Laatste speeldag OSR 9: Nico Thissen opnieuw sterkste in de finale Ranking nieuws
Ranking nieuws

Laatste speeldag OSR 9: Nico Thissen opnieuw sterkste in de finale

Laatste speeldag OSR 9: Nico Thissen opnieuw sterkste in de finale

Op de laatste kwalificatie avond van de Oranjebar Super Ranking #9 waren weer ruim 16 spelers aanwezig die, enige uitzonderingen daar gelaten, voor hun laatste kans op een deelnamebewijs voor de finaledag wilden vechten. Hierdoor stond er extra druk op verschillende wedstrijden wat altijd leuke momenten oplevert voor de toeschouwers.

Na gestart te zijn met de groepfase kon al afscheid worden genomen van diverse voormalige dagwinnaars zoals Hermie van Orsouw en Danny Schellekens. Dat gold niet voor Roland Stokmans, Nico Thissen, Oswin Streden, Ardy Slegers, Mark Slegers, Fred Burger, Johnny Vos en Ed van de Aa. Zij stroomden door naar de kwartfinales.

In de kwartfinales werd de strijd nog heviger en gingen de zenuwen duidelijk een rol spelen. Dat de nummer 1 t/m 3 van de plaatsinglijst na 12 speeldagen nog voor een extra geldprijs in aanmerking kwamen speelde daarbij zeker een rol. Het ging wel ten koste van het aantal maximum scores dat bleef steken op 12 stuks en ook de hoge finishes leden hieronder. Uiteindelijk bleken Ed, Ardy, Nico en Fred het meest stressbestendig te zijn

De halve finales werden gespeeld tussen Ardy Sleger en Ed van de Aa die na een gelijkopgaande strijd winnend werd afgesloten door Ardy waarna Nico tegen Fred dezelfde uitslag opleverde, nu in het voordeel van Nico.

In de finale tussen Nico Thissen en Ardy Slegers deden beide mannen niet voor elkaar onder en werden de legs netjes over beide spelers verdeeld zodat een beslissende 9e leg nodig was om te beslissen wie de winnaar zou worden van de laatste kwalificatieavond. Nico trok hierin aan het langste eind en nestelde zich dankzij deze zege op de derde plaats in de eindranking.

Uitslag van speeldag 12: 1. Nico Thissen 2. Ardy Slegers 3. Fred Burger en Ed van de Aa.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 14 januari zullen de finales worden gespeeld. De spelers die zich hebben gekwalificeerd krijgen persoonlijk bericht.
De eerste speelavond van de Oranjebar Super Ranking X wordt gespeeld op dinsdag 21 januari 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws