Home Ranking nieuws Allerlaatste Premier League ranking Eindhoven naar Patrick Stercks

Allerlaatste Premier League ranking Eindhoven naar Patrick Stercks

Gisteravond werd de allerlaatste Premier League Ranking in Eindhoven gespeeld. Voor een aantal deelnemers hun laatste kans om plaatsing af te dwingen. Met 21 deelnemers gingen we van start. Het was gezellig druk, veel spelers bleven ook na hun uitschakeling hangen om de loting bij te wonen die direct na het toernooi verricht zou worden.

Dan het toernooi zelf. Al vroeg in het toernooi kregen we een aantal leuke wedstrijden te zien. Zo was Stein Soetens verrassend te sterk voor Giedo Vissers en versloeg Alexander Merkx nipt Johan Bloks met 3-2. Dezelfde Alexander verloor vervolgens van Guido van Hoof die knap 90 finishte nadat Alexander 3 darts op dubbel 8 verzuimd had. De goedlachse Belg plaatste zich vervolgens rechtstreeks voor de finale door overwinningen op Fred Burger, Clifford Saffrie, Alexander Merkx, Stein Soetens en Patrick Stercks.

In de verliezersronde barstte de strijd los om een plek tegen Guido. Hier zagen we hoe Davy Cardinaal een sterk debuut kende. Hij won als eerste van Willie Spierenburg maar werd daarna veroordeeld tot de verliezersronde door Patrick Stercks. In deze verliezersronde liet Davy zeer sterk spel zien door o.a. te winnen van Giedo Visser, Clifford Saffrie en Oswin Streden. Dit leverde hem een plek op bij de laatste 3 waarin hij om een finaleplek zou gaan strijden tegen wederom Patrick Stercks. Patrick was hierin wederom de ‘sterckste’, nadat hij ook al had gewonnen van o.a. Mike Bloks en Oswin Streden.

We konden ons dus opmaken voor de grote finale tussen onze zuiderburen. Deze ging gelijk op en kende veel mooie momenten. Zo vlogen de hoge scores over en weer en finishte Patrick 80 om in de wedstrijd te blijven via tweemaal dubbel 20. Dit leverde hem uiteindelijk en tweede finale op waarin hij weg liep van Guido en ook de tweede finale won ditmaal met 4-1.

Uitslagen
1e Patrick Stercks
2e Guido van Hoof
3e Davy Cardinaal
4e Oswin Streden
5e/6e Willie Spierenburg/Stein Soetens

Na het toernooi werd de loting verricht voor het hoofdtoernooi. De loting kan gevonden worden op www.premierleaguedarts.nl.

Op 27 februari zal aangevangen worden met het hoofdtoernooi. Nadere informatie volgt via www.premierleaguedarts.nl. De top 4 van elke poule gaat door naar de winnaarsronde en de nummers 5 t/m 8 naar de verliezersronde. Poule nummer 4 kan overigens bestempeld worden als de poule des doods!
.