Home Ranking nieuws Jeffrey Sparidaans wint opnieuw de Premier League van Eindhoven

Jeffrey Sparidaans wint opnieuw de Premier League van Eindhoven

Evenals vorig jaar heeft Jeffrey Sparidaans ook dit jaar weer het Premier League seizoen in Eindhoven winnend afgesloten. In de halve finale was Sparidaans met 4-2 te sterk voor Willem Mandigers waarna hij in de finale mocht aanleggen tegen Gino Vos. The Fox uit Oss won in de halve finale met 4-3 van Mario Sandifort. In de finale nam Sparidaans al vlot een voorsprong maar Vos kwam terug tot 4-4 in sets waarna de laatste set de beslissing moest brengen.

Jeffrey wist direct een break te forceren in deze beslissende set waarna hij ook degene was die de finale winnend afsloot. Ook vorig jaar ging de winst naar Sparidaans die dit jaar wederom de titel heeft binnengehaald.

Halve finales:
Jeffrey Sparidaans – Willem Mandigers 4-2 (Jeffrey 28.11 en Willem 28.93 gemiddeld)
Gino Vos – Mario Sandifort 4-3

Finale:
Jeffrey Sparidaans – Gino Vos 5-4 (sets)

Update 17:15 uur:
Na een lang seizoen stond op zaterdag 8 oktober dan de finaledag van de Premier League op het programma. Een mooi affiche met een aantal mooie wedstrijden op het programma.

Jeffrey Sparidaans – Willem Mandigers 4-2
Jeffrey begon meteen sterk en Willem kwam niet in de wedstrijd voor zijn gevoel. Zijn scores waren wisselvallig, daar waar Jeffrey iets constanter was. Hierdoor kwam de Tilburger al snel op 1-0. In de tweede set was het omgedraaid. Willem gooide een 12 darter gevolgd door 2 15 darters en was weer helemaal terug in de wedstrijd. Vervolgens gingen beide heren gelijk op tot aan 2-2. Hier hield Jeffrey zijn eigen set en moest Willem zijn set dus ook houden. De druk nam toe en dat was merkbaar. Jeffrey brak Willem meteen en hield zijn eigen leg waardoor hij op 2-0 voor kwam. Hierna gooide Willem 2x achter elkaar 98 kapot, waarna hij hem de derde keer alleen weg kon zetten. De 5e wedstrijdpijl was raak voor Jeffrey en hij werd dus de eerste finalist! Hiermee was de laatste Eindhovenaar in het toernooi uitgeschakeld.
Gemiddelden: Jeffrey 28,11 – Willem 28,93

Gino Vos – Mario Sandifort 4-3
Wat een spannende wedstrijd tussen beide heren. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe en bleven continu in elkaars kielzog. De vorige ontmoeting werd gewonnen door Mario dus Gino was al gewaarschuwd. Op 3-3 in sets ging het gelijk op tot 2-2 in legs. Het werd ook 3-3. Gino zette zich weg op 36 voor een break maar Mario finishte knap 116 waarmee hij op een 4-3 voorsprong kwam. Dit leek de beslissing. Mario stond na 12 darts op 36 en Gino was nog ver weg. Maar in het zicht van de haven strandde de ervaren darter uit Helmond. 6 pijlen wilde er niet in, waarna Gino 106 finishte om in de wedstrijd te blijven en er 4-4 van maakte. Het missen van de wedstrijdpijlen van Mario liet hem niet onberoerd; Gino nam het roer over en maakte het alsnog af door de tie-break met 6-4 te winnen.

Gino Vos – Jeffrey Sparidaans 4-5
Met twee schrijvers en een mastercaller werd er aan de finale begonnen. Dit was prettig, zeker voor de toeschouwers die wat verder naar achteren stonden en het niet goed konden zien. Bijkomend nadeel voor Jeffrey: het callen ging in het Engels maar zoals zijn moeder het mooi omschreef: “Ons Jef verstai da nie!”. Gelukkig werden de scores accuraat opgeschreven door de schrijvers dus Jeffrey kon op het bord kijken wat hij over had. Jeffrey was ruim een half uur eerder klaar met zijn wedstrijd dan Gino was geweest en ondanks het half uur pauze dat beide heren kregen, leek de uitputtingslag van Gino in het voordeel van Jeffrey te zijn. Niets bleek minder waar. Het regende 180’ers in de eerste 6 legs. Maar liefst 6 werden er al gegooid, evenredig verdeeld. Tot 2-2 in sets ging het vervolgens gelijk op, waarmee beide spelers moeite hadden om elkaar te breken. Opvallend was dat wanneer er wel een break kwam, deze meteen terug gebroken werd. Gino verslikte zich in de 5e set waardoor Jeffrey uitliep naar een 4-2 voorsprong in sets en het gedaan leek te zijn. Gino kwam echter razend sterk terug en maakte er 4-4 van. Even werd het doodstil in de zaal toen Gino opende met 180-180. Echter de 7e ging mis, waarna de leg nog wel keurig in 12 darts gefinisht werd. Jeffrey was niet onder de indruk van de scores van Gino en zette nog een keer aan en won zo de 9e set met 3-0 en daarmee de Premier League titel!

Hij is hiermee de eerste speler die zijn titel met succes verdedigt! Naast de 1060 euro eerste prijs die Jeffrey kreeg, won hij ook nog 180 euro voor de meeste 180’ers en 170 euro voor de eerste 170 finish. Zoals een groot winnaar betaamt gaf Jeffrey heel de kroeg een rondje, nadat hij al helemaal onder was gespoten met zijn fles champagne. Zowel Jeffrey als Gino hebben aangegeven volgend jaar weer mee te zullen doen met de Premier League.

Op 17 oktober gaat de 2e ranking van start waarbij men zich kan plaatsen voor de editie 2011-2012. T.o.v. deze editie zijn er een aantal wijzigingen in het regelement: De eerste 4 uit de poules zullen zich plaatsen voor de finaledag (16 spelers) die dan gaan strijden om de prijzen. De nummers 17 t/m 32 zullen een verliezersronde spelen, waarbij de eerste 4 nog aanspraak maken op in totaal 700 euro.

Kijk op www.premierleaguedarts.nl voor meer info.
.