Verslag Premier League speelavond 10 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Verslag Premier League speelavond 10

Verslag Premier League speelavond 10

Op maandagavond 4 juli stond alweer de tiende speelavond van de Premier League in Eindhoven op het programma. Zoals elke week hebben we de nodige topwedstrijden, maar vanavond was toch wel speciaal. De nodige 11 en 12 darters vlogen om de oren en er werden maar liefst twee 170-finishes gegooid. Zowel Willem Mandigers als Guido Delien gooide de hoogst mogelijke finish.

Met nog 4 speelrondes te gaan wordt het steeds spannender wie er uiteindelijk door zal gaan naar die fel begeerde finaledag waar de spelers strijden om grote bedragen. De winnaar zal uiteindelijk 1060 euro opstrijken. Maar ook voor de nummer twee ligt het niet geringe bedrag van 610 euro klaar. De overige bedragen zullen naar ratio worden verdeeld zodat er uiteindelijk een totaalpot van maar liefst 5000 euro beschikbaar is.

Poule 1
Rico Dera – Junni Ruiter 3-2
Junni liet afgelopen week van zich spreken door een zeer knappe derde plaats op te eisen tijdens de No-Score ranking in Den Bosch, dus Rico was gewaarschuwd. Dat bleek ook uit het spelbeeld. Echter, Junni profiteerde niet van de kansen die hij kreeg waardoor Rico alsnog met de overwinning aan de haal ging.

Alexander Merkx – Gino Vos 2-3
Gino heeft zijn draai gevonden. Ondanks dat verscheidene spelers het hem af en toe behoorlijk lastig kunnen maken, wint hij zijn partijen wel. Ook Alexander slaagde daar vanavond in. De jonge Bladelnaar speelde goed, maar kon niet voorkomen dat Gino in de laatste set wegliep en alsnog de overwinning pakte. Hierdoor kunnen de eerste twee plaatsen Gino en Mario Sandifort bijna niet meer ontgaan.

Johan Bloks – Patrick de Vos 2-3
Met deze overwinning heeft Patrick de derde plaats in de poule opgeëist. Dat is knap gezien het deelnemersveld.

Mario Sandifort – Marc van de Goor Uitgesteld
Afgelopen donderdag trad Marc in het huwelijksbootje met zijn Susanne. Als verrassing kregen zij een huwelijksreis aangeboden naar Turkije. Vandaar de afwezigheid van Marc. Namens het bestuur Premier League: Marc en Susanne, van harte gefeliciteerd!

Poule 2
Willem Mandigers – Joppe Bakens 2-3
Joppe moest winnen om nog kans te maken in deze poule. Dat lukte aardig. Na wederom een 2-2 stand in sets (dat wordt het elke keer tussen beide heren) en 4x 180 voor allebei was het Joppe die de laatste set pakte. Willem gooide nog een 170 finish om set twee te pakken. Ondanks deze nederlaag staat Willem nog steeds ruim bovenaan met 24 punten.

Percy Schuurman – Sjaak Essers 3-0
Percy gaat steady door met zijn spel. Ook vanavond kwam hij niet in de problemen. Onderweg gooide hij ook nog 164 uit. Hiermee blijft hij in de race om door te gaan naar de laatste 8.

Oswin Streden – Samantha Bloks 3-0
Samantha heeft op het moment moeite om haar niveau van het begin van het seizoen te halen waardoor ze eigenlijk niet opgewassen is tegen spelers als Oswin. De goedlachse Antilliaan gaf dan ook geen leg weg.

Guido Delien – Michael van de Ven 3-2
Wat een wedstrijd tussen beide heren. Tot 2-2 ging het gelijk op. Guido had op dat moment al een 170 en een 140 finish staan en Michael miste de nodige dubbels. Met 11-9 in legs ging het kwartje de kant op van Guido, maar zonder afbraak te doen aan de knappe prestatie van Guido, heeft Michael het in deze wedstrijd laten liggen. Hierdoor blijft Guido, op saldo, nog tweede staan in de poule. Michael haakt even af, maar met overwinningen in zijn overige wedstrijden kan ook hij het nog halen. Spanning alom!

Poule 3
Jeffrey Sparidaans – Clifford Saffrie 3-1
Clifford pakte 4 legs en dat is op het moment een prestatie op zich. De jonge Tilburger rijgt de 180’s aaneen en dan hebben we het nog niet over het aantal 140’s dat hij onderweg gooit. Niets lijkt het 17-jarige talent dan ook in de weg te staan om een mooie carrière tegemoet te gaan. 28 180’ers heeft hij op het moment. Op gepaste afstand gevolgd door Joppe Bakens met 22.

Dennis Jansen – Giedo Vissers 1-3
Dennis liet vlagen van zijn potentie zien tegen Giedo en speelde zeker niet onverdienstelijk. Toch liep Giedo in de derde set weg van zijn Eindhovense opponent en pakte daarmee de overwinning en de tweede plek in poule 3.

Roland Stokmans – Rene Cadier Vervallen
Gezien het trage herstel van Roland is besloten, in overleg met Roland, om zich terug te trekken uit het toernooi. Hierdoor worden alle resultaten die Roland heeft behaald teniet gedaan en zal poule 3 nog maar 7 spelers tellen. Wij wensen Roland veel beterschap met zijn herstel.

Dennis Roothans – Kevin Swinkels Uitgesteld
Dennis was ziek dus de wedstrijd wordt verplaatst naar de eerstvolgende inhaaldag.

Poule 4
Martijn Ossel – Roy Hamers 0-3
Roy is in vorm de laatste tijd en dat liet hij ook vanavond zien met een dikke overwinning op Martijn. Hierdoor pakt Roy de tweede plek in deze poule. Maar niets is nog zeker. Met 21 punten heeft hij maar 3 punten voorsprong op Patrick Sterkx en Sjef Weber. Laatstgenoemde heeft vanavond niet gespeeld.

Toon Greebe – Patrick Sterkx 3-2
Door deze overwinning pakt Toon de eerste plek in de poule, na een stroeve start. De laatste leg besliste hij in stijl met een 12 darter en een 121 finish.

Sjef Weber – Fred Burger Uitgesteld

Stein Soetens – Angelo Tysiak 3-0
Maar liefst 9-0 in legs werd het voor Stein. Angelo kreeg het vanavond niet voor elkaar en reageerde gefrustreerd. Beide heren vechten met elkaar voor plaats 5 en 6 in de poule.

Over twee weken staat de 11e speelronde op het programma. Hierna zullen we een zomerstop nemen tot en met 29 augustus. Dan volgt er nog 1 inhaalronde op 5 september. Daarna mogen geen wedstrijden meer verplaatst worden in verband met belangenverstrengeling in de poules. Plan daarom goed de laatste dagen: 12 en 26 september mogen dus niet verplaatst worden!

De eerste ranking zal plaats vinden op 19 september. Dus alle spelers die graag mee spelen: plan deze datum in je agenda. Kijk ook www.premierleaguedarts.nl voor actuele standen en nieuws. Ook de finaledag is inmiddels bekend: Op zaterdag 8 oktober om 20.00. Om 20.30 zal aangevangen worden met de halve finales welke gespeeld zullen worden over de best of 7 sets. Waarna om 22.30 de finale zal worden gespeeld over best of 9 sets. Op deze dag vindt ook de prijsuitreiking plaats en alle spelers dienen dan aanwezig te zijn.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws