Home Ranking nieuws OHDC start initiatief voor jeugddarten in Oss

OHDC start initiatief voor jeugddarten in Oss

Groepsfoto_de_Wiek

De Osse Horeca Darts Competitie (OHDC) wil darten onder de jeugd in Oss en omgeving weer populair maken en heeft daarom een speciaal team opgezet om dit te bereiken. Het team bestaat uit Edwin van Beijnhem, Linda Bleijenberg, Peter Veldhuis en Maik Beikes. Het eerste initiatief vond op donderdag 19 mei plaats toen er een trainingsavond werd georganiseerd bij café de Wiek waarbij jeugdspeelster van het Nederlands team, Annet van Elten, werd uitgenodigd om vragen van de jongens en meisjes te beantwoorden en om tips te geven die betrekking hadden op darten.

Het werd een geslaagde avond waarbij de aanwezige jongens en meisjes, waarvan de leeftijden varieerden van 9 tot 16 jaar, het duidelijk naar hun zin hadden. Ze mochten allen een leg spelen tegen de Nederlandse rankingkampioen van de meisjes van 2010. Reden te meer voor de meesten om extra hun best te doen om de leg winnend af te sluiten. Een enkeling kreeg hiervoor de kansen maar op die momenten kwam een belangrijk onderdeel van darten om de hoek kijken, de zenuwen.

Om de promotie van het jeugddarten in Oss en omgeving voort te zetten wordt er iedere donderdagavond een jeugdtoernooi gespeeld tussen 19:00 uur en 20:30 uur in café de Wiek in Oss waaraan nieuwe leden tussen 6 en 18 jaar aan mogen deelnemen. Tevens wordt er op 22 oktober een open dag gehouden in café de Wiek van 13:00 uur tot 15:00 uur. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar www.ohdc.nl. Of stel je vragen per e-mail aan jeugd@ohdc.nl of telefonisch aan Linda Bleijenberg op 06-15864499.

De locatie waar dit allemaal plaatsvindt is in Café de Wiek aan de Verlengde torenstraat 22, 5341 AV in Oss.

.