Van der Voorden weer de sterkste tijdens Winners Café ranking 6 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Van der Voorden weer de sterkste tijdens Winners Café ranking 6

Van der Voorden weer de sterkste tijdens Winners Café ranking 6

Op de benauwde vrijdagavond 19 juli stond alweer de zesde ranking van de Winnerscyclus op het programma. Door de vakantiegangers, het warme weer en andere omstandigheden kwamen er slechts 27 darters naar deze rankingavond. Desondanks toch een gezellig avondje gooien waarbij toch een goed niveau aanwezig was, en kon er weer begonnen worden met 6 poules, waarvan er 3 van 5 en 3 van 4 kwamen.

In de poules geen verrassingen en de betere darters werden wederom weer gescheiden van de recreatiedarters. Na de poules kon er dus weer met de knock-out begonnen worden. In de verliezersronde aanbelandt in de kwartfinales wist kon Arjan Versendaal het niet bolwerken tegen Mark Nootenboom (2-1), overwon Sander van Oostenbrugge met 2-1 Marjolein Bunk. Wisten Michael van Kasteren en Harm Leusink te winnen van respectievelijk van Marco Meijer en Jordy Kaptein. In de halve finales waren Harm Leusink en Mark Nootenboom de sterkste. Hier kwam dus een finale uit tussen Harm en Mark. Bij Harm was het beste er grotendeels vanaf, en was Mark hem dus met 4-1 de baas, en pakt daarmee de verliezersronde!

In de winnaarsronde in de voorrondes al een aantal mooie partijen; Daniël van Bijsterveld stond uitermate sterk te spelen, wat hij in zijn poule ook al liet zien, maar moest toch in de laatste leg van de partij capituleren tegen Roy Moerenhout. Toch heel sterk gegooid van Daniël, die dit hopelijk in de volgende weken vast kan houden! Wist ook Jisse de Boer een 2-0 achterstand toch om te buigen tegen een goedspelende Raymond Meijer, was Ahmet Kader te sterk voor Leon Troost. Marco Smit moest alle zeilen bijtrekken tegen Alex Ton, en Patrick van den Boogaard pakte een enigszins moeizame zege op Donnelly Teunisse.

In de kwartfinales een aantal ware krakers op papier, wat in de wedstrijden ook zeker niet minder spannend zou zijn. Mark van der Voorden kwam met de schrik vrij tegen Roy Moerenhout (4-3), terwijl Patrick van den Boogaard het onderspit moest delven tegen Marco Smit (2-4). Ahmet Kader gooide niet sterk meer en Boyan Vogel profiteerde daar goed van (2-4). En wist Raymond van der Hoeven sterk voor de dag te komen en Jisse de Boer naar het schrijfbord te verwijzen. In de halve finales twee halve finales die al eerder gespeeld waren in de cyclus; Mark van der Voorden had alles weer gevonden en veegde met 4-0 Marco Smit van het bord! Wel moet gezegd worden dat Smit niet meer zo sterk speelde als tegen Patrick. Raymond van der Hoeven had iets recht te zetten na de verloren halve finale van een week eerder, en won van Boyan met 4-2.

Finale tussen Raymond van der Hoeven en Mark van der Voorden, deze heeft ook al eerder op het programma gestaan. Toen werd het nog 4-0 voor Raymond. Maar deze partij was zeker anders. Op 3-1 voor Mark leek hij het op slot te gooien, maar door een aantal goede finishes van Raymond kwam hij op een 3-4 voorsprong! Mark weigerde echter te capituleren,en maakte 4-4. Beide spelers wilden graag de laatste leg winnen en beide na 15 darts ruim onder de 100. Mark mocht echter als eerste aanleggen, en dit benutte hij dan ook gelijk, en pakte zo zijn 2e zege van de cyclus.

Deze avond kwam de hoogste finish uit handen van Mark van der Voorden met 144. Marco Smit en Mark van der Voorden namen met beide 3 maximum scores de meeste voor hun rekening van de totaal 14 gegooide 180ers.

Volgende ranking zal op vrijdag 26 juli plaatsvinden in Winners Café te Numansdorp. Ook dan kan men zich weer inschrijven tot 19:45!
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws