Van Gerwen pakt vijfde World Grand Prix titel ten koste van Chisnall PDC
PDC

Van Gerwen pakt vijfde World Grand Prix titel ten koste van Chisnall

Van Gerwen pakt vijfde World Grand Prix titel ten koste van Chisnall

Zaterdagavond speelden Michael van Gerwen en Dave Chisnall de finale van de World Grand Prix. Dit toernooi is uniek vanwege het dubbel in-dubbel out format. In het City West Hotel gaat Mighty Mike op voor zijn vijfde World Grand Prixtitel, terwijl Chisnall probeert zijn eerste majortitel op zijn naam te schrijven. Mighty Mike was met 5-2 te sterk voor Chizzy.

Als opwarmertje van dit spektakelstuk streden de Ierse talenten Keane Barry (17 jaar) en Liam Gallagher (23 jaar) in een best of 11 legs in de finale van de Irish Matchplay finale. Liam Gallagher leek op weg naar de eindzege en nam een 5-2 voorsprong, maar meer dan 10 matchdarts waren niet aan hem besteed. Zodoende kon Barry er mede door een 106- en 96-finish alsnog met de zege en een ticket voor het PDC WK in het Alexandra Palace vandoor gaan.

Irish Matchplay Finale
Keane Barry 6-5 Liam Gallagher
Gallagher forceert een break via een 68-finish, nadat Barry de gewenste dubbel niet kan vinden. Barry komt via een 12-darter op 2-3. Mede door twee 140-scores komt Gallagher in leg 7 na 12 pijlen op 36 en weet een beurt later op 5-2 te komen. Barry profiteert via een 96-finish van de vijf gemiste matchdarts van zijn landgenoot en komt terug tot 3-5. Barry maakt 4-5, nadat Gallagher vier matchdarts onbenut laat. Barry laat zijn talent spreken en finisht 106 voor een beslissende leg. Barry weet de zege wel over de streep te trekken en wint met 6-5. Zodoende heeft de jonge Ier zich verzekerd van minstens twee wedstrijden in het Alexandra Palace aan het eind van dit jaar. Eerder wist hij zich samen met de Tsjech Adam Gawlas immers al te plaatsen voor de finale van het JDC WK, die tijdens het PDC WK eveneens in Londen gespeeld wordt.

World Grand Prix Finale
Michael van Gerwen (94,87) 5-2 (3-0, 2-3, 3-2, 3-2, 3-1, 2-3, 3-2) Dave Chisnall (93,32)
Michael pakt mede door een 15-darter de eerste set met 3-0.
Michael gooit in de tweede set twee 13-darters, maar ziet Chisnall met een 101-finish de set winnen.
Michael finisht 61 voor de vierde break op rij in zijn eigen set. Via een 111-finish houdt Michael zijn eigen set.
Michael leek op weg naar een 3-1 voorsprong in sets, nadat hij Chisnall via een 15-darter brak en via een 114-finish op 2-0 kwam. Chisnall gooit echter zeven perfecte darts op rij in de derde leg om via een 11-darter terug te komen tot 1-2. Chisnall gooit een 14-darter, nadat Michael drie setdarts miste, waarvan een op de bull's eye nadat hij vanaf 125 was begonnen met bull's eye en enkele bull. In de beslissende set laat Michael zijn talent spreken en gooit een 13-darter om via een break alsnog 3-1 in sets voor te komen. Michael begint set vijf met een 70-finish en ziet Chisnall antwoorden met een 86-finish. Via een break in leg vier pakt Michael een 4-1 voorsprong in sets.
Chisnall houdt zijn eigen set door al zijn eigen legs in 13 pijlen uit te gooien.
Michael finisht 70 voor 1-0. Via een 100-finish en 14-darter komt Mighty Mike op 2-1. Chisnall verlengt met een 57-finish en 14-darter zijn verblijf op het podium, maar ziet de Brabander een leg later zijn vijfde World Grand Prix titel opeisen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws