Home Ranking nieuws Christian Hekman wint 2e donderdagavond ranking ENC Darts

Christian Hekman wint 2e donderdagavond ranking ENC Darts

Op 3 september zijn we bij ENC Darts in Nijverdal weer begonnen met de donderdagavond ranking. De zomerranking werd glansrijk door Christian Hekman gewonnen en de afsluitende barbeque met drank was een groot succes. Er werd nog even afscheid genomen van onze vaste bardame Milou die na 8 jaar een avond-opleiding gaat doen en het niet meer kan combineren. Ze kreeg diverse cadeautjes van ENC Darts en zelfs nog van een aantal teams apart en was zichtbaar ontroerd.

Marco Schalen en Dick Bontekoe waren de gelukkig die de kussen in ontvangst mochten nemen. De hoop is dat ze over 2 jaar na haar studie de bardienst op de competitie-avond wil oppakken. Vorige week wist Mark Meijer de eerste avond te winnen en ook na de 2e avond blijft hij de koploper omdat hij direct een gat sloeg. Maar Christian Hekman is weer hard op weg om te koppositie over te nemen omdat hij de 2e avond in de finale overtuigend wint van jeugdtalent Wesley Hurrebrink.

De uitslagen van de 2e avond:

Achtste finale verliezersronde:
Mathijs Kamp-Dick Bontekoe 2-0
Rik Vroom-Tanja Föller 2-0
Remon Nijland-Arjen Maneschijn 2-0

Kwartfinales verliezersronde:
Domingus Souhuwat-Mathijs Kamp 0-2
Ramon Machielsen-Rik Vroom 1-2
Geert Spenkelink-Martin de Blecourt 2-0
Marco ten Pas-Remon Nijland 2-0

Halve finales verliezersronde:
Mathijs Kamp-Rik Vroom 3-0
Geert Spenkelink-Marco ten Pas 0-3

Finale verliezersronde:
Mathijs Kamp-Marco ten Pas 2-3

Beide finalisten zijn vast top 5 spelers, maar wisten vandaag de poule niet te overleven en moesten in de verliezersronde proberen nog wat punten te pakken. Jeugdspeler Mathijs Kamp wist de wedstrijd nog te rekken, maar eredivisionist Marco ten Pas wist de beslissende leg te pakken en zo toch nog genoeg punten te pakken waardoor hij na 2 avonden in de top 3 blijft.
Kwartfinales winnaarsronde:
Jan Tijhuis-Kevin Hoop 1-3 (Kevin 1×180 + 1×174)
Wesley Hurrebrink-Remon Hurrebrink 3-0 (Wesley 2×180 + 100 check)
Christian Hekman-Sander Koninenbelt 3-0
Mark Meijer-Alfred van Dorth 3-2

Halve finales winnaarsronde:
Kevin Hoop-Wesley Hurrebrink 1-3 (Kevin 1×180)
Christian Hekman-Mark Meijer 3-2 (Christian 1×180)

Finale winnaarsronde:
Wesley Hurrebrink-Christian Hekman 1-4 (Christian 3×180)

Op papier een mooie finale tussen talent Wesley en de ervaren Christian. Wesley won de bull maar wordt direct gebroken met een 17-darter. Wesley breekt direct terug, ook met een 17-darter. Christian weet nogmaals te breken met een 16-darter en houdt zijn eigen leg met een 14-darter.

De 5e leg gooien beide darters niet goed meer en Christian pakt de leg in 21-darts voor een 1-4 overwinning. En zo kon er al om 23.10 uur opgeruimd worden. De hoogste finish kwam vanavond op naam van Remon Nijland met een 127-check. Christian Hekman had in totaal 5×180. De tussenstand staat inmiddels weer op www.encdarts.nl. Volgende week donderdag 17 september de 3e avond.