OSR 11: Roncero heerst als vanouds en pakt dagzege, Vaes tweede Ranking nieuws
Ranking nieuws

OSR 11: Roncero heerst als vanouds en pakt dagzege, Vaes tweede

OSR 11: Roncero heerst als vanouds en pakt dagzege, Vaes tweede

Kwalificatieavond vier van de OSR-11 kende een goede opkomst met 20 deelnemers. Met oog op de start van de TOP Players Competition aanstaande donderdag, was het kennelijk voor een aantal spelers de aangewezen gelegenheid om nog wat extra trainingsarbeid te verrichten.

In de groepsfase moesten een flink aantal spelers tegen hun zin afhaken omdat ze niet aan hun eigen verwachting hadden voldaan. Dit gold niet voor Ruud Kuitelaar die zich samen met Hermie van Orsouw, Arno Louwers, Dennis Klamer, Ruud Kuijten,Wouter Vaes, Oswin Streden en Braulio Roncero wist te plaatsen voor de laatste acht.

In de kwartfinales waren het vervolgens Hermie, Braulio, Wouter en “local hero” Dennis Klamer die hun partij wisten te winnen en zich plaatsten voor de halve finales. Iedereen die vooraf had gedacht dat de halve finale partijen, Braulio Roncero vs Hermie van Orsouw en Wouter Vaes vs Dennis Klamer het nodige vuurwerk zou opleveren, kwam bedrogen uit.

Eerst was het Braulio die met 4-0 afrekende met Hermie en daarna dee Wouter hetzelfde met Dennis. Ook hier dus een 4-0 uitslag op het bord en was het enige interessante gegeven dat beide halve finales in een ‘Whitewass’, eindigden.

Intussen rees wel de vraag hoe het toch mogelijk is dat de man met de bijnamen oude sluwe vos, het zwarte schaap, Spaanse Hollander, Braulio Roncero iedere keer weer in staat is om geweldige prestaties te lever aan de oche. Waarschijnlijk heeft het te maken met een lekker Spaans zonnetje, een Spaans biertje en een beetje Spaanse rust waarvan Braulio een paar keer per jaar geniet.

Genieten is dan ook het toverwoord en dat deed Braulio zeekr in de finale, in tegenstelling tot tegenstander Wouter. Leg na leg wist hij zijn jonge tegenstander af te pakken en ondanks goede tegenstand van Wouter, was het Braulio Roncero die met een 5-2 zege de finale naar zich toetrok en de zoveelste toernooiwinst op zijn naam schreef.

Voor de statistieken kan nog worden gemeld dat er19 maximum scores werden gegooid waarin runner-up Wouter Vaes met 6 stuks het grootste 4x180 aandeel had.

Uitslag van speeldag 4:
1. Braulio Roncero
2. Wouter Vaes
3. Dennis Klamer en Hermie van Orsouw.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 20 mei 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws