Home Ranking nieuws Marco ten Pas wint tweede donderdagavond ranking ENC Darts

Marco ten Pas wint tweede donderdagavond ranking ENC Darts

Marco_ten_PAs

Donderdag stond de tweede avond van de donderdagavond ranking 1e helft 2015 bij ENC DARTS op het programma. Tot eind mei wordt er elke donderdag een toernooiformat afgewerkt, de standen worden bijgehouden en aan het eind van de reeks zijn er bekers en leuke geldprijzen te winnen.

De inleg is per avond maar 2 euro en iedereen kan er aan meedoen. Voordat de ranking begint traint eerst de jeugd bij ENC DARTS en het blijft leuk om te zien hoe snel de kinderen het spelletje spelenderwijs leren.

De 2e avond kwamen er in totaal 28 darters naar de kantine van s.v.ENC’09, een mooi aantal waardoor er 7 poules gemaakt konden worden en iedereen 3 wedstrijden best off 5 501 mocht gooien. Voor de meesten niets ongewoons, maar deze avond waren er toch een aantal die nog niet vaak wedstrijden hadden gedart.

Mathijs ter Avest van Hoi Centraal (regionale televisie) kwam zijn belofte na en deed vanavond ook mee. Hij had al een paar keer de darters geïnterviewd de afgelopen jaren en toegezegd een keer mee te doen. Normaal gesproken stelt hij de vragen, ook donderdag stelde hij de vragen.

Hoe gaat het, hoeveel legs moet ik gooien, moet ik ook op een dubbel gooien etc.etc. Maar uiteindelijk vond hij het hartstikke leuk, ging met nul punten naar huis, maar kon terugkijken op een geslaagde avond met een grote glimlach.

De uitslagen van de 2e avond:

Achtste finale verliezersronde:
Olaf ter Maat-Arjen Maneschijn 2-0
Ramon Machielsen-Mathijs ter Avest 2-0
Patrick Hulst-Henk Beltman 2-0
John Spenkelink-Wessel Ring 2-1
Rick Spoelman-Martin de Blecourt 1-2
Dick Bontekoe-Gerard Smit 0-2

Kwartfinales verliezersronde:
Arjan Deterd-Olaf ter Maat 0-2
Ramon Machielsen-Patrick Hulst 0-2
Rik Vroom-John Spenkelink 0-2
Martin de Blecourt-Gerard Smit 1-2

Halve finales verliezersronde:
Olaf ter Maat-Patrick Hulst 2-3
John Spenkelink-Gerard Smit 3-2

Finale verliezersronde:
Patrick Hulst-John Spenkelink 3-2

Zelden zo’n mooie finale gezien in de verliezersronde. Beide heren gooiden regelmatig de tripple 20 en stonden al vrij snel op een dubbel. Hier was pas te zien dat het om de verliezersronde ging, want die werd niet altijd even snel geraakt. Uiteindelijk wist Patrick de wedstrijd te winnen, maar John kreeg toch ook zijn kansen nog wel. Leuk was dat 3 van de 4 halve-finalisten uit het team ENC Kiek’n wat ‘t wordt kwamen die bij ENC DARTS uitkomt in de 4e divisie.

Achtste finale winnaarsronde:
Marco ten Pas-Gerdinant Pijffers 3-0
Mark Meijer-Jan Tijhuis 3-1 (Mark 103-check Jan 1×180)
Mathijs Kamp-Domingus Souhuwat 3-0
Alfred van Dorth-Jurgen Kamp 3-1
Christian Hekman-Geert Spenkelink 3-0 (Christian 2×180)
Marco Schalen-Remon Nijland 3-1

Kwartfinales winnaarsronde:
Rob Koopman-Marco ten Pas 2-3
Mark Meijer-Mathijs Kamp 3-0
Berry Lammers-Alfred van Dorth 3-2
Christian Hekman-Marco Schalen 3-0 (Christian 1×180)

Halve finalse winnaarsronde:
Marco ten Pas-Mark Meijer 3-1
Berry Lammers-Christian Hekman 0-3

Finale winnaarsronde:
Marco ten Pas-Christian Hekman 4-2 (Marco 100-check)

Ook in de winnaarsronde was het niveau vandaag goed. Leuk was dat ook een groot aantal deelnemers op de finale gewacht hadden om te zien wie er ging winnen. Christian wist nog wel met 2-1 voor te komen, maar hierna gooide Marco een hele nette serie hoge scores en bijbehorende dubbels.
Christian gooide zijn legs uit in 20 en 19-darts en Marco gooide zijn legs in 17,18,17 en 18-darts uit.

Hiermee neemt hij direct de koppositie over van Jan Tijhuis die vroegtijdig werd uitgeschakeld door Mark Meijer die na vandaag de 2e plek inneemt. Opvallend is dat 4 spelers van het ere-divisie team van ENC DARTS de eerst 4 plaatsen opeisen, op de voet gevolgd door Mathijs Kamp (15 jaar) die nog bij de jeugd van ENC DARTS uitkomt.

22 januari is de volgende avond waarna er 25 januari een 170-toernooi bij ENC DARTS georganiseerd wordt. Alle informatie hierover staat op onze site www.encdarts.nl waar ook de nieuwste tussenstand te vinden is.