World Grand Prix dag 1: Van Gerwen, Klaasen en Huybrechts winnen PDC
PDC

World Grand Prix dag 1: Van Gerwen, Klaasen en Huybrechts winnen

De World Grand Prix 2015 is officieel los. Vanavond maakten de eerste heren hun opwachting aan het bord waarbij er met een dubbel begonnen moest worden. Huybrechts was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Benito van de Pas waarna enkele partijen later Adrian Lewis van Raymond van Barneveld won. Michael van Gerwen en Jelle Klaasen wisten de Nederlandse eer hoog te houden door te winnen Keegan Brown en Brendan Dolan.

Verder wonnen deze avond Jamie Lewis, Mark Webster, Michael Smith en Dave Chisnall hun partij.

Vanaf 20:00 uur zond RTL 7 live de eerste avond van de World Grand Prix op televisie uit.

Uitslagen zondagavond
William O'Connor (87,39) v Jamie Lewis (87,75) 1-2 in sets (1-3, 3-1, 2-3)
De eerste wedstrijd van de World Grand Prix 2015 werd er direct één die tot aan de laatste en beslissende leg zou gaan. Gedurende de partij was er nog even een opvallend voorval met de caller aangezien de microfoon het halverwege de partij begaf. Een microfoon met een lange kabel eraan bood uitkomst.O'Connor en Lewis gingen ongestoord verder en in de laatste en beslissende leg kregen beiden matchdarts. Het was O'Connor die via dubbel 5 de tweede ronde wist te bereiken.

Mark Webster (87,88) v Stephen Bunting (83,01) 2-1 in sets (3-1, 2-3, 3-0)
Stephen Bunting weet het publiek warm te maken met 6 perfecte darts in de derde leg van de partij maar de stunt die Brendan Dolan ooit als eerste wist te volbrengen kon Bunting deze avond niet herhalen. Webster wist op zijn beurt de eerste 100+finish van de avond te noteren vanaf 104. In de tweede set weet The Bullet nog een belangrijke pijl op dubbel 20 te gooien om een derde set af te dwingen maar hierin was Webster met 3-0 te sterk en dus gaat Mark Webster naar de tweede ronde ten koste van Stephen Bunting.

Kim Huybrechts (82,08) v Benito van de Pas (78,37) 2-1 (2-3, 3-1, 3-0)
De man uit Tilburg begon de partij uitstekend en met een 100-finish, waarbij de eerste pijl nog als een bouncer uit het bord kwam, werd de eerste set gepakt. In de tweede set kwam de Nederlander vervolgens met 1-0 voor maar Huybrechts liet vervolgens van zich horen en wist alle daaropvolgende legs naar zich toe te trekken waarmee hij de winst van de partij toch binnensleepte.

Michael Smith (84,11) v Gerwyn Price (74,85) 2-1 in sets (1-3, 3-1, 3-2)
Smith loopt gedurende de hele wedstrijd tegen een achterstand aan te kijken. De eerste set ging met 3-1 naar Price en de tweede set ging met dezelfde cijfers naar Smith. In de derde set leek Price de overwinning binnen te halen, maar de zenuwen gingen hem parten spelen en Smith sleept er alsnog een beslissende laatste leg uit. Price is het vervolgens volledig kwijt en weet met 15 darts de leg niet te openen. Smith kruipt daarmee door het oog van de naald en gaat door naar de tweede ronde.

Peter Wright (88,77) v Dave Chisnall (89,11) 1-2 in sets (3-2, 2-3, 2-3)
Wederom werd het publiek getrakteerd op een partij die aankwam op de laatste en beslissende leg. Het leekt er in het begin van de derde set niet meer op dat Chisnall er nog aan te pas zou komen aangezien Snakebite naar een 2-0 voorsprong ging in deze set. Maar Chizzy herpakte zich en snoepte alsnog de winst weg voor de ogen van Wright.

Michael van Gerwen (92,84) v Keegan Brown (77,32) 2-1 in sets (0-3, 3-1, 1-3)
Van Gerwen verliet na enkele minuten het podium alweer voor een onderbreking na een pijlsnelle 3-0 winst in de eerste set. In de tweede set werd de openingsleg ook gepakt en Brown leek er niet aan te pas te komen maar die liet toch van zich spreken door de set alsnog met 3-1 te pakken. Van Gerwen pakt de eerste leg in set 3 maar Brown komt ijzersterk terug tot 1-1 met een 152-finish via triple 19, triple 19 en dubbel 19. Mighty Mike blijkt niet onder de indruk en finisht de partij door de twee legs erna te winnen.

Adrian Lewis (91,13) v Raymond van Barneveld (77,14) 2-0 in sets (3-1, 3-0)
In de eerste leg miste Van Barneveld maar liefst 18 darts op de dubbel om de leg te openen. Dit bleek tekenend te zijn voor de rest van de wedstrijd, want het zou niet de avond worden van de Nederlander. Hij wist nog wel een leg te pakken in de eerste set waardoor hij met een 0-1 achterstand in sets even de pauze in kon. Herpakken zat er echter niet in en met 3-0 ging de tweede set naar The Jackpot waarmee dit de eerste wedstrijd van de avond werd welke in twee sets beslist werd.

Jelle Klaasen (82,26) v Brendan Dolan (79,81) 2-1 in sets (1-3, 3-1, 3-1)
The Cobra heeft lang moeten wachten tot hij het podium mocht betreden maar ruim na twaalven was het dan zover. Dolan, die zijn bijnaam heeft te danken aan zijn eerdere prestatie op dit toernooi, wist de eerste set tegen de verhoudingen in te pakken met 3-1. Klaasen was in de partij de betere maar kon dit in de eerste set niet waarmaken. In set 2 en set 3 ging dit wel en met tweemaal 3-1 ging de winst naar onze landgenoot.