Home Ranking nieuws Leo Hendriks wint derde Schutskamp ranking ten koste van Kevin Mast

Leo Hendriks wint derde Schutskamp ranking ten koste van Kevin Mast

Op 2 februari was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de derde Dubbel Knock-Out ranking van de tweede cyclus, dit is een cyclus van 10 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden plaats om de week. De volgende ranking zal plaatsvinden op 16 februari en de finaledag zal plaats gaan vinden op 24 mei…

Afgelopen dinsdag hadden wij 26 darters die meededen aan de derde ranking van de nieuwe cyclus. Al met al was het weer een leuke avond, een aantal vaste deelnemers had andere verplichtingen, maar door de komst van nieuwe gezichten hadden wij weer voldoende spelers.

Leo Hendriks en Jan van Eck plaatsten zich rechtstreeks voor de sheetfinale. Leo won van Stephan de Jong, Kevin Mast en Ricardo Kooper om zich te plaatsen voor deze wedstrijd. Jan wist aan de andere kant te winnen van Ton Halberstadt, Mike Hartholt, Peter vd Veer en Tim van Oers.

Leo nam rap het initiatief in de sheetfinale en brak Jan direct en wist zijn eigen leg vervolgens te houden. Jan hield daarna zijn eigen leg, maar Leo won er vervolgens weer twee op rij om met 4-1 de eerste finale op te eisen. Beide heren konden nu af gaan wachten wie zich zou mengen om een strijd voor de eerste drie plaatsen…

De derde persoon bleek Kevin Mast te worden. Peter van de Veer was de eerste twee legs scorend de betere, echter hij wist de dubbel niet te vinden. Kevin gooide ze wel en was de volgende legs scorend beter en trok zo de partij met 4-0 naar zich toe.

In de strijd voor de finaleplaats was het Kevin die aan het langste eind trok. Jan kon tot 2-2 bijblijven, maar kon de dubbel niet vinden om de voorsprong te pakken. Kevin profiteerde en pakte de zesde leg ook eenvoudig waardoor hij 4-2 won.

In de finale was de eerste wedstrijd redelijk eenzijdig. Kevin scoorde beter en Leo pakte de geboden kansen niet en verloor 4-0, Leo mocht echter nog een keer verliezen. De tweede finale was precies omgekeerd, Leo was scorend beter. Kevin iets minder en wist ook de kleine kansen niet te verzilveren waardoor Leo met 4-0 de derde ranking van de tweede cyclus naar zich toe trok.

Er werden in totaal 13 180’ers gegooid, Leo Hendriks had de meeste met 3 stuks, hij bleef hiermee Peter vd Veer, Kevin Mast en Fred Kouseband voor die elk twee gooiden.

Er vielen in totaal tien 100+ finishes te noteren, waarbij Leo Hendriks de hoogste had met 123.

De Mysterypot viel op 149 deze was niet gegooid. Dus de pot van 204 euro gaat mee naar de volgende ranking van 16 februari.

Voor meer informatie kijk op www.schutskamp.vliegt , facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

Tekst en foto: Leo Hendriks