Mark Meijer is overall winnaar ENC Darts in Nijverdal Ranking nieuws
Ranking nieuws

Mark Meijer is overall winnaar ENC Darts in Nijverdal

Mark Meijer is overall winnaar ENC Darts in Nijverdal

Donderdag stond alweer de laatste avond van de donderdag-avond ranking 2e helft 2011 bij ENC DARTS in Nijverdal op het programma. Een reeks van 18 avonden werd afgesloten en Selena Wijnhoud had ervoor gezorgd dat er weer diverse hapjes op tafel stonden. Een aantal darters kwamen rechtstreeks uit de tent in Den Ham toch nog even proberen of ze in Nijverdal meer kans hadden. In totaal kwamen er 31 darters meedoen die zoals gebruikelijk door Danielle en Patricia over 7 poules werden verdeeld. Er stond nog het e.e.a. op het spel en een aantal darters werd daar deze avond de dupe van.

De uitslagen:

Voorronde verliezersronde:
Domingus Souhuwat-Laurens van Munster 1-2

Achtste-finale verliezersronde:
Gerben Mooibroek-Dick Bontekoe 0-2
John Berendsen-Gerwin Dollen 2-0
Alfred van Dorth-Joop Wallenburg 0-2
Patrick Hendriks-Benjamin Reede 2-0
Marco Schalen-Gerdinand Pijffers 0-2
Marten Mulder-Rene Aal 1-2
Christian Hekman-Arjen Maneschijn 2-0
Martin de Blecourt-Laurens van Munster 0-2

Kwart-finale verliezersronde:
Dick Bontekoe-John Berendsen 0-2
Joop Wallenburg-Patrick Hendriks 2-0 (Joop 1x180)
Gerdinand Pijffers-Rene Aal 1-2
Christian Hekman-Laurens van Munster 2-1

Halve-finale verliezersronde:
John Berendsen-Joop Wallenburg 1-3
Rene Aal-Christian Hekman 1-3

Finale verliezersronde:
Joop Wallenburg-Christian Hekman 3-0

Christian was eigenlijk aan zijn stand verplicht, als runner-up van de eindstand, de finale van de verliezersronde te winnen. Helaas voor hem stond Joop ook in de finale. Joop had 1 keer eerder meegedaan en toen de finale van de winnaarsronde gewonnen. Op zich natuurlijk wel een bijzonder resultaat, 2 keer meedoen en dan 2 verschillende finales winnen.

Achtste-finale winnaarsronde:
Jeremy Scholman-Marco ten Pas 2-3 (Marco 1x180)
Gerard Snoeijer-Arjan Korte 0-3
Michael Stoeten-Maikel van Munster 3-1
Henry Zandvoort-Rob Koopman 3-2
Mark Meijer-Jeroen Kiewiet 3-0
Arjan Lepelaar-Robert Jansen 3-2

Kwart-finale winnaarsronde:
Danielle Scholman-Marco ten Pas 0-3
Arjan Korte-Michael Stoeten 2-3
Patricia Zandvoort-Henry Zandvoort 1-3
Mark Meijer-Arjan Lepelaar 0-3

Halve-finale winnaarsronde:
Marco ten Pas-Michael Stoeten 1-3 (Michael 1x180)
Henry Zandvoort-Arjan Lepelaar 3-1

Finale winnaarsronde:
Michael Stoeten-Henry Zandvoort 4-2 (Michael 1x180+1x171 Henry 1x180)

Het was wel geen hoogstaande finale, maar wel een leuke. De dubbels werden geprobeerd op de knieën te gooien en legs werden weggeven in de hoop toch nog een extra 180 te kunnen gooien. Uiteindelijk wist Michael de beslissende dubbel te gooien, maar of dit de bedoeling was weet ik niet. Michael won daardoor wel voor de 4e keer op rij een avond van deze ranking waardoor zijn totaal op 5 keer winst uit komt en hij is daar Christian Kist en Mark Meijer net voor, want die wonnen allebei 4 avonden.

Hoge checks:
136 Henry Zandvoort
131+102 Marco ten Pas
102 Danielle Scholman
102 Mark Meijer
101 Rob Koopman
100 Arjan Lepelaar
100 Gerard Snoeijer

Hoge Scores:
5x180 1x171 Michael Stoeten
1x180 Marco ten Pas
1x180 Arjen Maneschijn
1x180 Henry Zandvoort
1x180 Patrick Hendriks
1x180 Joop Wallenburg
1x180 Mark Meijer
1x180 Christian Hekman

Nadat alle punten van de avond bij de totale stand waren opgeteld kon de prijsuitreiking beginnen. De eindstand is inmiddels te vinden op www.encdarts.nl Met in totaal 443 deelnames over 18 avonden kwamen we op gemiddeld 24,6 deelnemers per avond en voor een doordeweekse ranking lijkt me dit meer dan acceptabel.

- De beste dame van de ranking bleef op de laatste avond Danielle Scholman. Haar voorsprong van 2 punten wist ze nog met een punt te vergroten. Het bleef wel tot het einde spannend, want Danielle en Patricia werden allebei poule-winnaar.
- De hoogste finish kwam op naam van Michael Stoeten die twee keer de maximale score van 170 wist uit te gooien.
- De meeste hoge scores wist ook Michael Stoeten te gooien. In totaal gooide hij 46x180 en 1x171.
- Op de 10e plaats eindigde Maikel van Munster die de laatste avond nog een plekje zakte, maar toch zijn bekertje in ontvangst mocht nemen. De laatste jaren is hij als darter verder gegroeid en begint steeds beter te gooien.
- Op de 9e plaats eindigde uiteindelijk Arjan Lepelaar. De 2e helft 2010 wist hij nog als winnaar af te sluiten en de opvolgende zomerranking werd hij nog 2e. Deze ranking leek het maar niet te willen lukken, maar stond de 11e avond ineens in de finale en leek op de weg terug. De laatste avond wist hij nog wel de halve-finale te halen en de nummer 1 van de ranking met 3-0 te verslaan, maar daar bleef het bij. Wel steeg hij nog een plaatsje.
- Op de 8e plaats eindigde Gerard Snoeijer. De laatste avond wist hij niet meer te stijgen. Helaas moet hij nog wel eens biljarten, anders had hij toch zeker meegedaan voor de geldprijzen. Hij wist 1 avond te winnen.
- Op de 7e plaats eindigde Marco Schalen. Ook hij wist niet meer te stijgen en kon Gerard net voor blijven. Miste maar 1 avond en mede door het behalen van 1 finale wist hij zo hoog te eindigen.
- Op de 6e plaats toch wel de man in vorm Michael Stoeten. Helaas wil het op de een of andere manier niet lukken als het echt ergens om gaat. Michael deed maar 10 avonden mee, maar wist er wel 5 van te winnen.
- Op de 5e plaats Rene Aal. Hij was tot de laatste avond volop in strijd voor de 3e plaats. Vorige week wist hij nog in te lopen, maar de laatste avond nekte een zware poule een betere eindklassering. Rene was de enigste darter die alle avonden meegedaan heeft. Hij kreeg uiteindelijk €50,-
- Op de 4e plaats John Berendsen. Hij wist 3 keer de finale te halen en 1 keer te winnen.Hij leek gestopt met darten, maar kwam toch weer meedoen en wist daardoor toch nog de 4e plaats en €100,- te winnen. Schijnbaar niet genoeg om zijn rekening van €6,60 te betalen waardoor Milou, de beste bardame, verbrouwereerd achterbleef.
- Op de 3e plaats een gelukkige Marco ten Pas. Hij wist 2 keer de finale te halen en wist 1 keer te winnen. Na een paar avonden met een zware poule, nu toch een makkelijkere poule en ook nog een halve finale. Het leverde hem €150,- op.
- Op de 2e plaats Christian Hekman die 4 keer de finale wist te halen, maar geen enkele keer wist te winnen. Toch uiteindelijk een constante factor, want de 2e plaats was al lang zeker. Het leverde hem €200,- op.
- Op de 1e plaats Mark Meijer die 6 keer de finale wist te halen en daarvan 4 keer wist te winnen. Ook Mark was al lange tijd zeker van zijn 1e plaats.

Iedereen die meegedaan heeft en op de een of andere manier heeft meegeholpen bedankt!

Op 5 januari starten we weer met een nieuwe reeks, de donderdag-avond ranking 1e helft 2012, die zal bestaan uit 22 avonden. Alle informatie hierover komt aankomende week op www.encdarts.nl

Iedereen een goed uiteinde en alvast een goed 2012 toegewenst.

Tekst: Dick Bontekoe
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws