Home Ranking nieuws Joppe Bakens wint 5e Premier League ranking

Joppe Bakens wint 5e Premier League ranking

Gisteravond vond in Eindhoven de 5e editie plaats van de Premier League ranking in Eindhoven. Dat het toernooi succesvol is, blijkt uit het deelnemersaantal dat gestaag groeit. Begonnen we het eerste toernooi nog met 16 namen, nu waren dat er al 25. Hieronder bevonden zich wederom een aantal nieuwe gezichten. Zo hadden Leon Roelen, Mike Bloks, Arnold Smits (Na een afwezigheid van 3 jaar.), Mandy Moonen en Wouter Vaes hun weg gevonden.

Hierdoor hadden we er meteen een kanshebber voor de avondzege bij. Wouter Vaes heeft immers laten zien goed in vorm te zijn door een dag eerder Alan Norris nog te verslaan bij de Centerparcs Masters op weg naar de beste 32 van dat toernooi. Ook nu begon hij sterk aan het toernooi, totdat zijn opmars in halve finale aan de winnaarskant gestopt werd door Joppe Bakens, die met 3-0 van Wouter won.

Aan de andere kant van de sheet was het Mark Brouwers die zich ook wist te plaatsen voor de finale, na overwinningen op o.a. Patrick Sterckx en Guido van Hooff. Deze eerste finale werd met 3-1 gewonnen door Joppe.

In de verliezersronde barstte een strijd los om een plekje in de grote finale te bemachtigen. Guido van Hooff ging hierin ten onder tegen Glenn Thorne in een mooie wedstrijd. Ook Glenn haalde de finale niet waardoor Patrick Sterckx, Wouter Vaes en Mark Brouwers overbleven. Wouter kon niet op tegen het spel van Patrick en moest toezien hoe Patrick en Mark voor de finale gingen spelen. Hierin was Mark Brouwers de betere waardoor hij voor de tweede keer vanavond tegen Joppe ging spelen. Echter, deze keer moest Mark twee maal winnen. Dat leek lang te gaan lukken want Mark won de eerste finale overtuigend met 4-1 en kwam vervolgens met 2-0 voor. Hier nam Joppe het roer over en won nog met 2-4 en dus de eindzege van de avond.

In totaal is er 29 x 180 gegooid waarmee Mark Brouwers het grootste aandeel had in 7 stuks. Hij brengt hiermee zijn totaal aantal in de ranking op 26, een mooi gemiddelde na 5 toernooien. De hoogste finish was voor Johnny Vos, die steeds beter begint te gooien. Hij checkte 139.

Mark Brouwers 7 x 180 HF 116
Joppe Bakens 6 x 180
Patrick Sterckx 3 x 180
Glenn Thorne 3 x 180 HF 126
Clifford Saffrie 3 x 180 HF 100
Percy Schuurmans 2 x 180
Guido van Hoof 1 x 180
Sjef Weber 1 x 180
Gerard de Jong 1 x 180
Eric Wouters 1 x 180
Alexander Merkx 1 x 180
Johnny Vos HF 139 – 120
Gerrit Bakermans HF 106
Wouter Vaes HF 104
Junni Ruiter HF 104
.