Davyd Venken wint de 7e ZomerRanking Café Quincy, Sven Wens 2e Ranking nieuws
Ranking nieuws

Davyd Venken wint de 7e ZomerRanking Café Quincy, Sven Wens 2e

In de winnaarsronde waren deze week al vroeg enkele top partijen. Zo kwamen onder andere Daniel Verdonschot, Rick Veugelers, Kay Smeets en Jeffrey van de Ven niet verder dan de tweede ronde. Uiteindelijk waren het Sven Wens en John Snyers die zich voor de finale aan de winnaarskant wisten te plaatsen. Voor John was het de eerste keer dat hij ons toernooi bezocht, maar met overwinningen op Maik Brentjens, Svilen Stefanov, Michael Schuman, Jason Huybrechts en Koen Hunnekens liet hij meteen zien dat hij een speler is waar rekening mee gehouden dient worden. Sven plaatste zich voor de finale met overwinningen op Daniel Verdonschot, Rick Veugelers, Frank Poolen, Paul Out en Davyd Venken. In deze finale trok Sven zijn goede vorm van de laatste weken door en met een 4-1 overwinning wist hij zich te plaatsen voor de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant was het een waar slagveld. Omdat veel goede spelers al vroeg in het toernooi verloren, moesten sommige ook al snel tegen elkaar. Zo was Kay Smeets verantwoordelijk voor de vroege uitschakeling van de vorige toernooi winnaar, Jeffrey van de Ven, die dit keer genoegen moest nemen met een gedeeld 25e plaats. Uiteindelijk waren het Koen Hunnekens en Davyd Venken die in een onderling treffen mochten strijden om een podiumplaats. Davyd liet er geen gras over groeien en wist deze met een 3-0 overwinning te bemachtigen. Voor een plaats in de finale moest Davyd eerst nog voorbij John Snyers. John heeft een prima toernooi gegooid, maar kon niet voorkomen dat Davyd zich met een 4-2 overwinning plaatste voor de finale.

In de finale zal Davyd twee keer van Sven moeten winnen om zijn tweede toernooi overwinning te pakken. Sven daarentegen heeft aan slechts één overwinning genoeg om voor de eerste keer te winnen in Café Quincy. In de eerste finale ging Davyd sterk van start, hier had Sven niet direct een antwoord op waardoor hij al snel tegen een 3-0 achterstand aan keek. Toen Davyd met zijn eigen leg 4-0 maakte was Sven met zijn gedachte al bij de volgende wedstrijd. Met 85.4 gemiddeld en een 5-0 overwinning zorgde Davyd ervoor dat er een tweede finale gespeeld moest worden. In deze tweede finale pakte Sven de eerste leg, maar kon vervolgens niet voorkomen dat Davyd er 4-1 van maakte. Met een 15 en 19 darter pakte Sven nog twee legs terug, maar met een 16 darter gooide Davyd de wedstrijd in het slot. In deze finale had Sven een gemiddelde van 73.88, maar dat bleek niet genoeg om Davyd, die 87.26 gemiddeld had, te kloppen.

Er zijn vanavond 56 maximale scores gegooid. Davyd gooide de meeste 180ers, hij gooide er 10. Koen Hunnekens volgde hem met 7 stuks. De hoogste finish kwam op naam van Sven Wens, hij bleef met zijn 152 finish de 146 uitworp van Davyd Venken voor.

Met de opkomst van 62 deelnemers is de prijzenpot voor de finaledag gegroeid tot €3049,-. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Café Quincy, Darts- en Biljartcenter de Snoek, Borduurstudio Elmar, ERVÉ Bouwservice, Kim Huybrechts en Van Horne Brandstoffen.

Komende maandag gaat de voorinschrijving voor het 8e toernooi online op onze Facebook pagina. Houdt het in de gaten, want bij 80 deelnemers zitten we vol.