Home PDC World Grand Prix: Van Gerwen wint overtuigend van De Zwaan

World Grand Prix: Van Gerwen wint overtuigend van De Zwaan

Michael van Gerwen

Dinsdagavond vonden de eerste vier wedstrijden van de tweede ronde plaats van de World Grand Prix, met twee Nederlanders die het tegen elkaar opnamen: Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan. 

De eerste partij van de avond ging tussen James Wade en Mervyn King. The King kreeg veel pijlen om zich in leven te houden in de eerste set, maar pakte die niet en dus kon Wade de eerste set naar zich toe trekken. Daarna ligt het momentum bij King, hij wint drie sets op rij mede door een 12 en een 10-darter.

Partij twee ging tussen White en Smith. De partij heeft iets weg van de vorige partij, het is Smith die 1-0 voor komt, en daarna is het White die drie sets op rij pakt. Smith kreeg wel kansen om nog een set naar zich toe te trekken, maar pakte die niet.

Van Gerwen nam het daarna op tegen De Zwaan, en Van Gerwen was weer in vorm. Hij won de partij makkelijk met 3-0 in sets en De Zwaan werd maar twee legs gegund. Tot slot ging de laatste wedstrijd tussen Anderson en Dobey. Anderson wist de eerste set te pakken, maar daarna kon de Schot de dubbels veel minder raken. Dobey wint dan uiteindelijk ook de wedstrijd.

Schema:

(78.59) James Wade 1-3 Mervyn King (86.44)
In de eerste set komt King 2-1 achter in legs en krijgt erg veel kansen om op 2-2 te komen. Hij weet deze niet te benutten waardoor Wade uiteindelijk toch de eerste set pakt en 1-0 voor komt. In de tweede set gooit King een 12-darter om Wade te breken en gooit daarna een 16-darter om 2-1 voor te komen in legs. Vervolgens missen beide heren veel setdarts, maar de set gaat uiteindelijk naar King die zo 1-1 in sets maakt.

Na de 12-darter laat King zien dat het nog beter kan door de 3e set te openen met een 10-darter. Er lijkt nog een 10-darter te komen, maar King mist een aantal dubbels. Wade blijft te ver achter waardoor King gemakkelijk ook 2-1 in sets kan maken.

De vierde set is het ook King die de betere is. Wade is niet goed op de dubbels, voornamelijk de openingdubbels vallen niet. King zet door en wint ook deze set en daarmee de wedstrijd met 3-1.

(76.98) Michael Smith 1-3 Ian White (86.29)
In de eerste set komt het tot een beslissende leg, waarin White moeite heeft met openen. Voor beiden is het ook scorend niet geweldig, en Smith weet uiteindelijk de set naar zich toe te trekken. De tweede set is White de betere, hij wint drie legs op rij en het staat weer 1-1 in sets. 
In de derde set is White ook de betere, en wint deze set wederom met 3-0 in legs. De vierde set wordt het 2-2 in legs, Smith mist dan 6 darts om te openen en White gaat er scorend vandoor. Zijn tweede matchdart van de wedstrijd gaat erin, en White gaat naar de kwartfinale.

(94.79) Michael van Gerwen 3-0 Jeffrey de Zwaan (74.87)
De Zwaan mag aan de wedstrijd beginnen, maar dat maakt Van Gerwen niks uit. Na een paar keer knipperen met de ogen staat het 1-0 in legs voor MvG, het wordt ook 2-0 en dankzij een 134-finish die zelfs voor de camera te snel ging, pakt Van Gerwen in no-time de eerste set. Van Gerwen gaat door, gunt De Zwaan maar twee legs, en wint de wedstrijd met 3-0 in sets.

(82.99) Gary Anderson 1-3 Chris Dobey (85.77)
In de eerste set komt er, dankzij een 134-finish van Dobey, een beslissende leg. Deze wordt gewonnen door Anderson, het staat 1-0. Ook in de tweede set komt het tot een beslissende leg, dit keer gaat de set naar Dobey. Het staat 1-1. De derde set is eenzijdiger, Dobey pakt deze met 3-0 mede dankzij een 110-finish. Anderson lijkt het kwijt te zijn op de dubbels, vooral de dubbels om de legs te winnen. Het is dan ook Dobey dit de wedstrijd weet te winnen.