World Grand Prix dag 3: Raymond van Barneveld naar kwartfinale PDC
PDC

World Grand Prix dag 3: Raymond van Barneveld naar kwartfinale

Vanavond gingen de eerste wedstrijden van de tweede speelronde van start en dus waren aan het eind van de avond de eerste kwartfinalisten bekend. Eén van hen was Raymond van Barneveld die een 3-0 overwinning boekte op Steve Beaton. Thornton wist matchdarts van Chisnall te overleven en trok uiteindelijk alsnog aan het langste eind. Gurney boekte een 3-1 winst op Cullen en Henderson zette met dezelfde cijfers Alan Norris opzij.

Dinsdag 3 oktober (vanaf 20:00 uur)
Dave Chisnall (90,98) v Robert Thornton (91,02) 2-3 in sets (0-3, 3-1, 3-2, 1-3, 2-3)
Daar waar Chisnall gisteren een gemiddelde gooide van ruim 100 en een finishpercentage gooide van 100% op de dubbels is het nu Thornton die dat in de eerste set voor elkaar krijgt. Chisnall komt er, ondanks zijn gemiddelde van bijna 104,00 in de eerste set, niet aan te pas. Met een 100-finish via single 20 en tweemaal dubbel 20 weet Chisnall de tweede set naar zich toe te trekken met 3-1.

In de derde set lopen de heren naar 2-2 en moet een beslissende laatste leg gaan bepalen wie er met een voorsprong mag gaan rusten. Thornton laat 107 staan maar op dat moment gooit Chisnall een 130-finish en dus pakt hij de voorsprong van 2-1 in sets. Thorton trekt de vierde set op zijn beurt in 3-1 naar zich toe en dus komt er een beslissende 5e set.

In deze set komt de Engelsman op een 2-1 voorsprong maar hij verspeelt meerdere matchdarts en ziet Thortnon weer gelijk maken. Chizzy krijgt het daarna niet op tijd onder controle en de Schot neemt een grote voorsprong en besluit de partij in zijn voordeel via dubbel 20.

Daryl Gurney (89,13) v Joe Cullen (85,39) 3-1 in sets (3-1, 3-2, 0-3, 3-1)
Gurney pakt de eerste set overtuigend met een gemiddelde van ruim 104,00. Cullen moet hier per beurt minstens 20 punten op inleveren en pakt één leg. Beiden kenden geen moeite op de dubbels en gooiden hem direct met de eerste pijl raak. In de tweede set lopen de heren uit naar 2-2 en Cullen krijgt de kans om de set te pakken vanaf 152. De eerste pijl is raak op de triple 20 maar de tweede duikt eronder. Even lijkt hij zijn pijl uit woede weg te willen gooien waarop het publiek begint te fluiten. Na een onderonsje met het publiek gooit hij alsnog de triple 20, maar het blijkt te laat. Gurney maakt er 2-0 in sets van.

De derde set daarentegen gaat met 3-0 overtuigend naar Joe Cullen waardoor hij nog altijd in de wedstrijd zit. De overtuiging die Cullen in de derde set had ontbreekt echter weer in de vierde set. Hij mist dubbels om de legs naar zich toe te trekken en ziet Gurney de set met 3-1 pakken en daarmee tevens de partij met 3-1 in sets winnen.

John Henderson (87,10) v Alan Norris (82,78) 3-1 in sets (1-3, 3-0, 3-2, 3-0)
De eerste set gaat met 3-1 naar Alan Norris. De tweede set is volledig andersom en wordt met 3-0 gewonnen door John Henderson die in de eerste ronde nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Michael van Gerwen.

Daar waar de eerste twee sets overtuigend naar eenieder gingen werd de derde set een ware kraker. Henderson kwam 2-0 voor maar Norris bracht de stand weer naar 2-2 na missers van zijn opponent. In de beslissende laatste leg gingen de heren gelijk op maar Henderson wist de leg en dus ook de set uiteindelijk te winnen via dubbel 12.

Deze klap kwam Norris niet meer te boven en in de vierde set besloot John Henderson de partij. Geen leg kwam er meer aan te pas voor Alan en dus werd het 3-0 in deze set en was de winst met 3-1 in sets voor Henderson.

Raymond van Barneveld (85,01) v Steve Beaton (78,79) 3-0 in sets (3-1, 3-2, 3-1)
Met 3-1 is de eerste set voor de Nederlander. Alles wees erop dat de tweede set een prooi zou zijn voor Beaton, maar de Engelsman laat meerdere kansen voor setwinst liggen en ziet Barney de setwinst uit handen nemen. Met 3-2 komt Van Barneveld op een 2-0 voorsprong in sets.

In de derde set komt Van Barneveld op 2-0 en krijgt zelfs 3 matchdarts. Ze gaan alleen alle 3 niet in de dubbel en Beaton weet de leg alsnog te pakken. Een leg later is het met de vierde matchdart dan toch raak. Raymond van Barneveld plaatst zich voor de kwartfinale met een 3-0 overwinning in sets.