World Masters 2017 winnaar Ratajski: "ET titel is toch de grootste" PDC
PDC

World Masters 2017 winnaar Ratajski: "ET titel is toch de grootste"

World Masters 2017 winnaar Ratajski: "ET titel is toch de grootste"

Krzysztof Ratajski schreef zondag geschiedenis door als eerste Poolse speler een European Tour te winnen. Ratajski werd de negende winnaar tijdens de European Tour 2019, na winst op 9-darter held Dave Chisnall.

Ratajski, die hiervoor al vijf vloertoernooien op zijn naam schreef, kwam ook sterk voor de dag tijdens de Gibraltar Darts Trophy. Op weg naar de finale won The Polish Eagle onder meer van oud wereldkampioen Steve Beaton en drie andere European Tour 2019 winnaars Joe Cullen, Ian White en Daryl Gurney. Ratajski boekte een gemiddelde van maar liefst 109.51 tegen Daryl Gurney, in de finale was hij goed voor een gemiddelde van bijna 103.

Krzysztof Ratajski kroonde zich in 2017 zich tot World Masters kampioen, toch ziet hij de Gibraltar Darts Trophy titel als een mijlpaal in zijn carrière.

"Deze is de grootste overwinning in mijn carrière, aldus Ratajski. Hier zijn er zulke geweldige spelers. Het was niet makkelijk om de World Masters te winnen, maar ik denk dat deze veel moeilijker was. Ik speelde perfect in de halve finale en finale, mijn niveau was fantastisch".

Krzysztof Ratajski focust zich nu op de komende World Grand Prix die op 6 oktober van start gaat. In de eerste ronde wacht Glen Durrant.

"Ik weet niet hoe ver ik kan komen op dit toernooi vervolgt de Pool. Ik zal natuurlijk mijn uiterste best doen om zover mogelijk te komen. Maar de eerste partij tegen Glen is een zware. Hij is een geweldige speler en ik zal mijn best doen om hem te verslaan".

Ratajski heeft het vertrouwen ooit ook wereldkampioen te worden. "Ik geloof er nog in. Twintig jaar lang denk ik dat ik in staat ben wereldkampioen te worden. Het is nog steeds mijn droom en misschien wordt het gauw werkelijkheid".

Ook dit jaar organiseren we weer een World Grand Prix dartpoule met schitterende prijzen. Gratis deelnemen kan via deze link.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws