Home Ranking nieuws Leo Hendriks wint wederom Schutskampranking ten koste van Kevin Mast

Leo Hendriks wint wederom Schutskampranking ten koste van Kevin Mast

Op 16 februari was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de vierde Dubbel Knock-Out ranking van de tweede cyclus. Dit is een cyclus van 10 rankings en een finaleavond. De speeldagen vinden plaats om de week, de volgende ranking zal plaatsvinden op 1 maart. De finaledag zal plaats gaan vinden op 24 mei.

Afgelopen dinsdag hadden wij 28 darters die meededen aan de vierde ranking van de tweede cyclus. Al met al was het weer een leuke avond, een aantal vaste deelnemers had andere verplichtingen, maar door de komst van nieuwe gezichten hadden wij wederom voldoende spelers.

Leo Hendriks en Kevin Mast plaatsten zich rechtstreeks voor de sheetfinale. Leo won van Maarten van Klompenburg, Richard de Bie, Jaimy van Bavel en Kevin den Ouden om zich te plaatsen voor deze wedstrijd. Kevin wist aan de andere kant te winnen van Kevin Stolzenbach, Rob Vierhout, Terry van den Dungen en Peter van den Veer.

De sheetfinale ging telkens met de darts mee, bij een 3-3 stand mocht Leo beginnen en nam een ruime voorsprong om zo de partij op zijn gemak binnen te halen, 4-3. Beide heren konden nu af gaan wachten wie zich zou mengen in een strijd voor de eerste drie plaatsen…

De derde persoon bleek Richard de Bie te worden, in de partij tegen Jaimy van Bavel wist hij de gemiste dubbels van Jaimy af te straffen. De eindstand was dan ook 4-1 in het voordeel voor Richard.

In de strijd voor de finaleplaats was het Kevin die aan het langste eind trok. Richard kon geen vuist meer maken tegen Kevin die zo de partij met 4-1 binnen hengelde.

In de finale kreeg Kevin de kans op een rematch, echter bij een 3-2 voorsprong wist Leo een break te forceren en won zo de vierde dinsdag ranking met een 4-2 overwinning.

Er werden in totaal elf 180’ers gegooid. Rob Vierhout, Jaimy van Bavel en Leo Hendriks had de meeste met elk 2 stuks.

Er vielen in totaal elf 100+ finishes te noteren, waarbij Kevin den Ouden de hoogste had met 144.

De Mysterypot viel op 132, deze was niet gegooid. Dus de pot van 225 euro gaat mee naar de volgende ranking van 16 februari.

Voor meer informatie kijk op www.schutskamp.vliegt , Facebook: Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

Tekst: Leo Hendriks