Jelle Klaasen wint finaledag van de Cashino Vrijbuiter Darts Ranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen wint finaledag van de Cashino Vrijbuiter Darts Ranking

Jelle Klaasen wint finaledag van de Cashino Vrijbuiter Darts Ranking

Gisteren, zondag 11 november, was het dan zo ver. Een dag die menig darter in zijn agenda had genoteerd als dé finale dag van de Cashino Vrijbuiter Darts Ranking. De dag waarop maarliefst € 2.150,- euro verdeeld ging worden. Er waren 26 darters die zich hadden geplaatst voor deze dag waaronder Ahmad Ahmaddy, Jeffrey Bekema, Mark Lieftink, Jelle Klaasen, Ronald Lenderink, Fons Hardeman, Fred van Kommeren, Martin Nijmeyer Tim Rudolf en lokale kanshebbers zoals Michel Harskamp, Bob Verduyn en William van Luttikhuizen

Nadat de loting was verricht, kon er om 14.00 uur begonnen worden met de poule wedstrijden. Een pittige loting voor sommigen. Vanaf de eerste poule wedstrijden kon de eerste 180érs genoteerd worden en moest er flink gestreden worden om een plekje in de winnaarsronde te bemachtigen. Door het sterke deelnemers veld en daarbij de sterke loting werd al gelijk duidelijk dat niet alleen de winnaarsronde zeer sterk bezet was, maar ook de verliezersronde er niet één was die je zo maar even ging winnen.

Nadat de laatste poulewedstrijd was gespeeld kon de balans worden opgemaakt en werd onder de uitstekende wedstrijdleiding van Monique van de Horst, ja inderdaad de vrouw van, de knock out voortgezet. Het waren uiteindelijk Jelle Klaasen en William van Luttikhuizen die zich wisten te plaatsten voor de finale. Jelle deed dit door eenvoudig te winnen van Roberto Di Natale (6-1). De kwartfinale was een hele spannende partij en kreeg Jelle zelfs 1 matchdarts tegen, maar toen Martin hem niet gooide was het Jelle die dit gelijk afstrafte(6-5). De halve finale tegen Bob was eveneens een partij van een hoog niveau en Bob dwong Jelle om tot het uiterste te gaan. Toch was het Jelle die dat beetje extra over had en met 6-4 de partij winnend wist af te sluiten.

William begon zijn weg naar de finale door, in misschien wel de beste partij van de dag, met 6-5 te winnen van Quin Wester. Quin gooide die wedstrijd de hoogste finish van de dag (167). William was in diezelfde wedstrijd nog dicht bij de hoogste finish door een 170 finish (voor de wedstrijd) te missen op de bull.

De kwartfinale tegen good old Fons Hardeman was zenuwslopend. Van beide heren geen bijster goed niveau en gaven elkaar geen duimbreedte toe. Er werden dan ook door beiden veel wedstrijddarts gemist maar het was uiteindelijk William de gelukkigste die als eerste de dubbel gooide en met een 6-5 overwinning zich wist te plaatsen voor de halve finale. In die halve finale wederom een zeer sterke tegenstander nl Jeffrey Bekema. Ook hier weer een gelijk opgaande strijd tot aan de 4-4 waarna William met een goede eindsprint 2 legs op rij won (6-4).

In die finale, best of 5 out of 5 sets, was het William die goed uit de startblokken kwam en de eerste set op zijn naam leek te schrijven. Echter na een paar gemiste dubbels voor de set was het uiteindelijk Jelle die toch de eerste set op zijn naam schreef. Jelle kwam daarna langzaam op stoom. William die zeer goed gooide en regelmatig naar 12 darts op een finish stond te wachten moest toe zien dat Jelle vaak deze legs subliem naar zich toe trok. Het was uiteindelijk een 3-0 verdiende en terechte overwinning voor Jelle Klaasen die hiermee de Cashino Vrijbuiter Darts Ranking op zijn naam schreef en de geldprijs van maarliefst € 650,-- euro in ontvangt mocht nemen.

De verliezersronde kende zoals gezegd ook een zeer sterk deelnemersveld. Het waren uiteindelijk Tim Rudolph en Fred van Kommeren die zich plaatsten voor deze finale. Tim deed dit oa door overwinningen op Ahmad Ahmaddy (4-2) en Mark Lieftink (4-0). Fred wist zich te plaatsen door Frido v Vliet (4-1) en Jess vd Kamp (4-0) te verslaan.

Beide heren troffen elkaar ook al in de poulefase. Toen was het Fred die eenvoudig met 4-1 wist te winnen. Het was Tim die duidelijk uit was op revanche. Scorend gingen de heren gelijk op maar Tim was ijzersterk op zijn finishes. Elke finish was raak waardoor uiteindelijk de finale met 6-1 wist te winnen en een geldprijs van € 175,-- in ontvangst mocht nemen.

Al met al een hele gezellig dag met darten van een zeer hoogniveau. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde Cashino Vrijbuiters Darts Ranking. Een bedankje naar uiteraard de hoofdsponsor Cashino, Tokan van Café de Vrijbuiter en de organisatie, Monique en William, is dan ook terecht op zijn plaats.

Hieronder nog enkele uitslagen, 100+ finishes en 180-ers:

Winnaarsronde
Kwartfinales:
Michel Harskamp – Bob Verduyn 5-6
Jelle Klaasen – Martin Nijmeyer 6-5
Bjorn Bakker – Jeffrey Bekema 0-6
William v Luttikhuizen – Fons Hardeman 6-5

Halve finales:
Bob Verduyn – Jelle Klaasen 4-6
William v Luttikhuizen – Jeffrey Bekema 6-4

Finale:
Jelle Klaasen – William v Luttikhuizen 3-0 (in sets)

Verliezersronde
Kwartfinales:
Stefan Berenfinger – Mark Lieftink 2-4
Ahmad Ahmaddy – Tim Rudolph 2-4
Fred v Kommeren – Friedo v Vliet 4-1
Mahmut Hasturk – Jess vd Kamp 3-4

Halve finales:
Mark Lieftink- Tim Rudolph 0-4
Fred v Kommeren – Jess vd Kamp 4-0

Finale:
Tim Rudolph – Fred v Kommeren 6-1

100+ finishes:
Quin Wester 167
Mark Lieftink 151
William v Luttikhuizen 133/120/100
Michel Harskamp 120
Dennis v Luttikhuizen 119
Jelle Klaasen 113

180-ers:
Jelle Klaasen 12x
Martin Nijmeyer/Bewrt Boerkamp/Bob Verduyn: 3x
Jeffrey Bekema/Michel Harskamp/Ronald Lenderink/Mark Lieftink/William v Luttikhuizen: 2x
Dennis v Luttikhuizen/Bjorn Bakker/Quin Wester/Mahmut Hasturk/Jess vd Kamp/Ahmad Ahmaddy: 1x.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws