Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Van de Pas gooit perfecte leg Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Van de Pas gooit perfecte leg

Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Van de Pas gooit perfecte leg

Met 43 deelnemers werd in ’s-Hertogenbosch de dinsdagranking aangevangen, niet wetende dat dit een ranking zou worden die de geschiedenisboeken in zou gaan van de plaatselijke vereniging. Jelle Klaasen plaatste zich rechtstreeks voor de finale door overwinningen op Martin Pieters, Danny Slegers, Davy van der Zande, Gijs de Wilde, Jerry Hendriks en Gino Vos. The Fox won eerder op weg naar de finale van Michael van de Nagel, Ruzdya Hopic, Henk van Os en Davy Verkooijen. In de verliezersronde werd er vervolgens gestreden om alsnog een podiumplaats te bemachtigen en na meer dan twee en een half jaar wachten was toen het moment daar.

Benito van de Pas wist in zijn duel met Gijs de Wilde bij een stand van 2-1 in het voordeel van de Tilburger de perfecte leg te gooien. Na twee keer 180 werd de 141-finish op de traditionele finish gegooid via triple 20, triple 19 en dubbel 12. “Ik ben hier heel blij mee. De vorige keer miste ik hem omdat ik even een stapje terug deed. Dit keer gooide ik gewoon door en viel hij wel,” aldus Van de Pas. Met deze prestatie pakte hij 750 euro en ontving hij het dartsbord waarop de perfecte leg werd gegooid als aandenken voor deze prestatie. Tevens is hij hiermee de tweede speler die ooit een officiële 9-darter heeft gegooid tijdens de No-Score Dinsdagranking. Ongeveer 2,5 jaar geleden was het Jelle Klaasen die de perfecte leg noteerde op 20 januari 2009.

Na de felicitaties ging de ranking uiteraard weer door maar ook hierbij kon men niet om de naam van Benito heen. Hij wist zich namelijk een weg te banen naar de finale door winst op Han Coolen, Ron Schouten, Bas van Laarhoven, Michael van der Heijden, Gijs de Wilde, Stephan Coiuwenberg, Jerry Hendriks, Leon de Geus en Gino Vos. In de eindstrijd namen Jelle Klaasen en Benito van de Pas het tegen elkaar op. The Matador liet zich niet gek maken door de gebeurtenis eerder op de avond en trok de partij met een 4-1 overwinning naar zich toe.

Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Van de Pas gooit perfecte leg

Bij het damestoernooi verschenen Sabine van Oijen, Tonnie van de Kallen, Annet van Elten, Sylvia van de Pas en Macy Netten aan de oche in een poulesysteem. Met een eerste plaats in de poule plaatste Tonnie van de Kallen zich voor de finale en Sabine van Oijen verzekerde zich van een podiumplek. Sylvia van de Pas won van Macy Netten en mocht spelen tegen Annet van Elten voor een plek op de foto. Na een moeizame poulefase herstelde Annet zich met winst op Sylvia van de Pas en Sabine van Oijen waarna ook de finale met twee keer 4-2 werd gewonnen van Tonnie van de Kallen.

In totaal werden er deze avond 43 stuks aan 180-ers genoteerd waarbij Leon de Geus en Benito van de Pas er met ieder 6 stuks de meeste voor hun rekening namen. Met 5 stuks volgde Stephan Couwenberg en Gino Vos en Jelle Klaasen gooiden er allebei 4 stuks. De hoogste finish was deze avond voor Jerry Hendriks die een 161-finish gooide in zijn duel met Jelle Klaasen. The Matador gooide zelf een 152-finish en werd gevolgd door Benito van de Pas met de 141-finish voor zijn perfecte leg en door Wouter Vaes met een 140-finish en een 134-finish.

Volgende week staat de laatste No-Score Dinsdag Zomerranking op het programma waarna op 23 augustus de eindronde zal plaatsvinden waarvoor de beste 24 heren en de beste 8 dames weer worden uitgenodigd. De week die daarop volgt zal de vereniging op dinsdag gesloten zijn in verband met de Winmau World Masters en aansluitend wordt op 6 september het nieuwe darts topevent, No-Score Jackpottoernooi, gespeeld. Op 13 september wordt de normale dinsdagranking weer opgepakt welke weer aan één stuk zal doorlopen.

180-ers 100+ finishes
6    Benito van de Pas
6    Leon de Geus
5    Stephan Couwenberg
4    Gino Vos
4    Jelle Klaasen
3    Davy Verkooijen
2    Ron Schouten
2    Michael van der Heijden        
1    Ruzdya Hopic
1    Junni Ruiter
1    Danny Schellekens
1    Andries Sterk
1    Henk Hansen
1    Annet van Elten
1    Giraldo van Bekhoven
1    Robert Roeters
1    Tim Fonteijn
1    Wouter Vaes
1    Roger Hellebrand
161    Jerry Hendriks
152    Jelle Klaasen
141    Benito van de Pas
140    Wouter Vaes
134    Wouter Vaes
127    Danny Schellekens
120    Davy Verkooijen
115    Benito van de Pas
110    Gijs de Wilde
106    Benito van de Pas

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws