Marcel Beernink wint 19e avond ranking ENC Darts in Nijverdal‏ Ranking nieuws
Ranking nieuws

Marcel Beernink wint 19e avond ranking ENC Darts in Nijverdal‏

Marcel Beernink wint 19e avond ranking ENC Darts in Nijverdal‏

Afgelopen donderdag was het met 21 darters rustig als je kijkt naar de lange reeks die we al gegooid hebben. Uitschieters naar 40+ deelnemers was geen uitzondering en het gemiddelde blijft boven de 30 deelnemers wat al uniek te noemen is voor een doordeweekse dag. We waren dus lekker op tijd klaar en konden volop genieten van de halve-finales en finale vande Premier League en dat was voor de dartsliefhebber genieten. De ranking nadert zijn einde en langzaam worden zichtbaar hoe de eindstand eruit zal zien en wie er 30 mei met de geldprijzen en de bekers naar huis mogen. Eerst maar eens de uitslagen:

Achtste-finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Marco Schalen 1-2
Patrick Hulst-Danielle Scholman 0-2

Kwart-finale verliezersronde:
Monique Linthorst-Lindsey Schakelaar 2-1
Marten Mulder-Marco Schalen 0-2
Dick Bontekoe-Danielle Scholman 0-2
Erik Drenth-Robert Jansen 1-2

Halve-finale verliezersronde:
Monique Linthorst-Marco Schalen 2-3
Danielle Scholman-Robert Jansen 3-2

Finale verliezersronde:
Marco Schalen-Danielle Scholman 3-1

Sprakeloos en geen idee wat ik hier neer moet gaan zetten. Of toch wel. Marco is het rijtje met bekerwinnaars weer ingeschoten omdat hij Arjan Lepelaar direct versloeg in de achtste-finale en Danielle heeft haar plaats bij de eerste 10 verstevigt en haar 'dubbel'(het winnen van 2 bekers) kan niet meer misgaan. Wat verder opvalt is dat het hoofdzakelijk eigen darters zijn die in de verliezersronde spelen. Maar ja, dat krijg je ook bij een gezelligheidsvereniging.

Achtste-finale winnaarsronde:
Marjolein van Gelder-Gerdinand Pijffers 0-3
Remco Hoekstra-Alfred van Dorth 3-1 (Remco 123-check)

Kwart-finale winnaarsronde:
Mark Meijer-Patrick Hendriks 3-2 (Mark 124-check Patrick 1x180)
Marcel Snippe-Gerdinand Pijffers 1-3
Marcel Beernink-Geert Spenkelink 3-0 (Marcel 100-check)
Marco ten Pas-Remco Hoekstra 3-0

Halve-finale winnaarsronde:
Mark Meijer-Gerdinand Pijffers 2-3
Marcel Beernink-Marco ten Pas 3-0

Finale winnaarsronde:
Gerdinand Pijffers-Marcel Beernink 0-4

Marcel blijft het voorbeeld voor menig andere darter. Altijd vriendelijk, altijd rustig en laat zich niet van de wijs brengen. Hij begon de avond wat minder in de poule, maar kwam op dreef naarmate de avond vorderde en wist in de knock-out geen leg te verliezen en zijn 2e plaats te verstevigen. Gerdinand, die weer terug is van een vorm van darteritus, wist de finale te behalen door 2 top 10 spelers te verslaan. Zijn wisselende snelheid van gooien kan nog wel een lastig voor hemzelf zijn, maar dus ook voor zijn tegenstanders. Marcel wist er het best mee om te gaan en gooide met zijn bekende glimlach, zijn pijltjes in de tripples en dubbels.
In de stand is het vooral een theoretisch verhaal. Maar zoals het nu lijkt zal de strijd om de 5e plaats nog spannend zijn en omdat Henry Zandvoort de laatste weken niet mee heeft gedaan zullen Marco Schalen en Arjan Lepelaar misschien nog een keer van plaats verwisselen. Marcel Snippe en Erik Drenth zullen voor de 5e plaats strijden, dit is ook de laatste plaats die recht geeft op prijzengeld.
We hopen uiteraard dat de laatste 2 avonden nog goed bezocht worden, voor de laatste waar iedereen die mee heeft gedaan, mee mag doen met de barbeque. De laatste avond zal er gewoon gespeeld worden, dus die telt ook als deelname.

Hoge Finishes:
124 Mark Meijer
123 Remco Hoekstra
113 Marco Schalen
113 Alfred van Dorth
100 Mark Meijer

Hoge Scores:
2x180 Arjan Lepelaar
2x180 Patrick Hendriks
1x180 Mark Meijer
1x180 Marcel Beernink
1x180 Erik Drenth
1x180 Gerdinand Pijffers

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws