Home PDC World Grand Prix: Nederlanders hebben pittige loting

World Grand Prix: Nederlanders hebben pittige loting

UNIBET PREMIER LEAGUE DARTS NIGHT8 MARSHALL ARENA MILTON KEYNES PIC;LAWRENCE LUSTIG MICHAEL VAN GERWEN V GLEN DURRANT MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

De loting voor de World Grand Prix is verricht. Dit dubbel in, dubbel out toernooi zal dit jaar van dinsdag 6 tot en met maandag 12 oktober zonder publiek plaatsvinden in de Ricoh Arena te Coventry.

Michael van Gerwen is een van de 8 geplaatste spelers, die dus een beschermde status genieten. Michael heeft het echter niet echt getroffen met de loting. De Brabander speelt in de eerste ronde tegen de taaie Krzysztof Ratajski en bij winst wacht hem in de tweede ronde Devon Petersen, die afgelopen weekend het German Darts Championship won, of José de Sousa.

Jermaine Wattimena zal aan de bak moeten tegen de als derde geplaatste Gerwyn Price. Danny Noppert neemt het op tegen Ryan Searle, die in februari het derde Players Championship van 2020 wist te winnen. Dirk van Duijvenbode treft tijdens zijn debuut Mensur Suljovic.

World Matchplay kampioen Dimitri van den Bergh begint het toernooi tegen de als vierde geplaatste Michael Smith. Kim Huybrechts opent tegen History Maker Brendan Dolan, die op de World Grand Prix 2011 de eerste speler was die een 9-darter gooide in het dubbel in, dubbel out systeem.

Loting World Grand Prix 2020
(1) Michael van Gerwen v Krzysztof Ratajski
Jose De Sousa v Devon Petersen
(8) James Wade v Mervyn King
Adrian Lewis v Chris Dobey
(4) Michael Smith v Dimitri Van den Bergh
Mensur Suljovic v Dirk van Duijvenbode
(5) Rob Cross v Gary Anderson
Danny Noppert v Ryan Searle
(2) Peter Wright v Ryan Joyce
Dave Chisnall v Glen Durrant
(7) Daryl Gurney v Joe Cullen
Jonny Clayton v Ian White
(3) Gerwyn Price v Jermaine Wattimena
Brendan Dolan v Kim Huybrechts
(6) Nathan Aspinall v Gabriel Clemens
Jamie Hughes v Stephen Bunting