OSR 11: Arno Louwers opnieuw de beste, Anneke Kuijten runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

OSR 11: Arno Louwers opnieuw de beste, Anneke Kuijten runner-up

OSR 11: Arno Louwers opnieuw de beste, Anneke Kuijten runner-up

De derde kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking11 was een bijzondere want de aanwezige heren spelers werden geconfronteerd met een ontketende dame. Slechts Arno Louwers wist zich overeind te houden en hiermee voorkomen dat Anneke Kuijten de eerste dames speelster zou worden die een Super Ranking zou winnen.

In de groepsfase bleek al snel dat sommige spelers grote plannen hadden voor deze avond. In een rap tempo werd wedstrijd na wedstrijd afgewikkeld en konden de 8 nummers 1 en 2 zich opmaken voor de kwartfinales. De sterksten van deze week waren Gerard de Jong, Arno Louwers, Hermie van Orsouw, Anneke Kuijten, Fred Burger, Bert Timmers, Michel van der Horst en Mark Brouwer.

Op voorhand zou men dus kunnen concluderen dat Anneke deze ronde niet tot de favorieten behoorde maar toch wist zij zich, samen met Mark Bouwers, Arno Louwers en Bert Timmers te plaatsen voor de halve finales.

In de halve finale maakte Mark een grote fout door te zeggen dat hij nog nooit had verloren van een vrouw en dat dit ook nimmer ging gebeuren. Exact 17 minuten later kon hij hierover nog eens gaan nadenken nadat hij, min of meer kansloos, met 2-4 van de oche werd gestuurd door Anneke die maar weer eens aantoonde dat zij niet voor niets mee doet in de wereldtop bij de dames. Arno Louwers dagzege van afgelopen week smaakte kennelijk naar meer want hij liet niets heel van Bert Timmers in zijn jacht op een nieuwe dagzege. Met een 4-0 overwinning wist Arno zich te plaatsen voor zijn tweede finale op rij.

In de finale nam Arno een snelle voorsprong maar kwam Anneke dankzij haar vechtlust terug in de partij waarna de wedstrijd alle kanten op kon en beide spelers niet voor elkaar onderdeden. Toch was het Arno die met 5-3 aan het langste eind trok doordat hij een paar kleine foutjes van Anneke direct wist af te straffen. Met twee opeenvolgende dagzeges komt Arno Louwers in een selecte groep terecht en is het natuurlijk de vraag wat hij volgende week gaat doen.

Voor de statistieken kan nog worden gemeld dat er 14 maximum scores werden gegooid waarvan Michel van der Horst met 4x180 de meeste voor zijn rekening nam. Hermie van Orsouw wist er een 170 finish uit te persen en eindigde hiermee boven

Uitslag van speeldag 3: 1. Arno Louwers 2. Anneke Kuijten 3. Mark Brouwer en Bert Timmer.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 20 mei 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws