Marcel Snippe wint 20e donderdagavond ranking ENC Darts Ranking nieuws
Ranking nieuws

Marcel Snippe wint 20e donderdagavond ranking ENC Darts

Marcel Snippe wint 20e donderdagavond ranking ENC Darts

Met 22 deelnemers was het donderdag weer gezellig druk op de voorlaatste avond van de donderdag-avond ranking bij ENC DARTS in Nijverdal. Aankomende donderdag sluiten we een reeks van 21 avonden af en zullen de prijzen uitgereikt gaan worden. De avond zelf telt nog mee voor de eindstand en onder het genot van een uitgebreide barbeque kan er nog gestreden worden om toch nog een plaatsje te winnen in de stand. Dit gaat niet op voor iedereen, want het grootste gedeelte van de prijzen staat inmiddels wel vast. Ik denk dat er geen echt grote veranderingen meer gaan plaatsvinden en de hoop is dan ook dan een groot gedeelte van de inmiddels 100 verschillende deelnemers, donderdag 30 mei meedoet en gebruik maakt van de barbeque om zo het dartseizoen af te sluiten. Hebben wij dan zomerstop? Nee dus! De week erop beginnen we weer met de zomerranking voor de mensen die gezellig nog wekelijks een potje wil gooien. Het enige verschil met de gewone donderdag-avond ranking is, dat er dan geen geldprijzen te winnen zijn, maar al het geld gaat in de pot voor de afsluitende avond en het bijbehorende eten en drinken. Maar nu de uitslagen van de 20e avond:

Achtste-finale verliezersronde:
Rene Aal-Patrick Hulst 2-1
Alfred van Dorth-Danielle Scholman 1-2 (Danielle 1x180)
Remon Nijland-Marten Mulder 2-0
Domingus Souhuwat-Gerben Mooibroek 0-2

Kwart-finale verliezersronde:
Martin de Blecourt-Rene Aal 0-2
Arjan Lepelaar-Danielle Scholman 1-2
Monique Linthorst-Remon Nijland 2-1
Marco Schalen-Gerben Mooibroek 2-1 (Gerben 115-check)

Halve-finale verliezersronde:
Rene Aal-Danielle Scholman 1-3
Monique Linthorst-Marco Schalen 2-3 (Marco 105-check)

Finale verliezersronde:
Danielle Scholman-Marco Schalen 0-3

Danielle wist een aantal toch wel ervaren darters naar huis te sturen en daarmee liet ze zien dat ze terecht in de top 10 staat tussen de heren. Maar Marco weet ze ook wel te raken en vaak naarmate de avond vordert komt hij in zijn ritme en is dan moeilijk te verslaan. De finale wist hij dan ook makkelijk te winnen.

Achtste-finale winnaarsronde:
Marjolein van Gelder-Gerdinand Pijffers 0-3
Erik Drenth-Robert Jansen 1-3

Kwart-finale winnaarsronde:
Marcel Beernink-Patrick Hendriks 3-1
Marco ten Pas-Gerdinand Pijffers 3-0
Dick Bontekoe-Gerwin Wessels 3-2
Marco Snippe-Robert Jansen 3-0

Halve-finale winnaarsronde:
Marcel Beernink-Marco ten Pas 3-0 (Marcel 1x180)
Dick Bontekoe-Marcel Snippe 2-3

Finale winnaarsronde:
Marcel Beernink-Marcel Snippe 3-4

In deze spannende finale was het uiteindelijk toch Marcel Snippe die de laatste dubbel wist te gooien. Door deze overwinning is zijn 5e plaats haast wel zeker of er moeten volgende week nog verassingen plaatsvinden. Marcel Beernink wist door het uitschakelen van Marco ten Pas al dat hij volgende week de prijzen voor de 2e plaats in ontvangst mag nemen. Marcel Beernink gooide zijn legs in 25,19 en 23-darts uit en Marcel Snippe in 20,20,18 en 25-darts.
Door afwezigheid van Mark Meijer is Marcel Snippe door zijn overwinning nog maar 3 punten verwijderd van Mark Meijer en dus de strijd voor de 4e en 5e plaats is nog open. Omdat Henry Zandvoort en Henk Wolters de laatste weken niet meer meededen, kan het ook nog zijn dat Marjolein van Gelder, mits ze volgende week genoeg punten haalt, ook nog in de top 10 eindigt en een bijbehorende beker krijgt. Afwachten dus!

Hoge Finishes:
128 Marcel Snippe
115 Gerben Mooibroek
114 Remon Nijland
109 Patrick Hendriks
108 Patrick Hendriks
107 Erik Drenth
105 Marco Schalen
103 Gerdinand Pijffers

Hoge Scores:
2x180 Marcel Beernink
2x180 Erik Drenth
1x180 Patrick Hendriks
1x180 Marcel Snippe
1x180 Danielle Scholman
1x180 Rene Aal

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws