Home Ranking nieuws Verslag kwartfinales van de Premier League in Eindhoven

Verslag kwartfinales van de Premier League in Eindhoven

Gisteravond werden in Eindhoven de kwartfinales van de Premier League afgewerkt. Er stonden vier mooie wedstrijden op het programma. Er werd dan ook een zeer hoog niveau behaald en de 180’s vlogen om de oren. In 4 wedstrijden 31 stuks, waarmee Gino Vos er 8 noteerde.

Willem Mandigers – Giedo Vissers 4-0
Giedo begon sterk aan de wedstrijd en pakte de eerste 2 legs. Daarna kwam Willem op stoom en liet hij zien waar hij toe in staat is. In deze vorm zijn er maar weinig darters die aan dit geweld iets hadden kunnen doen. Een goed voorbeeld daarvan is de eerste set. Giedo staat 2-1 voor en Willem opent met 140-180 en finisht vervolgens in 14 darts. De leg erop opent hij 180-140 waarna de leg weer in 14 darts uitgaat. Dit was het verhaal van de wedstrijd. Elk moment dat het echt moest voor Willem noteerde hij 140+ scores.

Jeffrey Sparidaans – Toon Greebe 4-0
De jonge Tilburger blijft imponeren. Door sommigen werd gedacht dat Jeffrey moeite zou hebben om zijn niveau vast te houden tegen een speler als Toon. Niet bleek minder waar want Jeffrey speelde erg sterk. Elke keer op de beslissende momenten haperde Toon en ging Jeffrey er met sterk finishwerk vandoor.

Mario Sandifort – Joppe Bakens 4-2
Wellicht de verrassing van de avond. Hoewel niemand de ervaring en capaciteiten van Mario onderschat, dachten vele dat Joppe, gezien zijn vorm van de laatste tijd, deze wedstrijd zou gaan winnen. Lange tijd leek het daar ook op, maar cruciale dubbels wilden bij Joppe maar niet vallen. In de eerste set noteerden beide spelers al 5x 180 dus de verwachtingen waren hoog. Joppe kreeg vervolgens 6 darts om 3-1 in sets voor te komen, maar faalde. Mario nam het initiatief over en liet de Eindhovenaar er niet meer tussen door een knappe break in de eerste leg van de 7e set. Joppe kreeg nog 2 darts om op 2-2 in legs te komen, maar Mario vond het toen wel genoeg en finishte 122 op de bull voor de wedstrijd.

Gino Vos – Patrick Sterckx 4-3
Niet geheel verwonderlijk was dit de langste wedstrijd van de avond. Maar liefst 14 180’s kwamen van beide heren en ook nog een aantal 100+ finishes waaronder een 146 van Sterckx. Uiteindelijk moest er een tie-break aan te pas komen die tot 4-4 gelijk op ging. Gino had elke keer het betere van het spel (hij was steeds dichtbij op de legs van Patrick terwijl Patrick steeds achter bleef op de legs van Gino.) maar kon het niet afmaken. Patrick kreeg 2 darts om 4-5 voor te komen en dus zelf voor de wedstrijd te mogen gaan gooien, maar hij miste. In de laatste leg raakte Patrick geen triples meer en won Gino de wedstrijd en de laatste plek in de halve finale.

Aanstaande zaterdag 8 oktober vindt de finaledag plaats en deze zal rond 20.00 uur beginnen. Hierin spelen:

Willem Mandigers – Jeffrey Sparidaans
Gino Vos – Mario Sandifort

Op deze dag vindt ook de prijsuitreiking plaats, dus alle spelers dienen aanwezig te zijn.
.