Home algemeen nieuws World Grand Prix: Van Gerwen winst spektakelstuk, Wattimena strijdend ten onder

World Grand Prix: Van Gerwen winst spektakelstuk, Wattimena strijdend ten onder

2019-03-27 PDC Premier league Ahoy woensdag Michael van Gerwen

Vanavond werden de kwartfinales van de World Grand Prix gespeeld waarbij we onder andere Michael van Gerwen in actie zagen komen tegen Mervyn King en Jermaine Wattimena tegen Glen Durrant.

Van Gerwen won in een spektakelstuk van Mervyn King waarbij onder andere twee 170-finishes in 1 set werden gegooid. Een duel later ging Wattimena strijdend ten onder tegen Glen Durrant.

Ian White (76,99) 2 – 3 Chris Dobey (89,69)

0-3, 3-1, 3-0, 1-3, 0-3

Ian Diamond White mocht de eerste kwartfinale beginnen. In de eerste leg had White zijn scores nog niet op orde, waardoor Dobey direct de break plaatste via dubbel 8. Ook de tweede leg ging in 16 pijlen naar Chris Dobey en dus kwam hij op 2-0 in de eerste set. Met een 132-finish op de bullseye wist Chris Dobey de eerste set ook al meteen binnen te slepen.

De tweede set was de set van Hollywood en wist direct de eerste leg te houden via tops. White kreeg in de tweede leg zijn eerste kans op een einddubbel en wist die leg ook te pakken voor de 1-1 stand. Mede doordat Dobey in zijn eigen derde leg met moeite opende, kreeg White een kans op de break en pakte deze kans via tops. De vierde leg van de tweede set werd een prooi voor Ian White via dubbel één. Daarmee pakte hij de set op zijn beurt weer van Dobey af.

Na een korte onderbreking wist Ian White voor het eerst in de partij de voorsprong te pakken met een 76-finish. Een leg later bezweken beide spelers om de einddubbels te gooien, maar was het uiteindelijk wel de Diamond die de 2-0 voorsprong pakte. De derde set ging naar Ian White met maar liefst 3-0 via een 14-darter in de derde leg. Hierdoor wist hij maar liefst zes legs op rij te winnen.

Set nummer 4 mocht begonnen worden door de man die Gary Anderson eerder het toernooi al uitschakelde. Hij wist na een enige absentie in de partij weer eens een leg te pakken via een 76-finish, maar het momentum lag toch echt bij Ian White. White wist namelijk de setstand weer gelijk te trekken naar 1-1 via dubbel 10. Hollywood wist echter wel weer op voorsprong te komen via een knappe finish van 120, waarmee hij op 2-1 kwam. Dobey kreeg de kans voor de vierde set en wist deze te pakken via een 100-finish op dubbel 16. 

Een vijfde en beslissende set lag in het voordeel van Ian White, want die mocht de eerste leg in ieder geval beginnen. Maar dat voordeel was Ian White al snel kwijt toen Dobey de dubbel 16 vond voor de break. Het momentum was dus weer gedraaid in deze partij en dat lag nu echt duidelijk weer bij Dobey. Dat gevoel werd alsmaar versterkt toen Dobey een 156-finish produceerde voor de 2-0 voorsprong in deze laatste set. Hierdoor stond hij op matchpoint. Met zijn vierde 100+finish, van 100, van de laatste vijf legs wist Chris Hollywood Dobey de partij te winnen en wist daarmee de halve finale te bereiken.

Dave Chisnall (90,00) 3 – 1 Nathan Aspinall (93,26)

(3-2, 3-1, 2-3, 3-1)

De eerste set was met 3-2 een prooi voor Chisnall waarna ook de tweede set met 3-1 naar Chizzy ging. In set 3 wist Nathan Aspinall zichzelf op het scorebord te krijgen door met 3-2 de set te winnen maar het zou uitstel van executie blijken want met 3-1 pakte Chisnall set 4 en daarmee de winst. 

Michael van Gerwen 3 – 1 Mervyn King
(3-2, 1-3, 3-1, 3-2)

In een prachtig duel wisten Michael van Gerwen en Mervyn King elkaar tot het uiterste te stuwen. Zo gooiden ze allebei een 170-finish en wist The King ook nog een schitterende 132-finish te gooien.

De eerste set was met 3-2 voor de Nederlander waarna King de partij weer in balans bracht met 3-1 in set 2. Met dezelfde cijfers pakte de nummer 1 van de wereld weer de voorsprong en in set 4 sloeg hij toe in een hele belangrijke laatste leg. 

Glen Durrant (85,42) 3 – 2 Jermaine Wattimena (83,60)

(0-3, 3-0, 3-2, 1-3, 3-1)

Met 3-0 ging Wattimena als een raket uit de startblokken maar met dezelfde cijfers ging de set daarna naar de Engelsman. In de derde set kwam de Nederlander weer met 2-0 voor maar hij zag de setwinst alsnog door zijn vingers glijden. Een set later trok hij dit wel weer recht met 3-1 maar in de vijfde set viel dan toch het dubbeltje naar de kant van Duzza.

Door: Marcel Bus