De Zwaan wint, Anderson overleeft 2 matchdarts en gooit 9-darter PDC
PDC

De Zwaan wint, Anderson overleeft 2 matchdarts en gooit 9-darter

De Zwaan wint, Anderson overleeft 2 matchdarts en gooit 9-darter

De eerste twee kwartfinales van de World Matchplay 2018 werden twee prachtige wedstrijden. Allereerst was er Nederlands succes voor Jeffrey de Zwaan in zijn duel met Dave Chisnall. Met 16-8 was The Black Cobra oppermachtig voor Chizzy.

Daarna werd er een ware kraker uitgespeeld tussen Gary Anderson en Joe Cullen waar daadwerkelijk alles in zat. Van een 9-darter en een 170-finish tot gemiste matchdarts en een vlieg die de partij verstoorde. Uiteindelijk was het de Schot die als winnaar van het podium stapte na een ruime verlenging.

Kwartfinales
Donderdag 27 juli (20:00 uur)
Dave Chisnall (99,05) 8-16 Jeffrey de Zwaan (103,22)
Beide heren beginnen waanzinnig aan de partij. Bij de eerste onderbreking staat Chisnall op een gemiddelde van 116,00 tegen 110,00 voor De Zwaan. Het scorend vermogen van Chizzy is op dat moment zo goed dat hij zelfs 4 keer 180 gooit in slechts 5 beurten.

De heren lopen naar 7-7 waarna de Engelsman drie kansen krijgt om de voorsprong te pakken, maar hij verzuimt om dit te doen. Het zou het moment zijn dat de partij deed besluiten. De Nederlander pakt de leg en wint 5 legs in één sessie waarmee hij zijn voorsprong uitbreid naar 13-7. Chisnall zou nog een leg pakken maar met een 16-8 winst plaatste The Black Cobra zich voor de halve finale van de World Matchplay 2018.

Met het gemiddelde van 103,22 in het lange format van voegt de Nederlander zich in een uniek rijtje. De enige spelers die erin slaagden om een hoger gemiddelde te gooien zijn meervoudig wereldkampioen.

Joe Cullen (95,26) 17-19 Gary Anderson (97,13)
Net als in de kwartfinale tussen Chisnall en De Zwaan beginnen ook Cullen en Anderson de partij waanzinnig. Joe Cullen komt op een 2-1 voorsprong met een 10-darter in de derde leg. Maar daarna wist Gary Anderson dit te verbeteren door een 9-darter te gooien in leg 4. Beelden van deze perfecte leg zijn hier te zien.

Aansluitend gooide de Schot in leg 5 nogmaals een 141-finish uit om met een 3-2 voorsprong de pauze in te gaan. De gemiddelden stond op dat moment op ruim 109,00 voor Cullen en ruim 122,00 voor Anderson.

Na de pauze werd de balans weer hersteld en liepen de heren naar 5-5 waarna ze wederom even het podium mochten verlaten. In de daaropvolgende sessie is het Gary Anderson die de voorsprong overneemt en naar een 8-7 voorsprong gaat. Joe Cullen laat echter het beste van zijn spel zien en slaagt erin om de Schot voorbij te streven naar 11-9 door onder andere een 170-finish te gooien in de 19e leg.

De voorsprong van Cullen werd in de sessie daarop weer teniet gedaan door Anderson. Hij wist de voorsprong namelijk weer over te nemen en zo stond er na 25 legs een 13-12 voorsprong voor de Schot op het scorebord. De heren maakten er een ware thriller van die liep uitkwam op een verlenging. Ze liepen naar 14-14 waarna Cullen de 29e leg won en 2 matchdarts kreeg. Helaas voor hem miste hij ze en kwam Anderson weer helemaal terug. Het werd uiteindelijk 17-17 waarna de Schot de voorsprong nam en ook 1 matchdart miste. Cullen liet echter een steek vallen en misten 3 pijlen op dubbel 20 en zag vervolgens de partij door zijn vingers glippen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws