaren Tamas Alexits & Nandor Bezzeg komen als eerste op een voorsprong. Devon Petersen & Liam O'Brien slaan hard terug als de 25-jarige Liam O'Brien een mooie 160-finish gooit voor de 1-1. Devon Petersen weet voor team Zuid Afrika de break te gooien waarna Tamas Alexits de re-break mist en Zuid Afrika op 1-3 komt. Uiteindelijk waren het Petersen en O'Brien die de partij voor hun land met 5-3 wisten te winnen.

België (87,83) 5-4 Ierland (87,37)
Het Belgisch duo, bestaande uit Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh dit jaar, keken al snel tegen een 0-3 en 2-4 achterstand aan. Er was dus werk aan de winkel voor het duo waarbij Van den Bergh vroeg in de partij duidelijk last had van de zenuwen. The Hurricane en Dreammaker wisten de partij op sensationele wijze te kantelen met onder andere een 130-finish op de bulls-eye van Dimitri. Ze brachten de partij naar een beslissende laatste leg. België en Ierland gingen hierin gelijk op en brachten de scores naar 161 en 170. Van den Bergh wist hem subliem weg te zetten op dubbel 18 maar Ierland gooide bijna de 170-finish uit voor de partij alleen hij miste de bulls-eye. In een zenuwslopende poging wist Huybrechts zijn laatste pijl in de dubbel 18 te gooien waarna de ontlading loskwam bij onze zuiderburen.

Engeland (93,27) 5-3 Tsjechië (78,19)
Op papier zou Tsjechië geen schijn van kans mogen maken tegen Engeland maar dat bleek in werkelijk toch iets anders. Rob Cross en Dave Chisnall wisten de eerste twee legs te pakken maar zag Tsjechië de derde leg naar zich toe trekken. Vervolgens liep Engeland naar 4-1 met onder andere een 134-finish voor Chizzy. Maar Tsjechië had nog een sprint in huis en bracht de stand terug naar 3-4 met onder andere een 104-finish. Maar daarna was het wel over en won Engeland met 5-3 hun eerste ronde partij.

Zweden (79.94) 3-5 Duitsland (90.83)
Max Hopp & Martin Schindler hebben als thuisspelende koppel de Zweden Daniel Larsson & Dennis Nilsson verslagen. De eerste zes legs gingen allemaal met de darts mee, in leg zeven wisten de Duitsers met een 126-finish de Zweden te breaken. De break werd verzilverd met ruime voorsprong op de Zweden waarmee de winst binnen was voor Hopp & Schindler.

Nederland (102.95) 5-0 Gibraltar (66.38)
In 2010 wist Raymond van Barneveld samen met Co Stompe de allereerste WC titel te pakken, in 2014 wist hij dit te herhalen samen met de sloopkogel uit Vlijmen. De Nederlandse tandem begint goed met een 160-finish die de Brabander achter zijn naam mag noteren. Leg twee gaat ook naar de succesformatie uit Nederland, Van Barneveld mag dit keer de laatste pijl van de leg gooien. Dyson Parody & Justin Broton komen te kort tegen de oranje tandem, met speels gemak gaat ook 103 uit door Van Gerwen waardoor het gat van 4-0 is geslagen. Van Barneveld mag voor de wedstrijd ook een 160-finsih laten zien maar mist tops, met Gibraltar nog op 120 maakt Van Gerwen het af. Parody & Broton kregen geen enkele pijl op de dubbel.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws