Home PDC World Grand Prix woensdag: Wattimena naar kwartfinale, Noppert redt het net niet

World Grand Prix woensdag: Wattimena naar kwartfinale, Noppert redt het net niet

Woensdagavond vonden de laatste wedstrijden uit de tweede ronde van de World Grand Prix plaats. In de eerste wedstrijd zagen we hoe Danny Noppert het opnam tegen Nathan Aspinall. Noppert ging goed van start en het bleef tot de laatste set spannend. Het was echter Aspinall die de laatste set de betere was en zo met 2-3 de overwinning pakte. 

Daarna namen Bunting en Chisnall plaats aan de oche. De overstap naar Harrows legt Chisnall geen windeieren, want hij won de wedstrijd met 3-0 in sets. Ook Cross en Durrant, beiden (voormalig) wereldkampioenen, gingen de strijd met elkaar aan. Het werd een spannende wedstrijd waarin beide spelers goed spel lieten zien, maar ook mindere periodes hadden. Het was uiteindelijk Duzza die in de laatste set de sterkste was en de 3-2 overwinning pakte.

Als laatste namen Peter Wright en Jermaine Wattimena het tegen elkaar op. Het werd erg spannend toen Wright de eerste set pakte met een 148-finish terwijl het erop leek alsof Jermaine juist de set zou pakken. Wattimena laat zich echter niet kisten, en pakt drie sets op rij om te winnen.

Schema:

(80.75) Danny Noppert 2-3 Nathan Aspinall (87.26)
Noppert mist zijn eerste 16 pijlen om de eerste leg te openen en zo kan Aspianall makkelijk op een 1-0 voorsprong komen in de eerste set. Noppert hersteld goed, en pakt zelfs de set af van Aspinall. In de tweede set is Aspinall de sterkere, en wint de set met 3-0. De volgende set mag Aspinall beginnen, maar nu is het de Engelsman die problemen heeft met openen. Noppert profiteert en breekt Aspinall en pakt de set. De Nederlander staat 2-1 voor. Aspinall komt wederom 2-0 voor in legs, maar Noppert gooit 85 uit om nu een 3-0 winst in legs te voorkomen. Mede door een 180 score en een 88-finish op de bull kan The Asp toch weer uitlopen en de set pakken, het staat 2-2 en er wordt een beslissende set gespeeld. 

De laatste beslissende set gaat naar Aspinall, die helemaal los lijkt te zijn. Zo gaat Noppert strijdend ten onder en Aspinall gaat naar de kwartfinale

(86.35) Dave Chisnall 3-0 Stephen Bunting (70.82)
Chisnall komt 1-0 voor in sets, ondanks dat Bunting een 106-finish gooit. In de tweede set is het ook Chizzy die wegloopt en 2-1 voor komt. Bunting krijgt een enorme kans om zichzelf in de set te houden, maar kan de dubbel 20 niet raken. Zo gaat ook de tweede set naar Chisnall. In de derde set komt Chizzy ook snel 2-0 voor in legs, maar mist dan zijn eerste matchdart. Bunting heeft dan kansen om terug te komen, maar mist. Chisnall weet dan wel de matchdarts te raken en gaat zo met een 3-0 overwinning in sets naar de kwartfinale.
 
(86.44) Rob Cross 2-3 Glen Durrant (85.3)
De eerste set gaat knap naar Durrant, maar de tweede set is het Cross die onder andere met een 134 en een 144-finish in 3-0 in legs de set naar zich toe trekt. In de derde leg begint Cross dan ook te prutsen op de dubbels, ondanks dat weet hij nog wel een leg te pakken. Het wordt 2-1 in legs voor Durrant, en dankzij een 109-finish weet Duzza ook de set te pakken en 2-1 voor te komen. De tweede set lijkt naar Durrant te gaan, maar Cross komt terug en bij 2-2 in legs pakt Cross de set met een 138-finish. Er komt een beslissende, laatste set tussen de heren.

De eerste leg wint Durrant, de tweede leg worden door beide heren meerdere dubbels gemist en het is Duzza die de D5 als eerste weet te raken. Het staat nu 2-0 in legs voor Durrant. Kan hij ook de volgende leg pakken en de wedstrijd winnen? Een 14-darter zorgt daar inderdaad voor, de eerste matchdart gaat erin en we zien Duzza terug in de kwartfinale.

(83.12) Peter Wright 1-3 Jermaine Wattimena (88.85)
Wattimena begint aan de wedstrijd en het wordt 2-2 in legs. Wattimena staat op 45 en lijkt er goed voor te staan om de set te winnen, maar Wright gooit 148 uit en komt zo 1-0 in sets voor. Wattimena laat het er echter niet bij zitten en komt keihard terug door de tweede set met 3-0 in legs te winnen. Het staat weer 1-1 in sets. In de derde set komt het wederom tot een beslissende leg. Dit keer is het Wattimena die de hoge finish uitgooit, namelijk precies 100. De Nederlander komt zo 2-1 voor in sets.

Vervolgens krijgt Wattimena veel pijlen om 1-0 voor te komen in legs, maar mist dubbels waardoor Wright juist 1-0 voor komt. Wattimena maakt wel de 1-1, en dan ondanks wederom gemiste dubbels ook de 2-1. Hij is nu nog een leg verwijderd van de overwinning. Wattimena lijkt een kans te krijgen op 128, maar gooit na de T18 een T4 waardoor de kans op een matchdart weg is. Wright straft dat af en maakt 2-2 in legs. Dan is het toch Wattimena die met zijn eerste matchdart meteen de winst pakt, en naar de kwartfinale gaat.