Ferry Beijleveld wint 2e dinsdagranking, Benito van de Pas runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

Ferry Beijleveld wint 2e dinsdagranking, Benito van de Pas runner-up

Ferry Beijleveld wint 2e dinsdagranking, Benito van de Pas runner-up

De tweede No-Score Dinsdagranking kende in totaal slechts 33 deelnemers en daarmee werd het een zeer rustige rankingavond. Vorige week lag de ranking één week stil in verband met de World Cup maar vanaf heden is er iedere dinsdag weer een dartsavond. Naast de bekende namen waren er deze editie ook een aantal debutanten waarvan enkelen zich in de kijkers wisten te spelen. Onder hen behoorden zich Ferry Beijleveld en Stephan de Wit. Ferry wist overwinningen te boeken op Jule Haverhoek, Jan van den Broek, Jordy Terburg en Ruzdya Hopic terwijl Stephan aan de andere kant van de sheet won van Tim Fonteijn, Teun van Iperen, Jeffrey Brands en Gino Vos. In een onderling duel mochten de heren het gaan uitmaken wie zich rechtstreeks zou plaatsen voor de finale. Met 3-0 slaagde Ferry Beijleveld hierin en dus was hij de eerste finalist deze avond. In de verliezersronde ging de strijd van start om de tweede finaleplaats. Benito van de Pas won van Siebe Sluijter en Dennis Armud waarna hij verloor van Gino Vos, maar in de verliezersronde herstelde hij zich met winst op Steve West, Hans Marcus en Ruzdya Hopic. Vervolgens nam hij revanche op Gino Vos en boekte hij nog een 3-0 overwinning op Stephan de Wit om zich te plaatsen voor de finale. Het werd een spannende eindstrijd waarin de eerste finale met 4-3 ging naar Benito waardoor het aankwam op de tweede en beslissende finale. Ferry Beijleveld zette aan en met o.a. een 134-finish via triple 18 en twee keer dubbel 20 wist hij de avond af te sluiten met een 4-3 overwinning. In totaal werden er 5 stuks aan 180-ers gegooid in de finale.

Bij de dames was het Petra Marcus die van zich liet horen. Zonder al te veel problemen wist ze de finale te bereiken door overwinningen op Sabine van Oijen, Marilou Daamen en Bettie Lenting. Van de 8 deelnemende dames was het Marilou die via de verliezersronde het podium wist te betreden en tegen Bettie Lenting mocht aanleggen voor een plaats in de finale. Met 3-0 mocht plaatste Daamen zich voor de eindstrijd waarin ze mocht aantreden tegen Petra Marcus. Nadat de eerste finale met 4-0 naar Marilou ging sloeg Petra toe en pakte de winst van de avond met een 4-1 overwinning.

De hoogste finish werd gegooid door Ruzdya Hopic die een 160-finish noteerde gevolgd door Dennis Armud met een 150-finish en Ferry Beijleveld met een 134-finish. Het aantal 180-ers kwam uit op 33 stuks waarvan Benito van de Pas er de meeste gooide. Met 11 stuks gooide hij maar liefst een derde van alle maximale scores die deze avond werden genoteerd.

180-ers 100+ finishes
11    Benito van de Pas
6    Gino Vos
5    Steve West                               
3    Ron Schouten
2    Ruzdya Hopic
2    Oswin Streden
2    Ferry Beijleveld
1    Junni Ruiter
1    Dennis Armud
160    Ruzdya Hopic
150    Dennis Armud
134    Ferry Beijleveld
130    Benito van de Pas
120    Jeffrey Brands
114    Bettie Lenting
101    Marilou Daamen

11 Benito van de Pas
6 Gino Vos
5 Steve West
3 Ron Schouten
2 Ruzdya Hopic
2 Oswin Streden
2 Ferry Beijleveld
1 Junni Ruiter
1 Dennis Armud
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws