Home Ranking nieuws Eric Barten pakt dagzege op de eerste speeldag van de OSR VI

Eric Barten pakt dagzege op de eerste speeldag van de OSR VI

Persbericht_OSR

De vernieuwde prijzenstructuur van de Oranjebar Super Ranking VI had de nodige aantrekkingskracht op de regionale darters gezien het grote aantal nieuwe gezichten. Mede door concurrentie van de Eurosport uitzending van de Lakeside World Professional Championships ontbraken een aantal zogenaamde toppers waardoor het voor de deelnemers nog interessanter werd om te zien wie vandaag de beste zaken zou doen.

Zoals altijd werd er gestart met een groepfase om uit te maken wie zich zouden plaatsen voor de kwartfinales. Jammer genoeg eindigde hier de aspiraties van de enige vrouwelijke deelnemer Eefje van der Meijden, die niet haar beste avond had. De acht overgebleven spelers waren Stefan van Melis, Eric Barten, Ardy Sleegers, Nico Thissen, Theo Beckers, Silvian van Boxel, Peter van den Broek en Geraldo van Beckhoven.

Eerlijke loting levert verrassende resultaten op zo bleek maar weer, want zowel meervoudig winnar Theo Beckers als Peter van den Broek wisten zich niet te plaatsen voor de halve finales. Dat was dit keer voorbehouden aan Geraldo van Beckhoven, Silvian van Boxel, Eric Barten en Nico Thissen. De laatste twee waren hierin te sterk voor hun tegenstander, zodat de finale werd gespeeld tussen twee teammaatjes van de SLN Oranjebar 2 selectie.

In de finale bleek Eric de betere van de twee te zijn en moest Nico voor de zoveelste keer genoegen nemen met de runner up positie. Met nog 11 kwalificatie avonden voor de boeg, deelde Eric Barten in ieder geval het eerste tikje uit en hij mag dan ook proberen zijn kopposities te behouden en zodoende minimaal € 100,= euro te incasseren.

Uitslagen van speeldag 1:
1. Eric Barten
2. Nico Thissen
3. Silvian van Boxel en
4. Geraldo van Beckhoven.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier. De volgende Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 15 januari 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19.30 uur. Aanvang van het toernooi is 20.00