Home Ranking nieuws Hendriks wint drukbezette 1e Schutskamp Poules Ranking, Engelen 2e

Hendriks wint drukbezette 1e Schutskamp Poules Ranking, Engelen 2e

Op 31 mei was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de eerste Poules Ranking van de derde cyclus, dit is een cyclus van 7 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden elke dinsdag plaats, de volgende ranking zal plaatsvinden op 7 juni. De finaledag zal plaats gaan vinden op 19 juli.

Afgelopen dinsdag hadden we een top start van de ranking met 32 darters die meededen aan de start van de derde ranking cyclus.

Er waren een aantal nieuwe darters aanwezig die het niveau ook omhoog wisten te krikken. Onder andere de gebroeders Tonnie en Djordy Veenhof, Roy Leenders, Dave van der Lee, Alexander Pimenta en Dennis Engelen waren nieuwe gezichten die direct van zich lieten spreken met goed spel.

De 32 spelers werden verdeeld in acht poules van vier, en zoals gewoonlijk plaatsten de bovenste twee spelers van elke poule zich voor de winnaarsronde. De overige spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de best of the rest werd.

 

In de halve finale winnaarsronde wist Dennis van Engelen met goed spel te winnen van Richard de Bie, 4-1. Beide heren hadden daarvoor een goede partij gewonnen van respectievelijk Djordy Veenhof en Dave van der Lee. Echter, in de halve finale leek de pijp leeg voor Richard de Bie en Dennis trok de partij dan ook relatief eenvoudig naar zich toe.

De andere halve finale was ook redelijk eenzijdig; Marco Smit en Leo Hendriks gingen als een raket uit de startblokken, echter telkens op het eind van de leg stopte de triple productie voor Marco. Leo profiteerde hier maximaal van, 4-0.

De finale van de winnaarsronde begon goed voor Dennis Engelen, hij kwam met de darts1-0 voor. Echter, hij wist het hoge niveau niet vast te houden, waarop Leo leg voor leg naar zich toe trok. Leo won de partij dan ook met 5-1 en wist wederom een ranking op zijn naam te schrijven.

In de finale van de verliezersronde stonden Quang van Elderen en Randy Hendrick tegen elkaar. Quang had daarvoor de nodige matchdarts van Terry van den Dungen overleefd en Randy wist eenvoudig van Rene van der Heijden te winnen. De finale ging enigszins geflatteerd met 4-1 naar Randy Hendrick. Quang wist de benodigde dubbels niet te raken, waarop Randy profiteerde.

Er werden in totaal 21 180’ers gegooid. Leo Hendriks bleef met 4 stuks Sylvano de Bie voor, die er drie had gegooid.

Er vielen in totaal vier 100+ finishes te noteren, waarbijDave van der Lee de hoogste had met een 119 finish.

De Mysterypot viel op 150, deze was niet gegooid hierdoor gaat de nieuwe pot van €94,50 mee naar de volgende rankingavond.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, de pot stijgt hierdoor naar €111,25 en gaat door naar de volgende rankingavond.

Zoals al eerder gezegd zal de volgende ranking aanstaande dinsdag weer plaats vinden op 7 juni. De organisatie hoopt dan dezelfde en andere personen te kunnen verwelkomen op de ranking. De ranking heeft plaats voor 45 deelnemers per avond.

Voor meer informatie kijk op www.schutskamp.vliegt.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.