Home PDC World Matchplay dag 3: Van der Voort verliest ondanks gemiddelde van bijna...

World Matchplay dag 3: Van der Voort verliest ondanks gemiddelde van bijna 100

Zaterdag is de World Matchplay van start gegaan en op de eerste twee dagen hebben we al mogen genieten van een flink aantal spannende partijen.

Ook maandagavond stonden er weer vier mooie partijen op het programma, dit waren tevens de laatste vier partijen van de eerste ronde. In de eerste partij namen Clayton en Brown het tegen elkaar op in een zeer spannende partij waarbij het lange tijd gelijk op ging. Dit gold ook voor de partij van Whitlock tegen Henderson, waarbij ‘The Highlander’ ondanks een gemiddelde van meer dan 100 net niet wist te winnen.

De derde partij werd gespeeld tussen een sterke Gurney en de snelle Ricky Evans. Tijdens de laatste partij kwam de laatste Nederlander van de eerste ronde in actie, Vincent van der Voort. Hij voegt zich bij Noppert, De Zwaan en Wattimena, die eveneens zijn uitgeschakeld. 

(93.46) Jonny Clayton 8-10 Keegan Brown (95.74)
Clayton begint prima aan de wedstrijd en houdt zijn eigen leg door middel van een 101 finish. Brown maakt vervolgens 1-1 door 148 uit te gooien. Clayton heeft een aantal afzwaaiers in de volgende leg waardoor Brown zijn kans grijpt en de break pakt. Hij weet de break echter niet te verzilveren en Clayton gaat met een 3-2 voorsprong de pauze in.

Na de eerste break gaat Brown meteen rap van start met een 180. Brown mist hier de eerste pijlen op de dubbel, maar pakt toch de leg. Het blijft gelijk opgaan met prima scores. Keegan Brown weet vervolgens ook nog 134 uit te gooien, en de heren gaan met een gelijke score van 5-5 de pauze in.

Brown mist zijn kans om te breaken en op een 5-6 voorsprong te komen. Clayton straft dit af door twee legs op rij te winnen. Brown vecht zich terug, wint twee legs op rij met onder andere een 127 finish op de bull. Daarna gaat het wederom gelijk op, het wordt 8-8. Vervolgens breakt Brown Clayton door middel van een 109 finish, Clayton krijgt drie pijlen op dubbel 14 om de score gelijk te trekken en een verlenging af te dwingen, maar mist. Brown gooit 51 uit en wint.

(95.84) Simon Whitlock 10-8 John Henderson (101.33)
De heren beginnen prima aan de wedstrijd met gemiddelden van rond de 100. Beiden missen pijlen op de dubbel voor 100+ finishes, en alle legs gaan met de darts mee. Het staat 3-2 voor Whitlock.
 
Na de korte pauze komt Whitlock goed het podium op en breakt meteen Henderson. Hij kan de break echter niet verzilveren, maar dat kan Henderson ook niet want Whitlock komt met de eerste 100+ finish van de wedstrijd. Hij gooit 112 uit om op een 5-3 voorsprong te komen. Hoezeer de legs voor de pauze met de darts meegingen, zo gaan ze nu tegen de darts in. Henderson weet via een break op 5-4 te komen en houdt daarna zijn eigen leg. Ook bij deze partij staat het 5-5 als we de tweede pauze in gaan.
 
Na de pauze is het Henderson die op voorsprong komt, maar kan deze niet behouden. Whitlock lijkt niet meer te stoppen, komt met een 124 finish om 9-6 voor te komen en het lijkt gedaan met ‘The Highlander’. Toch weet Henderson zich nog terug te vechten tot 9-8 en krijgt zelfs pijlen om de stand gelijk te trekken. Toch is het Whitlock die de wedstrijd met 10-8 wint.

(97.35) Daryl Gurney 10-7 Ricky Evans (89.2)
Gurney pakt als eerste twee legs, daarna pakt Evans er twee na veel gemiste dubbels van Gurney. Gurney pakt de laatste leg voor de pauze door Evans te breaken en gaat met een 3-2 voorsprong de pauze in.

 
Na de pauze gaan de legs weer met de darts mee. Als Evans vervolgens tops mist voor een 118 finish, weet Gurney te breaken. Uiteindelijk pakt Gurney vier van de vijf legs en het staat 7-3 als de heren de tweede pauze ingaan.
 
Na de pauze gooit Gurney de eerste 100+ finish van de wedstrijd (116). Ricky Evans weet Gurney te breaken door middel van een 85 finish op de bull, en vecht zich knap terug naar 8-7. Daarna is het toch echt Gurney die de winst pakt. Hij wint uiteindelijk met 10-7.

(102.24) Peter Wright 10-5 Vincent van der Voort (98.59)

Van der Voort gaat lekker van start en pakt de eerste twee legs. Daarna mist hij dubbel 8 voor een 136 finish en Wright breakt door 164 uit te gooien. Van der Voort mist ook in de laatste leg pijlen op de dubbel, en Wright pakt de 3-2 voorsprong.
 
Van der Voort krijgt na de pauze een kans om Wright te breaken, maar pakt die niet en het wordt 5-3. Het gaat behoorlijk gelijk op, beide heren gooien 100+ gemiddeld, maar het lukt Van der Voort niet om terug te breaken ondanks kleine kansjes. Wright blijft aan de leiding en met 6-4 gaan ze de tweede pauze in.
 
Na de pauze lukt het Van der Voort niet om terug in de wedstrijd te komen. Hij wint nog maar een legje en laat pijlen liggen om terug de wedstrijd in te komen. Wright wint 10-5