OSR 11: Davy van der Zande in finale te sterk voor Fred Burger Ranking nieuws
Ranking nieuws

OSR 11: Davy van der Zande in finale te sterk voor Fred Burger

OSR 11: Davy van der Zande in finale te sterk voor Fred Burger

Ondanks het mooie weer wisten toch een twaalftal dartspelers de weg te vinden naar de Oranjebar om aan de zevende speeldag van de Super Ranking11 deel te nemen.

Vier groepen van drie spelers betekende slechts 12 wedstrijden in de voorronde waardoor deze ronde binnen no time was gespeeld en een extra pauze kon worden genomen om op het terras van een drankje te genieten om vervolgens met Djuni Ruiter, Davy van der Zande, Peter van den Broek, Fred Burger, Arno Louwers, Hermie van Orsouw, Oswin Streden en Ruud Kuijten aan de kwartfinales te beginnen.

In de kwartfinale vielen Oswin Streden en Davy van der Zande het meeste op, mede dankzij de productie van respectievelijk 4 (Oswin) en 5 (Davy) maximale scores. Voor Oswin kon er ook nog een 125 finish worden genoteerd al was dat niet genoeg om uitschakeling te voorkomen. Het waren Ruud Kuijten, Fred Burger, Hermie van Orsouw en Davy van der Zande die overeind bleven en zich plaatsten voor de halve finale.

Het werden twee spannende halve finales deze week. Nadat Davy in de eerste wedstrijd Ruud met 4-2 wist te verslaan was het de beurt aan Frd en Hermie. In deze match ging het hard tegen hard en was Fred Burger de gelukkigste winnaar. Met een nipte 4-3 overwinning plaatste hij zich voor de finale tegen Davy.

Kennelijk had de halve finale Fred veel kracht gekost want in de finale was hij niets in staat om Davy het vuur aan de schenen te leggen. Davy liet zich deze kans niet ontnemen en pakte, na de teleurstellende nederlaag tijdens de kwalificatie voor de Nederlandse Selectie en de vroege uitschakeling tijdens de voorlaatste CLoD kwalificatie dag, weer eens een toernooizege. Dit deed hij via een 5-2 overwinning waarop niets viel af te dingen zodat Davy hieruit weer vertrouwen kan putten voor de komende weken.

Uitslag van speeldag 7: 1. Davy van der Zande 2. Fred Burger 3. Hermie van Orsouw en Ruud Kuijten.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 17 juni 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws