Home PDC Wright geeft Van den Bergh onderdak tijdens de coronacrisis

Wright geeft Van den Bergh onderdak tijdens de coronacrisis

Taylor Lanning Photography

Ook de regerend wereldkampioen moet zich bezig zien te houden tijdens deze ‘dartloze’ periode. Peter Wright combineert zijn vrije tijd met onder meer werkzaamheden op de boerderij en trainen met tweevoudig PDC Jeugd Wereldkampioen Dimitri van den Bergh. Laatstgenoemde verblijft namelijk bij de Schot omdat hij nog niet huiswaarts kan keren vanwege strenge reisbeperkingen, als gevolg van de coronacrisis.

“Om eerlijk te zijn doe ik maar dingen die gedaan moeten worden zegt Wright tegenover Sky Sports. Onlangs heb ik de kerstspullen opgeborgen. Dimitri, die bij ons verblijft, helpt mij met het een en ander en af en toe helpt hij mij bij de training. Twee wereldkampioenen die samen trainen kan geen kwaad”.

“Het is best pittig. Hij wil naar huis om bijvoorbeeld zijn ouders te zien. Voor hem is het lastig maar hij wil zo snel mogelijk uit de UK vertrekken en proberen voor 110% voor het darten te gaan. Ik denk dat het verblijf in de UK een voorproefje voor hem is. We zijn op de boerderij geweest om eieren te rapen. Ik zei tegen hem: jouw taak is om ze niet te laten vallen. Dus hij vermaakt zich wel”. 

De wereldkampioen drukt mensen op het hart om de maatregelen van de overheid te volgen en elkaar te helpen in deze bijzondere tijden. Peter Wright en zijn vrouw Joanna laten, naast het onderdak bieden aan Dimitri van den Bergh, zich ook van hun beste kant laten zien in hun nabije omgeving. Aan plaatsgenoten worden eieren aangeboden.

Door de gedwongen periode zonder darts heeft de Schot meer tijd voor familie. “Dit is leuk maar het is een nachtmerrie wat mijn pijlen betreft. Je weet hoe ik steeds van pijlen wissel. Ik heb nu elke set pijlen geprobeerd omdat ik me verveel. Ik wil mijn pijlen pas gebruiken als ik een echte wedstrijd speel. Ik wil niet van pijlen wisselen maar thuis probeer ik steeds andere pijlen uit omdat ik me verveel. Ik luister ook naar muziek en ik kijk naar films. Het is en beetje klote maar we moeten ons aan de regels houden en gezond en veilig blijven”.

“Al die lock-down maatregelen helpen” is Snakebite van mening. In het belang van iedereen en ieders gezondheid moeten we ons aan de maatregelen houden. Wees voorzichtig, let goed op jezelf en help de ouderen als het mogelijk is”.

Inmiddels zijn ook deze beelden opgedoken van het duo dat veel tijd doorbrengt op het trainingsbord.