Home Ranking nieuws “John Berendsen wint 20e avond Nijverdal”

“John Berendsen wint 20e avond Nijverdal”

Met 19 darters was het weer gezellig in de kantine van s.v.ENC’09 in Nijverdal. Op het grote scherm waren de wedstrijden van Adrian Lewis, Phil Taylor, Gary Anderson en Raymond van Barneveld te volgen en de moed zakt je af en toe in de schoenen als je je best doet om in ieder geval 3 pijlen in de 20 probeert te krijgen en je continu de ene na de andere 180 en 140 omgeroepen hoort. Het plezier was er niet minder om. Nadat de poules ingedeeld waren (Danielle en Patricia deden het vanavond samen) werd er begonnen met de 20e avond. Een avond waar misschien weer wat meer duidelijkheid zou komen in de uiteindelijke stand van de donderdag-avond ranking. De nummers 3 t/m 6 waren de laatste weken al regelmatig van plek aan het wisselend en deze avond zou het niet anders worden:

Achtste-finale verliezersronde:
Jeremy Scholman-Dick Bontekoe 2-0
Arjen Maneschijn-Martin Kaya 2-0
Domingus Souhuwat-Benjamin Reede 0-2

Kwart-finale verliezersronde:
Melissa Stinissen-Jeremy Scholman 1-2
Marco Schalen-Arjen Maneschijn 1-2
Nelleke Tonnis-Danielle Scholman 0-2
Remon Nijland-Benjamin Reede 2-1

Halve-finale verliezersronde:
Jeremy Scholman-Arjen Maneschijn 0-3
Danielle Scholman-Remon Nijland 3-2

Finale verliezersronde:
Arjen Maneschijn-Danielle Scholman 1-3

Na 5 weken afwezigheid was Danielle weer aanwezig. Ze had als beste dame tot nu toe een grote voorsprong op Renate van Borssum Waalkes. Vorige week kwam Renate wederom dichterbij, maar vanavond was ze afwezig waardoor Danielle de beker voor beste dame niet meer zal ontlopen. Tevens kan ze toch nog in de top 10 eindigen, maar dan is ze afhankelijk van Geert die de laatste weken niet meer kwam.

Kwart-finale winnaarsronde:
Patricia Zandvoort-John Berendsen 0-3
Gerdinand Pijffers-Arjan Lepelaar 3-2
Rene Aal-Mark Kamp 3-1
Marco ten Pas-Alfred van Dorth 3-1

Halve-finale winnaarsronde:
John Berendsen-Gerdinand Pijffers 3-0
Rene Aal-Marco ten Pas 3-2

Finale winnaarsronde:
John Berendsen-Rene Aal 4-3

Rene had weer een goede avond en schakelde de nummer 2 en nummer 8 van de ranking uit. In de finale kwam hij net te kort tegen John. John had de punten hard nodig om nog aanspraak te kunnen maken op de 3e plaats in de eindstand. Vroegtijdige uitschakeling van zijn directe concurrenten en het winnen van de finale van de 20e avond, resulteert zelfs in een kleine voorsprong.
Na vanavond zijn diverse plaatsen al bekend. De winnaar zal Patrick Hendriks worden, de beker voor meeste hoge scores gaat ook naar Patrick Hendriks. De beste dame wordt zeer waarschijnlijk Danielle Scholman, maar de organisatie werd vanavond weer voor het blok gezet. Werd 2 weken geleden de hoogste finish van Christian Kist overtroffen met een 156-check van Arjan Lepelaar, deze week werd hij niet verbeterd, maar geevenaard. Aangezien de bekers al klaar staan, is het dus afwachten of er volgende week een beker bijbesteld moet worden. Vergeet bijna te melden dat Marco ten Pas ook 156 uitgooide.

De laatste avond van de ranking, 26 mei, wordt er altijd afgesloten met een hapje en aan het eind van de avond, de prijsuitreiking. De organisatie hoopt natuurlijk dat het grootste gedeelte van alle deelnemers over de vele avonden, aanwezig zullen zijn om het dartseizoen bij ENC DARTS af te sluiten. Ook darters die nog niet meegedaan hebben zijn van harte welkom om een keer mee te gooien. Aan het einde van de avond zal er dan ruim 800 euro aan prijzengeld uitgedeeld gaan worden.
Tussenstanden zijn te vinden op www.encdarts.nl

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.