Home Ranking nieuws Christian Hekman blijft winnen op de zomerranking van ENC Darts

Christian Hekman blijft winnen op de zomerranking van ENC Darts

Christian_Hekman

Donderdag was het weer gezellig bij de zomerranking van ENC DARTS in Nijverdal. 18 deelnemers werden over 4 poules verdeeld en om 20.10 uur begonnen de eerste wedstrijden. Het niveau lag weer hoog en de poules waren weer snel afgelopen, waarna de knock-out fase kon beginnen. De winnaarsronde waar alleen de nummers 1 en 2 heen gingen, begonnen direct met de kwartfinales en de verliezersronde speelden nog 2 voorrondes.

 

 De uitslagen:

Achtste finale verliezersronde:
Marco Schalen-Kevin Hoop 2-1
Rik Poortman-Martin de Blecourt 0-2

Kwartfinales verliezersronde:
Marco Voortman-Jurgen Kamp 1-2
Mathijs Kamp-Marco Schalen 2-1
Alfred van Dorth-Gerben Mooibroek 2-1 (Gerben 107-check)
Olaf ter Maat-Martin de Blecourt 0-2

Halve finales verliezersronde:
Jurgen Kamp-Mathijs Kamp 1-3
Alfred van Dorth-Martin de Blecourt 3-2

Finale verliezersronde:
Mathijs Kamp-Alfred van Dorth 3-1

Mathijs leek eerst naar de winnaarsronde te gaan, maar gaf eerlijk aan dat hij een partij in de poule niet met 3-2 gewonnen had, maar verloren had. Uiteindelijk maakte het niet heel veel uit, want hij pakte in de verliezersronde toch nog 4 punten die hij in de winnaarsronde pas gehaald had als hij de finale gegooid zou hebben. Als jongste deelnemer liet hij veel ervaring achter zich vanavond en de hoop is dat hij zijn stijgende vorm vast houdt, mede omdat hij aankomend seizoen voor het eerst bij de junioren mee gaat doen.

Kwartfinales winnaarsronde:
Christian Hekman-Dick Bontekoe 3-0 (Christian 1×180 + 100-check)
Marco ten Pas-Maikel van Munster 3-0
Geert Spenkelink-Remon Nijland 3-1
Marco Jansen-Mark Meijer 3-1

Halve finales winnaarsronde:
Christian Hekman-Marco ten Pas 3-1 (Marco 109-check)
Geert Spenkelink-Marco Jansen 1-3

Finale winnaarsronde:
Christian Hekman-Marco Jansen 4-3 (Christian 2×180 + 116-check Marco 1×180)

Een mooie spannende finale die wat spelers betreft al standaard begint te worden. Voor Christian betekent het dat hij nog steeds geen partij verloren heeft deze ranking en voor Marco dat hij zijn voorsprong in de rankingstand alleen maar weer verder uitbreidt. De eerste leg gooide Christian goed met een 180 en een 116-check voor een 18-darter en brak daarmee direct Marco. De tweede leg leek Christian ook binnen te halen, maar na vele missers van beide kanten pakte Marco toch de break terug in 32-darts. De 3e leg wist Marco te behouden in 23-darts en Christian hield daarna ook zijn eigen leg in 24-darts.

Een tussenstand van 2-2. Christian pakte tegen de darts in toch weer de 5e leg in 26-darts en leek met deze break de overwinning binnen handbereik te hebben. Toch brak Marco weer terug met een 180 en een 13-darter en mocht zelf beginnen voor de winst. Wederom toonde Christian veerkracht en liet zien dat hij onder druk goed kan gooien en antwoorde met zijn 2e 180 en een 18-darter en weet zo voor de derde keer op rij de ranking te winnen. Christian had met een 120-check ook nog eens de hoogste check en ondergetekende kreeg in zijn partij tegen hem nog even een 11-darter om de oren (121,100,180,100).

De stand is uiteraard alweer bijgewerkt op www.encdarts.nl