Home PDC Zeer kritische Van Gerwen: “Ik mis power, het moet veel beter”

Zeer kritische Van Gerwen: “Ik mis power, het moet veel beter”

Michael van Gerwen is sinds donderdagavond de koploper op de Premier League Darts ranglijst. Mighty Mike won afgelopen donderdag van Simon Whitlock en kon de koppositie op de ranglijst overnemen van Michael Smith die zijn eerste nederlaag leed op die avond. Maar de Nederlander is allerminst tevreden over zijn prestatie op het invitatietoernooi. De titelverdediger geeft tegenover Sky Sports toe dat hij niet in zijn beste vorm verkeert en wat ‘power’ mist.

Een zeer kritische Van Gerwen: “Het was niet mijn beste spel. Ik speel goed maar verkeer niet in de beste vorm van mijn leven. Er moet wat ‘power’ terug, hier zal ik erg hard aan moeten werken. Ik won van Simon (Simon Whitlock, red.) maar ik miste te veel kansen. Op gegeven moment waren mijn scores niet goed. Maar ik heb die wedstrijd ‘op karakter’ gewonnen, dat moet je soms laten zien”.

Van Gerwen zorgde op het UK Open voor een grote verrassing, hij verloor zijn eerste partij van landgenoot Jeffrey de Zwaan. Op zijn eerstvolgende toernooi had hij hier een antwoord op maar ondanks de winst op de Australiër was hij niet tevreden. “Ondanks mijn spel heb ik toch een gemiddelde van 100 gegooid. Vele spelers zouden blij zijn met dit gemiddelde maar ik niet. Ik wil weer gemiddeldes van 105,106,107 boeken. Ik kan veel beter. Ondanks ik win, wat leuk is, is er veel werk aan de winkel”.

Michael van Gerwen was dit weekend niet aanwezig op de Players Championship in Barnsley. Donderdag speelt de nummer één van de wereld in speelweek 7 van de Premier League Darts tegen Premier League debuant en UK Open 2017 runner-up Gerwyn Price.